Annonce
Horsens

Forældre skuffede over beløb til legeplads: Politikere hævede det til en million

Skolegården på Horsens Byskole, Lindvigsvej trænger til en opgradering, mener forældrebestyrelsen. Nu bliver der afsat en million til formålet. Foto: Morten Pape
Skolegården på Horsens Byskole afdeling Lindvigsvej skal have en overhaling og får en million til det, men Venstre vil nu drøfte muligheden for endnu flere midler efter forældrenes ønske.

Horsens: Det er kun knap to måneder siden, at Horsens Byskole afdeling Lindvigsvej stod til lukning, indtil børne- og uddannelsesudvalget reddede skolen i 11. time. Dengang lovede formanden for udvalget, Lone Ørsted (S), efterfølgende, at i stedet for at snakke mere om lukning ville man nu give skolen et boost. Nu får skolen og daginstitutionen en million kroner til at lave udearealer for. Men ikke uden kamp.

Direktionen ville i første omgang indstille til byrådet at bevilge 0,6 millioner kroner til etablering af en multibane ved Lindvigsvej. Forslaget blev sendt i høring hos skole- og forældrebestyrelserne. Og det faldt mildest talt ikke i god jord.

”Vi mener, at beløbet til inventardelen, bør være væsentligt større", lød konklusionen i høringssvaret.

Annonce

Vi mener ikke, at de indsamlede fondsmidler er benyttet efter hensigten. Der er benyttet 0,5 mio. ud af et indsamlet beløb på i alt ca. 2,55 mio. på inventar, d.v.s. deciderede legeredskaber til børnene.

Høringssvar fra forældrebestyrelserne på Lindvigsvej

Forhistorie: Fik for lidt ud 2,5 mio. kr.

Utilfredsheden kan ledes helt tilbage til i 2015, da det lykkedes bestyrelserne for Horsens Byskole og Daginstitution Søndermark at indsamle 2,55 millioner kroner til forbedring af udearealerne. Men som det fremgår af høringssvaret, blev kun en lille del af pengene brugt rigtigt.

”Vi mener ikke, at de indsamlede fondsmidler er benyttet efter hensigten. Der er benyttet 0,5 mio. ud af et indsamlet beløb på i alt ca. 2,55 millioner på inventar d.v.s. deciderede legeredskaber til børnene”, skriver bestyrelserne og uddyber længere nede i høringssvaret:

”Set i bakspejlet burde de fondsmidler, som blev indsamlet på forældrenes initiativ, være holdt i forældrenes hænder, indtil renovation af skole og udearealer var på plads, således at disse midler ikke skulle bruges til at dække uforudsete forhold som jordbund og kloakering.”

Ikke let at finde pengene

Lone Ørsted har forståelse for forældrenes frustrationer.

- Udvalget kan godt forstå, der er behov for en forbedring af udearealerne, og vi vil gerne give flere penge, men vi må jo holde os inden for de økonomiske rammer, siger hun.

Forældrene argumenterer desuden for deres sag ved at henvise til den foreslåede skolelukning og de løfter, som blev givet i kølvandet på den.

”Der blev udtalt storpolitisk vilje til at øge søgningen til Lindvigvej. Denne politiske vilje, ser vi frem til, bliver udmøntet i handling. Det kunne passende starte med, at der bevilges de nødvendige midler til både at forskønne og forbedre udearealerne,” skriver de.

Forældrenes store utilfredshed førte til, at direktionen indstillede til, at børne- og uddannelsesudvalget skulle finde en million i stedet for de 600.000 kroner, og selvom Lone Ørsted understreger, at det ikke har været let at finde pengene, er hun villig til at forsøge at finde flere.

- Administrationen har virkelig ledt for at finde en million, men udvalget ønskede at få belyst ved ejendomsservice, om der er mulighed for at supplere med yderligere midler, siger hun.

V vil måske give flere penge

I Venstre, som har to medlemmer i børne- og uddannelsesudvalget, har man også stor forståelse for forældrenes frustrationer, og derfor vil partiet inden byrådsmødet mandag hverken stemme ja eller nej i forhold til den ene million, som udvalget har afsat.

- Jeg forstår godt, at forældrene føler, deres fondsmidler er forsvundet i det store byggeprojekt, og de havde forventet, at man tydeligere ville kunne se det, som midlerne er brugt til, siger Ole Dahl Kristensen (V) og fortsætter:

- Når vi udvalget for to måneder har besluttet, at skolen skal forblive, og vi gerne vil engagere lokalområdet og forældrene, så skal vi også give dem cadeau for det arbejde, de har lavet og sikre så gode udearealer som muligt.

Venstre vil inden byrådsmødet mandag drøfte mulighederne for at finde ekstra midler til Lindvigsvej.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Klimaangst er de voksnes ansvar

Med mellemrum fortæller psykologer, hvordan flere og flere børn og unge bliver ramt af depression, angst og tvangstanker, fordi de er bange for, at Jorden vil blive oversvømmet, ødelagt af tørke eller helt gå under på grund af klimaforandringerne. Fænomenet har fået sit eget navn - klimaangst. At børn bliver bange, når de hører, at store dele af Danmark bliver oversvømmet, eller at jorden går under om 80 år, er ikke så sært. Problemet er, at vi voksne ikke er i stand til med ro i stemmen at sige: Du skal ikke være bange. Der sker ikke noget. Jeg har lige været en tur i Island - med fly, jeg indrømmer det straks. Her besøgte vi en gletsjer, som skrumper år for år. Og fik udpeget vulkanen Ok, som har været dækket af en gletsjer i 700 år. Det er den bare ikke længere. Søndag 18. august blev der holdt begravelse for Ok-gletsjeren, som er den første i landet, der er forsvundet på grund af klimaforandringer. På stedet er der sat en mindeplade op, som i et brev til fremtiden fortæller, at i løbet af de næste 200 år vil også landets øvrige gletsjere forsvinde. Skræmmende, når en af dem er større end Sjælland i udbredelse. De islandske gletsjere er bare ét eksempel på, hvorfor ikke kun børn, men også voksne bliver bange. Det nytter bare ikke noget, at vi som voksne udstråler angst og hjælpeløshed. Vi er nødt til både at fortælle og vise, at vi handler - at vi gør noget. Som voksne har vi en forbandet pligt til at sige til børnene, at vi tager ansvaret på os og forklarer, hvordan vi sammen kan være med til at redde kloden. Vi skal fortælle dem, at vi vil bruge mindre plastic og samle det ind, der har samlet sig som øer i verdenshavene. Og at vi skal huske at tage ispapiret og plasticposen med hjem, når vi er på strandtur. Alt det skal vi gøre, selv om der måske stadig bor en rest af tvivl inderst inde. Heldigvis bliver det mere og mere konkret, hvad vi kan gøre for at hjælpe klimaet. Som når en Gedved-borger i fredagsavisen fortæller, hvordan han sorterer sit affald i en grad, så der ikke er en krumme tilbage til skraldespanden.

Annonce