Annonce
Ikast-Brande

Forældre protesterer mod børnehave-besparelser

Anja Isgaard Jensen er en af de forældre, der forsøger at få politikerne til at ofre flere penge på børnehaverne. - Personalet i børnehaverne er presset overalt, siger hun. Arkivfoto

Personalet i børnehaverne er blevet presset alt for hårdt, mener mor fra Nørre Snede.

Nr. Snede: Det kommende byrådsmøde 8. oktober på rådhuset i Ikast får sandsynligvis mange tilhørere. Af den utilfredse slags. Mange forældre til børnehavebørn rundt omkring i kommunen vil møde op for at markere, at de er utilfredse med bevillingerne til børnehaverne.

"Det er endnu engang blevet bestemt at børnehaverne skal spare. Der skal spares på vores børn og vores dygtige pædagoger skal nu rende endnu stærkere, hvilket ikke er hverken muligt eller rimeligt", lyder et opslag der i den senere tid er blevet delt flittigt på Facebook.

En af de forældre, der har tænkt sig at møde på den 8. oktober, er Anja Isgaard Jensen fra Nørre Snede. Hun har en dreng i børnehaven Skovhuset, der hører under Højderyggens Daginstitutioner.

- De er meget pressede i børnehaverne. Det lyser ud af medarbejderne, at de er brugte og slidte. I Skovhuset i Nørre Snede er normeringen i den lave ende. Der er 17 børn pr. voksen. Jeg har selv en dreng med sprogvanskeligheder, men der er alt for lidt tid. Hvis du har 17 børn at se til, så er der jo ikke meget tid til en med sprogvanskeligheder. Personalet er presset overalt og løber stærkt. Nogle gange møder man ikke personalet, når man skal hente sine børn, siger Anja Isgaard Jensen.

Det lyser ud af medarbejderne, at de er brugte og slidte.

Anja Isgaard Jensen

Brug af kassen

- Måske får vi ikke noget ud af protesterne - budgettet er jo vedtaget. Men når byrådet vælger at have en kassebeholdning på 250 millioner kroner og tidligere har kunnet nøjes med 200 millioner, kunne man jo vælge at bruge 50 millioner kroner på at opnormere i børnehaver og skoler. Kommunens børne- og unge-politik lægger op til, at børnene skal have den bedste start, at de skal være robuste og hist op og kom hermed... og så er man jo nødt til at gøre en indsats. Det er også dybt grotesk, at man budgetterer med et overskud på 15 milioner kroner, fordi man skal lave noget anlæg - samtidig med at børn og voksne lider, siger hun.

- Jeg ved godt, at politikerne bliver presset og vil spørge om, hvor de skal finde pengene. Men så må de råbe højere til regeringen, tilføjer Anja Isgaard Jensen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Holch Povlsen og prins Joachim taber penge i Horsens-selskab: Omsætningen dykkede efter Wedells exit

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Boligvej lukkes permanent for smutvejstrafik: Kommunen vil tvinge bilisterne ud på de store veje

Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Horsens

Børn helt ned i toårs-alderen blev bedt om at bære mundbind i hestevogn: - Vi kan kun beklage

Sport

Nedtur for OL-guldvinderen: Rindom smed VM-guldet på sidste sejlads

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Horsens For abonnenter

Stressramte Line hylder sin læge: Selvom jeg har kontaktet hende 700 gange, får jeg altid et ordentligt svar

Navne

Jens Jørgen måtte køre B&B videre, da konen Inger gik bort: Nu har han sørget for folks bondegårdsferier i et kvart århundrede

Horsens

Mistænkt butikstyv havde slet ikke stjålet noget - men da politiet kiggede overvågningen igennem var det en anden sag

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Navne

Horsens-virksomhed med base i NRGi House får ny topchef

Erhverv For abonnenter

Efter syv magre år har restaurant endelig overskud: Se status fra 20 lokale firmaer i ugens regnskaber

Horsens

Fodgænger trådte direkte ud foran bil og blev ramt

Annonce