Annonce
Horsens

Forældreforslag fra Lindvigsvej: Drop byskole-tanken og læg udskoling på Højen

Bestyrelsesmedlem på Lindvigsvej Mette Teglhus foreslår at trække afdeling Lindvigsvej ud af Horsens Byskole. Arkivfoto: Claus Skovholm
Medlem af forældrebestyrelsen på Horsens Byskoles afdeling Lindvigsvej vil have afdeling Lindvigsvej ud af byskolen og lægge udskolingen sammen med Dagnæsskolen i gymnasielokalerne på Højen 1.

Horsens: Skal gymnasielokalerne på Højen 1 i fremtiden huse alle eller kun nogle af eleverne fra Dagnæsskolen, eller skal de i stedet bruges som udskolingsskole for hele Sydbyen. Torsdag afgør medlemmerne af kommunens børne- og uddannelsesudvalg, hvilket af de tre scenarier, der skal arbejdes videre med.

Men spørger man bestyrelsesmedlem Mette Teglhus fra Horsens Byskoles afdeling Lindvigsvej, er der et fjerde og endnu bedre scenarium.

Og selvom hun taler på egne vegne, så er tankerne affødt af samtaler med både børn og forældre på Sønderbro, understreger hun.

Annonce

- Jeg ved, jeg ikke sidder alene med de tanker, og jeg håber og regner med, at vi bliver en del af diskussionen.

Ifølge Mette Teglhus har hele konstellationen Horsens Byskole ikke lang levetid. Og hun så gerne, at Lindvigsvej kom ud af byskolen.

- Det er otte år siden sammenlægningen nu, og tvangsægteskaber ender sjældent godt. Lindvigsvej skal være en selvstændig skole fra 0.-6. klasse med udskoling sammen med Dagnæsskolen på Højen 1. I dag er Lindvigsvej fødeskole til afdeling Fussingsvej, men en lang række forældre vælger i stedet at sende deres børn på Dagnæsskolen efter 6. klasse og ofte før. Derfor kan vi lige så godt gøre det officielt, siger hun.

Det er ikke uden grund, at Mette Teglhus tænker i løsninger for Lindvigsvej. Afdelingen kæmper med faldende elevtal, og for et par år siden var den tæt på at blive lukket. Det affødte imidlertid store protester fra lokalområdet, og skolen blev reddet på målstregen. Og ifølge Mette Teglhus skal skolen bestå.

- Det, vi kan tilbyde, fra vuggestue til sjette klasse, er det nære og tætte. En tryg start på skolelivet betyder noget, og er det trygt for forældrene, er det også trygt for børnene, siger hun.

Højere fagligt niveau

I tillæg til det nære og kendte miljø vil en overbygning sammen med Dagnæs ifølge Mette Teglhus også modvirke uligheden på skolerne og i sidste ende måske højne det faglige niveau.

- Byskolens tre matrikler, Lindvigsvej, Fussingsvej og Kildegade, ligger alle i områder med den laveste indkomst og de mest ressourcesvage elever. Når man har det på tre matrikler, vil fagligheden falde, så det kunne jo være, at fagligheden også steg med denne konstellation, siger hun.

Uagtet de gode intentioner er det uofficielle fjerde forslag ikke noget, som formanden for børne- og uddannelsesudvalget, Lone Ørsted, på nuværende tidspunkt ser som en mulighed.

- Vi anerkender problematikken på Lindvigsvej, men Højen og kapacitetsproblemerne i Sydbyen er en afgrænset problematik, som vi forsøger at løse nu. Vi har en udviklingsplan i gang på byskolen, som løber indtil 2022. I respekt for den mener jeg, vi skal vente. Men derefter er det naturligt at drøfte, hvad der skal ske med Lindvigsvej, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

39-årige Katrine tager kampen op med skoletræthed for at blive elektriker: Jeg er et bedre forbillede for mine børn nu

Annonce