Annonce
Læserbrev

Forældre: Kære politikere, vågn nu op, og lyt til os, der er direkte berørte

Odder Kommune, det var meningen, at børnene med særlige behov samt deres familier skulle hjælpes, og området skulle have et løft - ikke at hjælpen skulle forringes!

Læserbrev: I april skrev vi et læserbrev i Odder Avis. Her udtrykte vi bekymring for, at Odder Kommunes strategi for inkluderende fællesskaber var en spareøvelse i forklædning.

Vi må desværre erkende, at vi stadig bekræftes i denne formodning.

Der er afskediget flere medarbejdere på BFC (Børne- og Familiecentret), herunder PPR-psykologer, som jo ellers skulle ud og være tættere på børnene og indgå i den tidlige opsporing og indsats.

Der er afskediget medarbejdere trods familiers oplevelse af, at sagsbehandlingen i BFC fortsat er mangelfuld, ukoordineret, og tidsfrister overskrides.

Barnets og familiernes stemmer overhøres tilsyneladende systematisk, og det er oplevelsen, at kommunen tilbyder billigst mulige indsatser fremfor bedst mulige.

Derudover har BFC hjemtaget flere af de eksterne aftaler, man tidligere har tilkøbt, fordi man ikke havde den rette ekspertise i kommunen - under påskud af, at nu kan kommunen selv.

Resultatet er, at børn og familier står uden kvalificeret hjælp, bl.a. indenfor de talepædagogiske, ergoterapeutiske, spiseforstyrrelser og adhd/autismepædagogiske områder.

Konsekvensen heraf er ødelagte børn og familier, der nu kræver langt mere omfattende indsatser for at blive nogenlunde hele igen.

Ressourcestærke og velfungerende familier, der nu betragtes som sårbare og udsatte, alene fordi de ikke har fået rette indsats i tide eller har måttet kæmpe med næb og klør for at få hjælp.

Vi hører om børn og unge, der på trods af anbefalinger fra f.eks. Viso ikke kan blive visiteret til de højt specialiserede skoletilbud, de har behov for. I stedet fastholdes de i tilbud indenfor kommunens grænser med mistrivsel, skolevægring og manglende læring til følge.

Vi hører om skoletilbud, hvor ledelsen åbent melder ud, at personalet ikke kan få nødvendig supervision, på det grundlag at ekspertisen ikke findes i kommunen.

Odder Kommune, det var meningen, at børnene med særlige behov samt deres familier skulle hjælpes, og området skulle have et løft - ikke at hjælpen skulle forringes!

Det er dybt nedslående at være vidne til, hvordan kommunalpolitikerne på mandagens byrådsmøde skamroser BFC for deres indsats, når der fortsat er familier i dyb mistrivsel i Odder Kommune, der ikke kan vente længere, og familier, der ikke kan tåle flere afslag på hjælp!

Kære politikere, vågn nu op, og lyt til os, der er direkte berørte, fremfor blindt at stole på en revisionsrapport og embedsværket. Se at få rettet hurtigt op, og få tilført området de nødvendige midler til budgetforhandlingerne.

Det er børnenes fremtid, og det kan ikke gøres om.

Pernille Tanski. Arkivfoto
Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Vejdirektoratet ser intet behov for ny omfartsvej: Men den er alligevel nødvendig, vurderer kommunen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Ny øverste chef for 7000 kommunalt ansatte i Horsens: Charlotte Lyrskov udnævnt til ny kommunaldirektør

Horsens For abonnenter

Fra sofatid foran tv'et til huskøb i Stensballe: - I Horsens er der noget for alle

Erhverv

Første af sin art i Danmark: Nu er byggeriet af kollegium for håndværkere i gang på godsbanearealet

Podcast

Togbroen over Vejlefjord spøger stadig hos Else og John: - Om natten vil det blive helt forfærdeligt for os

Uden at orientere politikerne: Region afviste at bakke op om ALS-forskning i Grindsted

HH Elite For abonnenter

Kvalitet og bredde til forskel: HH Elites ti måls-sejr afslørede disse fire afgørende styrker

Horsens

Partiformand var med til at skyde Venstres valgkamp i gang: Ravn vil sætte en stopper for beskidt spildevand, der havner i fjorden

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

Det er sjældent, at der går vaskeægte røvhuller rundt iblandt os: 1250 elever mødte ind til første skoledag blandt stilladser og arbejdsfolk

For abonnenter

Mette Frederiksens brutale højre hånd fra Esbjerg i fokus for vilde sms’er

Navne

Malene fra Horsens bliver ny chef for bibliotekerne og Borgerservice i Billund

Horsens For abonnenter

Tomt torv i Horsens skal snart være fortid, hvis det står til borgmesteren: Vi skal række ud til klyngen af stadeholdere

Horsens

Vil du blive klogere på kandidaterne, inden du sætter dit kryds? Her er overblikket over de lokale vælgermøder

Annonce