Annonce
Ikast-Brande

Forældre-protest mod lærerfyringer

Den nyrenoverede Nørre Snede Skole ligger tilsyneladende fredeligt hen i sommervarmen, men bag murene er der uro og bekymring over en række lærerfyringer. Foto: Peter Hald
Annonce

Læserbrev: Godt nok bor vi langt ude på landet, men sidst jeg så efter, var der trukket skat af min løn.

Jeg kan bare ikke se, at de skattepenge bruges på skoleområdet.

Det blev en brat opvågning for forældre og elever i 3.B på Nørre Snede Skole, da der to uger før sommerferien ligger besked om endnu en personalefyring på Nørre Snede Skole. Den højt respekterede klasselærer! Min datters ene klasselærer blev også fyret sidste år. Derefter var det min ældste søns klasselærer, der som tillidsmand sagde op i protest over de forringelser, der ville ramme børnene med de besparelser, der nu slår igennem. Hvis man tæller hende med, er det fire afskedigelser plus hendes opsigelse på et år.

Siden 2016 er der reduceret i personalet med 12 fuldtidstillinger. Hvordan kan det lade sig gøre? Er det overhovedet muligt at løse skolens kerneopgave med faglig undervisning og trivsel for børnene? Muligheden for at lave en faglig solid undervisning med så kraftig reduktion i personalet forringes væsentligt. Og skolen er nødt til at acceptere at køre med underskud.

Hvis man som læser tror, at det skyldes meget udsving i børnetallet på skolen, kan jeg oplyse, at der kun er blevet cirka 25 færre børn. Er det en bevidst nedprioritering af uddannelsen af de børn, der bor i yderområderne?

Skal vi allesammen flytte ind til de større byer, hvor beregningsmodellerne for tilskud passer bedre med det socioøkonomiske elevgrundlag? Skal vi ende med, at kun de, der ikke kan få ansættelse andre steder, underviser vores børn sammen med ”4.G vikarer”?

Rekruttering af uddannede lærere til folkeskolen generelt er tiltagende vanskeligt.

Jeg er simpelthen nødt til på vegne af 3.Bs forældre at sige: Vi ikke vil finde os i, at der forringes så systematisk i det økonomiske grundlag for overhovedet at lave god skole i yderområderne. Og nej, det er ikke en undskyldning for, at så kan vi bare slå skoler sammen og give lokalsamfundet dødsstødet.

Vi er nødt til at råbe politikerne op, og her er det ikke nok, at man siger, at "man gerne vil i dialog med skole og bestyrelse", men bare placerer dialogmødet efter de økonomiske forhandlinger og rammer er faldet på plads. Det er ikke at gå i dialog! Det er for tydeligt, kære politikere, vi kan godt se det! Og vi gider ikke se mediestunts og politikere, der lader som om. Vi vil bare se penge, der bliver tilført en systematisk udsultet skole, så ledelse og personale igen får mulighed for at lave god undervisning for vores børn. Det er en flot skole vi har fået, men hvad bliver indholdet?

Vi har hørt masser af ord. Nu er vi klar til noget handling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce