Annonce
Horsens

For 22 år siden var de modstandere - i dag går de sammen til dronningen

Anders Samuelsen og Mette Bock lægger arm i forbindelse med valgkampen til Folketingsvalget i september 1994. Dengang repræsenterede de hver deres parti - hhv. Det Radikale Venstre og SF. Nu er søskendeparret samlet hos Liberal Alliance. Arkivfoto: Lene Sørensen
Stensballe - I dag møder Anders Samuelsen og hans storesøster Mette Bock fra Stensballe sammen op hos dronningen for at blive præsenteret som hhv. udenrigsminister og kultur- og kirkeminister.

Begge repræsenterer de som bekendt Liberal Alliance, som Anders Samuelsen var med til at stifte som Ny Alliance i 2007.

Men søskendeparret har ikke altid været enige politisk.

I september 1994 var Mette Bock folketingskandidat for SF, mens lillebror Anders Samuelsen var folketingskandidat for Det Radikale Venstre.

Sammen siden 2010

Ingen af de to blev valgt ved den lejlighed. Fire år senere lykkedes det Anders Samuelsen at komme i Folketinget for de radikale. Efter flere år hos SF skiftede Mette Bock parti, og i 2001 stillede hun op til Folketinget som kandidat for Det Radikale Venstre.

Hun forsvandt ud af politik i nogle år, da det ikke lykkedes hende at blive valgt til Folketinget. I 2007 stiftede hendes bror Ny Alliance, som senere blev til Liberal Alliance.

I 2010 endte søskedeparret så igen i samme parti, da Mette Bock meldte sig ind i Liberal Alliance.
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Brædstrup bobler efter 10 flade år

Der var engang... at Brædstrup var en driftig by med eget sygehus, eget rådhus og kommune, egen ret, masser af butikker, travle virksomheder og aktivt foreningsliv. Borgerne var med god grund stolte af deres by. Men så ramte centraliseringens bølge med voldsom kraft. 1. januar 2007 trådte kommunalreformen i kraft og efterlod Brædstrup som en del af Horsens Kommune. Tilbage i det lokale rådhus var kun en ensom borgerservice-afdeling. Samme år blev Retten i Brædstrup nedlagt og lagt ind under Horsens. Tinghuset blev rømmet, og både retsmøder og ansatte forsvandt. To år senere var det Brædstrup Sygehus, der blev ramt. De almindelige sygehusafdelinger lukkede, og i det store bygningskompleks, som i sin glansperiode var arbejdsplads for 200, er nu blot et livstilscenter. For Brædstrup var centraliseringen en mavepuster af rang. Byen ømmede sig og havde mere end svært ved at rumme sætningen "lagt ind under Horsens". Selvfølelsen kom under pres, og i 10 flade år talte byens borgere meget om mistet storhed og om, hvordan alt for meget gik deres næse forbi - og hvor synd det var for dem og byen. Det hjalp lidt, da Brædstrup blev udpeget som hjemsted for et nybygget hospice, der åbnede i 2015. Men det store skub kom først, da Horsens Kommune i 2017 besluttede at bruge 18 millioner kroner på en områdefornyelse. Lokale, driftige erhvervsfolk fulgte kort efter trop og besluttede at kaste penge og gode ideer ind i en række projekter. I dag bobler Brædstrup af byggeplaner. Og al selvmedlidenhed var udvisket, da DLG for kort tid siden besluttede at bygge ud for 100-200 millioner kroner. Investeringerne har givet ny selvtillid og tro på fremtiden. Forhåbentlig kan det omsættes til, at Brædstrup i næste step lykkes med at få løftet bymidten og de forfaldne ejendomme, der præger den. En udvikling, der allerede er i gang. Energi Midts forladte bygninger i centrum erstattes af et boligområde, og på grunden, hvor den nedslidte Brædstrup Kro tidligere stod, er håndværkerne i fuld gang, også med boliger. Så jo, nu bobler det i Brædstrup igen.

Erhverv

Hushandler er steget med mere end 100 procent: Skanderborg, Hedensted og Horsens topper boligstatistik

Annonce