x
Annonce
Odder

Forældre og konfirmander venter i spænding: Uvist hvornår der afholdes konfirmationer i Odder Provsti

I mange provstier har man allerede offentliggjort, at der først skal afholdes konfirmationer til efteråret. Præsterne i Odder Provsti melder ud på lørdag klokken 12. Arkivfoto
Præster knokler med at finde nye datoer, men offentliggør dem først lørdag klokken 12.

Odder: Ganske som i resten af Folkekirken bliver der tidligst afholdt konfirmationer efter pinse, som i år falder i slutningen af maj. Mens nogle provstier allerede har sat datoer på, har man i Odder Provsti valgt først at offentliggøre dem lørdag klokken 12.

Begrundelsen for ikke at komme med datoerne allerede nu er ifølge præst Vibeke Døssing Rudebeck i Odder Sogn en sammenblanding af flere ting.

- For det første er vi endnu ikke færsige med al logistikken omkring konfirmationsdatoerne. Dernæst skal alle have samme mulighed for at ombooke deres reservationer på restauranter. Det gør vi bedst ved at offentliggøre en samlet plan på et i forvejen annonceret tidspunkt. Sådan har vi gjort i flere år, og det vælger vi også at gøre i denne svære tid, siger sognepræsten og sender en opfordring til hoteller og restauranter, som har konfirmationsfester på deres liste over reservationer:

- Jeg ved godt, at rigtig mange af disse spisesteder har lukket ned på grund af corona-krisen. Men af hensyn til vores mange konfirmander og deres forældre håber jeg, at de vil tage telefonen på lørdag klokken 12. For det er jo en ulykkelig situation ikke at vide, om man så kan holdes fest på den nye dato, siger hun.

Annonce

Kan flytte over

Et af de steder, hvor der er reserveret mange konfirmationer er Restaurant Skovbakken i Odder. Her lover souschef Lone Dam, at der nok skal sidde nogen ved telefonen lørdag klokken 12.

- Her vælger vi at give dem, som allerede har bestilt en fest, fortrinsret frem for dem, der kommer med en ny bestilling. På den måde mister de heller ikke det depositum på 1000 kroner, som de allerede har indbetalt, siger hun.

Men hvad så, hvis der allerede ligger en bestilling på den dag? Vil I så aflyse andre bestillinger, som ikke er konfirmationer?

- Jeg tror på, at folk er meget fleksible i den her situation. Så mon ikke vi finder ud af det, siger Lone Dam.

Håber på august

Det samme tror Thomas Weifenbach Jensen, chef for den daglige drift på Montra Odder Parkhotel og administrerende direktør for Monta A/S, der ud over hotellet i Odder også omfatter hoteller i Hirtshals, Sabro og Hanstholm.

- Vi har i Odder 24-25 bestillinger på konfirmation, og jeg kan godt love, at vi lørdag klokken 12 tager telefonen. Og ganske som vores kolleger giver vi dem, der allerede har booket, fortrinsret, siger direktøren, der håber, at præsterne udskyder konfirmationerne til august.

- Og gerne fordelt på flere søndage, eftersom bryllupper og andre fester ofte holdes om lørdagen, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Peter Sørensen: Kommunen kan gøre noget - men det er private penge, der for alvor holder byggeriet i gang

Horsens

Frustreret men forstående elev: Mega nederen, at det lige er vores år, det rammer

Annonce