Annonce
Horsens

Forældre til 37 børn får tilskud til at passe børnene hjemme

I april afleverede en folk forældre med tilhørende børn over 300 underskrifter til borgmester Peter Sørensen (S) og formanden for børne- og uddannelsesudvalget Lone ørsted (S) til fordel for at få ændret reglerne for hjemmepasning af egne børn i kommunen. Foto: Morten Pape
I maj besluttede børne- og uddannelsesudvalget at give tilskud til forældre, der passer deres egne børn hjemme. Det har i gennemsnit 31 forældrepar benyttet sig af.

Horsens: I starten af maj indførte børne- og uddannelsesudvalget tilskud til pasning af egne børn i Horsens Kommune. Ordningen blev indført for børn i alderen fra 26 uger til to år og 11 måneder med et tilskud på 3500 kroner om måneden.

Den ordning blev så yderligere udvidet, da det i forbindelse med budgetaftalen 2020 blev besluttet, at ordningen også skal omfatte børn frem til skolestart, og taksterne blev samtidig ændret til 5000 kroner om måneden for børn op til tre år og 4065 kr. om måneden for børn i alderen tre år til skolestart.

Der er foreløbig afsat en million kroner om året til ordningen, som skal evalueres i 2022. I 2019 regner forvaltningen med, at udgiften bliver 600.000 kroner for de i gennemsnit 31 børn, som har været en del af ordningen fra maj til december, men det tal forventes at stige til 42 børn i gennemsnit i 2020 og dermed stiger udgiften til 1,7 millioner i 2020. Men den stigning er forventelig, lyder det fra direktøren for uddannelse og arbejdsmarked, Tanja Nyborg.

- Det er ikke overraskende. Vi har både udvidet ordningen til at gælde børn helt til skolestart og sat taksterne op, forklarer hun.

Og formanden for børne- og uddannelsesudvalget, Lone ørsted (S), er heller ikke umiddelbart bekymret for økonomien.

- Der er stadig stor usikkerhed i forhold til, hvor mange der alt i alt kommer til at bruge ordningen i 2020. Vi tager stilling til økonomien, når vi ved, hvordan det udvikler sig, og så evaluerer vi hele ordningen i 2022, lyder det.

Annonce

Der er stadig stor usikkerhed i forhold til, hvor mange, der alt i alt kommer til at bruge ordningen i 2020. Vi tager stilling til økonomien, når vi ved, hvordan det udvikler sig, og så evaluerer vi hele ordningen i 2022.

Lone ørsted (S), formand for børne- og uddannelsesudvalget

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Leder: Tak for oplevelserne til en dansk verdensstjerne

Der er altid risiko for at få tastaturkrigere på nakken, når man hylder en sportsstjerne som den største i Danmark nogensinde, så lad mig i internetfredens tegn konstatere, at det var en af de største, der fredag morgen sagde "goodbye" til en hel tennisverden. Uanset placeringen på den rød-hvide evighedsskala: Caroline Wozniacki fortjener al den hyldest, der ruller hendes vej. Hun har været en strålende repræsentant for Danmark på alle parametre, og selv om jeg er en af dem, der har nået kvalmegrænsen, når det gælder hyldestvideoer, taler det sit eget tydelige sprog, når tennislegender som Federer, Djokovic, Nadal og Serena Williams afleverer personlige hilsner til "Caro". Som danskere kan vi ærgre os en smule over, at hendes sidste tre kampe blev spillet på umulige tidspunkter midt om natten, men der er på især to punkter noget smukt i, at det hele sluttede i Australian Open. Punkt 1: Det var her, hun 27. januar 2018 endelig fik den Grand Slam-titel, hun manglede i en fornem karriere. Jeg var en af dem, der kneb en tåre, da hun efter en forrygende finale kunne hæve trofæet. Punkt 2: Wozniacki har været en perfekt ambassadør for Danmark i hele verden. Og længere væk end Melbourne kommer vi ikke, når det gælder de største turneringer. Hun har på WTA Tour'en aldrig været spilleren begavet med det største talent, men hun har altid været i superform og ofte slidt en modstander op. 71 uger som nummer et på verdensranglisten, to finaler i US Open, en sejr i den prestigefyldte sæsonfinale og en lang række turneringssejre er beviser på en fornem karriere. Og så er hun vellidt: - Hun er en person, der er fantastisk uden for banen. Så det bliver et stort tab for kvindetennis, især for mig, siger veninden Serena Williams. Det må varme hos "Wozzy". Vi får nok aldrig én som hende igen, men for tennisfans er det da rart at tænke på, at vi har et par af verdens stærkeste juniorer i Clara Tauson og Holger Rune. I har noget at leve op til. Tak for oplevelserne, Caroline!

Annonce