Annonce
Horsens

Forældre til 37 børn får tilskud til at passe børnene hjemme

I april afleverede en folk forældre med tilhørende børn over 300 underskrifter til borgmester Peter Sørensen (S) og formanden for børne- og uddannelsesudvalget Lone ørsted (S) til fordel for at få ændret reglerne for hjemmepasning af egne børn i kommunen. Foto: Morten Pape
I maj besluttede børne- og uddannelsesudvalget at give tilskud til forældre, der passer deres egne børn hjemme. Det har i gennemsnit 31 forældrepar benyttet sig af.
Annonce

Horsens: I starten af maj indførte børne- og uddannelsesudvalget tilskud til pasning af egne børn i Horsens Kommune. Ordningen blev indført for børn i alderen fra 26 uger til to år og 11 måneder med et tilskud på 3500 kroner om måneden.

Den ordning blev så yderligere udvidet, da det i forbindelse med budgetaftalen 2020 blev besluttet, at ordningen også skal omfatte børn frem til skolestart, og taksterne blev samtidig ændret til 5000 kroner om måneden for børn op til tre år og 4065 kr. om måneden for børn i alderen tre år til skolestart.

Der er foreløbig afsat en million kroner om året til ordningen, som skal evalueres i 2022. I 2019 regner forvaltningen med, at udgiften bliver 600.000 kroner for de i gennemsnit 31 børn, som har været en del af ordningen fra maj til december, men det tal forventes at stige til 42 børn i gennemsnit i 2020 og dermed stiger udgiften til 1,7 millioner i 2020. Men den stigning er forventelig, lyder det fra direktøren for uddannelse og arbejdsmarked, Tanja Nyborg.

- Det er ikke overraskende. Vi har både udvidet ordningen til at gælde børn helt til skolestart og sat taksterne op, forklarer hun.

Og formanden for børne- og uddannelsesudvalget, Lone ørsted (S), er heller ikke umiddelbart bekymret for økonomien.

- Der er stadig stor usikkerhed i forhold til, hvor mange der alt i alt kommer til at bruge ordningen i 2020. Vi tager stilling til økonomien, når vi ved, hvordan det udvikler sig, og så evaluerer vi hele ordningen i 2022, lyder det.

Der er stadig stor usikkerhed i forhold til, hvor mange, der alt i alt kommer til at bruge ordningen i 2020. Vi tager stilling til økonomien, når vi ved, hvordan det udvikler sig, og så evaluerer vi hele ordningen i 2022.

Lone ørsted (S), formand for børne- og uddannelsesudvalget

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce