Annonce
Odder

Forærer skov væk: Odder Kommune modtager skov

Fra venstre mod højre: Afdelingsdirektør i Sparekassen Kronjylland Odder, Tove Abrahams, Borgmester Uffe Jensen (V), Erhvervskundedirektør i Sparekassen Kronjylland, Jan Lauridsen, områdedirektør i Sparekassen Kronjylland Pia Avnsted og bestyrelsesmedlem i Danmarks Naturfredningsforening Odde, Keld Jørgensen. Foto: Odder Kommune
Lundeskov i det sydøstlige Odder er til stor glæde for byens borgmester nu kommet i kommunens hænder.
Annonce

Odder: Det er ikke hver dag, at Odder Kommune får en skov foræret. Ikke desto mindre skete netop dette torsdag formiddag. Her fik kommunen overdraget Lundeskov af Sparekassen Kronjylland.

Lundeskov er beliggende ved nybyggeriet Præstelunden, og er en smal, grøn oase mellem det gamle boligområde på Lundevej og de nye boliger ved Houvej.Det gør mig glad, at den lokale børnehave allerede bruger skoven, fordi det er det, der er hele formålet med den. Folk skal gå, løbe og nyde den flotte natur.

Uffe Jensen, borgmester


Borgmester i Odder, Uffe Jensen (V), ser overdragelsen af skoven som en oplagt mulighed til at få noget mere bynær skov i kommunen.

- Odder har ikke ret meget bynær skov, så for os var det helt oplagt at tage imod tilbuddet fra Sparekassen Kronjylland. Vi får nemlig ikke ret mange udgifter på skoven, da den er fredet og derfor ikke må berøres, siger Uffe Jensen.

Annonce

Til glæde for børn og voksne

Den fire hektar store skov er allerede taget i brug af børnehaven Bifrost, og med anlæggelsen af to broer vil endnu flere forhåbentlig gå igennem skoven, når de enten skal ind til byen eller hjem til boligerne i Præstelunden.

Børnene fra børnehaven bifrost er allerede nu ivrige brugere af Lundeskov. Her i snak med borgmester Uffe Jensen(V) Foto: Odder Kommune

- Det gør mig glad, at den lokale børnehave allerede bruger skoven, fordi det er det, der er hele formålet med den. Folk skal gå, løbe og nyde den flotte natur, siger Uffe Jensen.

Hos de tidligere ejere er man rigtig glade for at kunne give Odder en gave som Lundeskov, der var en del af udstykningen Præstelunden, som sparekassen siden har solgt til boliger.

Sådan ser området omkring skoven ud i 2020. De ældre boliger ved Lundevej til venstre, Lundeskov i midten, og det nye byggeri Præstelunden til højre. Foto: Odder Kommune

Områdedirektør i Sparekassen Kronjylland, Pia Avnsted, er derfor også tilfreds med, at skoven nu er ved de rette ejere.

- Vi vil altid gerne give noget tilbage det område, vi er i, og for os var det helt oplagt at forære Lundeskov til den kommune, den tilhører. Vi håber, at skoven vil blive taget vel imod af borgerne i Odder.

Lundeskov er åben for alle, og som en del af overdragelsen vil Sparekassen Kronjylland i samarbejde med Odder Kommune i nær fremtid også opsætte en bænk et sted i skoven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
HH Elite

Danskerne overraskede alt og alle

Horsens

Julia frygter, at der sker ulykke ved trafikeret kryds - kommunen er på vej med løsning

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Hedensted For abonnenter

Familiens hund blev kørt ihjel: Nu kræver borger fartbegrænsning

Annonce