Annonce
Hedensted

Forældre vil redde SFO-koloni: Det er vigtigt med traditioner

Børnene i Uldum Skoles SFO er i år blevet stillet i udsigt, at de må undvære den vanlige tre-dages koloni i den første uge af skolernes sommerferie. Nu forsøger en gruppe forældre dog at ændre på aflysningen. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Øgede lønudgifter betyder, at Uldum Skolefritidsordning har aflyst deres koloni. Nu tilbyder forældre at tage sig af børnene om natten, så kolonien alligevel kan gennemføres.

Uldum: Der er desværre ikke økonomisk mulighed for SFO koloni, som vi kender den. Det er meget beklageligt, og ingen er glade for denne udgang.

Sådan lød beskeden for en måneds tid siden på Uldum Skole. Her har man i årevis haft en tradition for, at man den første uge i sommerferien tager på tre dages koloni med børnene i skolefritidsordningen. En tradition, som skolen har holdt fast i, på trods af at næsten alle andre skoler i kommunen i forbindelse med forskellige besparelser allerede for år tilbage har droppet SFO-kolonierne.

Men på grund af øgede lønudgifter i forbindelse med overnatninger, har man i Uldum altså været nødt til at sadle om.

Nu tyder noget dog på, at kolonien alligevel bliver til noget.

Annonce

Giver sammenhold

I et samarbejde med Uldum Skole har forældre Marianne Nyborg, der sidder i skolebestyrelsen, sammen med en anden forældre nemlig tilbudt at skaffe forældre til at tage sig af de dyre overnatningstimer. For at gøre det praktisk nemmere for forældrene at hjælpe til er det desuden planen, at kolonien bliver holdt i lokalområdet - mere specifikt i Aale-Hjortsvang Minihal.

- Jeg synes, det er rigtig vigtigt, at der er en tradition for, at SFO'en tager afsted på koloni. Det giver børnene et andet sammenhold, selvstændighed og relation til de voksne. Derfor vil vi gerne forsøge at hjælpe til. Pædagogerne vil selvfølgelig stå for alle aktiviteterne. Det er kun overnatningen, det handler om, lyder det fra Marianne Nyborg.

Hun ved endnu ikke, om hendes søn, der går i SFO, vil med på kolonien, hvis den bliver til noget, men er på trods af det ikke selv i tvivl om, at hun vil tilbyde sin hjælp.

- Jeg vil godt sætte et par nætter af, for at børnene kan få den oplevelse. Der går ikke noget af mig personligt, om jeg sover på en luftmadras i Aale eller i en seng derhjemme. Alternativet er, at kolonien ikke bliver til noget, så vi tager ikke arbejdet fra nogen, tilføjer Marianne Nyborg.

For at kolonien kan gennemføres, skal der bruges omkring seks forældre pr. nat. Udgangspunktet for kolonien er to overnatninger, men er der ikke frivillige forældre nok til det, nøjes man med én. Kolonien finder, hvis den bliver gennemført, sted fra onsdag 3. juli til fredag 5. juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Hedensted vil drille topholdene

Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce