Annonce
Hedensted

Forældre skal lære at være godt skilt

Skilsmisser kan gå hårdt ud over børnene. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Hedensted Kommune tilbyder nu kurser til skilsmisseforældre, der gerne vil have et bedre samarbejde om børnene. Det er nødvendigt, fordi børn, der mistrives efter en skilsmisse, er et problem.
Annonce

Hedensted: Børn, der lukker sig om sig selv, bliver små mæglere, bliver udadreagerende og i det hele taget mistrives ovenpå en skilsmisse.

Det møder behandlerne i Hedensted Kommunes familiecenter ofte. Derfor forsøger kommunen nu at gøre noget ved det bagvedliggende problem, nemlig ved at uddanne forældrene til at samarbejde bedre om børnene.

- Skilsmissebørn går på en bro mellem forældrene. Hvis samarbejdet er godt, er der godt vejr over broen, og børnene kan gå ubesværet frem og tilbage. Men hvis samarbejdet er dårligt, er der uvejr, og så mistrives barnet, fortæller familiekonsulent Kasper Laursen.

Derfor er fem par i øjeblikket i gang med et kursusforløb, der skal give dem redskaber til at kommunikere bedre.

- Et typisk eksempel er, når barnet skal afleveres. Barnet har måske svært ved at sige farvel til mor, og far synes, hun pylrer for meget om det. Omvendt synes moren, at faren er for hurtig og for hård. Og så opstår der konflikt om, hvem der ejer sandheden. Vi prøver at få forældrene til at se på barnet og få afklaret, hvorfor det reagerer, som det gør, forklarer Kasper Laursen.

Målet er, at børnene skal have det bedre.

Kasper Laursen, familiekonsulent

Annonce

Bedre skilt

Hedensted Kommune har i en del år har det såkaldte Prep-kursus, som er for par, der overvejer at gå fra hinanden og gerne vil have hjælpe til at blive sammen. Nu kommer så et kursus for forældre, der allerede er skilt. Familiecenteret understreger, at der er tale om uddannelsen og ikke terapi. Kurser består af fire undervisningsgange. Forældrene får viden om børns reaktion og bliver introduceret til gode måde at tale på eksempelvis via samtalekort.

- Det vil være forskelligt, hvad deltagerne får ud af det. For nogle vil det være en succes bare det, at de kan sidde ved siden af hinanden. Grundlæggende lærer de at være bedre skilt, siger Brian Vilsgaard, der er leder af Familiecenteret.

Kommunen oplever et behov, fordi det efterhånden er blevet så almindeligt med skilsmisser, ca. halvdelen af alle børn vil opleve det, at man nogle gange glemmer, at det er en af de største livsomvæltninger, man kan komme ud for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rejser

Kommentar: De forbandede drikkepenge

Annonce