Annonce
Horsens

Forældre er utilfredse: Vuggestue skal have flere børn

Børnehavebørnene i den integrerede institution Evigglad får inddraget deres motorikrum, så der bliver plads til ni nye vuggestuebørn. Foto: Søren E. Alwan

Børnetallet boomer i sydbyen i Horsens, og derfor bliver der nu etableret ni ekstra vuggestuepladser i den integrerede institution Evigglad, som er en del af dagtilbud Højvang.

Annonce

Horsens: Der er ikke plads til børnene i de etablerede institutioner, derfor har kommunen besluttet at lave ni ekstra vuggestuepladser i institutionen Evigglad, men de ekstra pladser bekymrer forældrene, som mener, at politikerne laver dårlige midlertidige løsninger.

- Det virker som om, det er en lappeløsning, lyder det fra Frantz Andersen, som er forælder til en dreng i børnehaven.

Ifølge ham er det dog ikke de nye børn, der som sådan udgør et problem.

- Det er dejligt med nye legekammerater. Men de skal huses i børnehavens tumle- og motorikrum. Her har der været plads til at seks børn ad gangen kunne lege og tumle og haft nogle fornuftige udfoldelsesmuligheder. Nu inddrager man rummet, men børnene får ikke noget i stedet, lyder kritikken.

Tanja Nyborg, direktør Uddannelse og Arbejdsmarked kan godt forstå forældrenes bekymring, men hun mener ikke, at udvidelsen bliver dårlig for børnene.

- Jeg kan godt forstå kritikken, når man ser kvadratmeter forsvinde. Man bliver altid påvirket af mindre kvadratmeter, men vi har tilrettelagt det, så det kan lade sig gøre inden for rammerne af den pædagogiske dagligdag, siger hun og fortsætter:

- Vi skal bruge rammerne på en anden måde, og det er en løsning, vi godt kan stå på mål for. Men jeg forstår godt at forældrene er påvirkede.

Også formanden for børne- og uddannelsesudvalget Lone Ørsted (S) vil sikre at børnene stadig har de samme muligheder.

- Aktiviteterne i det rum der skal inddrages, skal vi naturligvis sikre kan foregå andre steder.

Frantz Andersen er dog ikke overbevist om, at kommunen har tænkt sig at erstatte det inddragede motorikrum med noget tilsvarende.

- Siden børnehaven er blevet etableret, er vi blevet lovet blandt andet en ny legeplads, som vi ikke har fået. Min søn har halvandet år tilbage nu, og jeg sætter spørgsmål ved, om de når at etablere noget nyt i stedet for motorikrummet, inden han stopper. Jeg tror ikke, han når at opleve, der kommer noget i stedet.

Det er da heller ikke meningen, at løsningen med at inddrage motorikrummet skal være permanent, men det er den bedste løsning lige nu, mener man i kommunen.

- Det er en kortsigtet løsning, men der er brug for pladserne. Der kommer mange nye børnefamilier, og vi gør det for lige at imødekomme et problem her og nu, og det er en god løsning, vi får skabt nye pladser og vi overholder kvadratmeterstandarden, lyder det fra Tanja Nyborg.

Annonce

Flere børn end forventet

De ni ekstra vuggestuepladser er netop et resultat af en øget efterspørgsel i området, som er højre end forudset.

- Børnetallet er steget mere, end vi har kunnet forudse. Prognoserne holder ikke, lyder det fra Tanja Nyborg, og ifølge Lone Ørsted er udvidelsen med de nu pladser netop lavet for at opfylde forældrenes ønsker.

- Nogle gange kommer der bare større efterspørgsel efter institutionspladser, end vi har kunnet forudse, og det er jo også vigtigt at kunne imødekomme folks forventninger i forhold til pladsgarantien og at folk gerne vil have deres børn passet lokalt, understreger hun.

Frantz Andersen mener dog, at kommunen sagtens kunne forudse de øgede børnetal.

- Den holder ikke i længden. De ved godt, at der kommer tilvækst, de er jo selv med til at udstykke byggegrundene. Det er en dårlig undskyldning, lyder kritikken fra Frantz Andersen, der uddyber:

- Alene der, hvor vi bor i Tyrstedhøj, er der kommet 35 nye huse på et år og otte mere er på vej. Og det er jo ikke pensionister, der køber en grund til en million og bygger til to, det er unge børnefamilier, siger han.

Annonce

Ingen regler er brudt

Selvom børnehavebørnene i Evigglad må opgive et motorikrum for at på plads til de ni nye vuggestuebørn, så overholder kommunen stadig kvadratmeterstandarderne, understreger Tanja Nyborg.

- Det er ikke en blivende løsning, men vi kan ikke sige hvor lang tid det varer - vi imødekommer kvadratmeterstandarden, og ledelsen vil fortsat levere høj kvalitet, og det mener de, at de kan, siger hun og uddyber:

- Det er gode midlertidige løsninger, indtil vi får overblik over, hvor vi skal have permanente løsninger. Og de varige løsninger er på vej både på Campus og i Torsted, lover hun.

Også Lone Ørsted forsikrer, at kommunen godt er opmærksom på, at der skal laves endnu flere pladser i fremtiden.

- Vi er bevidste om, at vi skal have udvidet kapaciteten med permanente løsninger, og vi har i byrådet afsat 173 millioner kroner til kapacitetsudvidelser på daginstitutionsområdet frem til 2026.

Tilbage i Evigglad er Frantz Andersen stadig ikke enig i at løsningen er god. Han mener, at kommunen kigger for meget på regler og for lidt på børnene.

- Hvis det kun handler om at overholde kvadratmeterne, så er det billigere at bygge en hal, og så have alle børnene gående rundt der. Det er fint, at deres argument er, at de overholder kvadratmeterne, men det er ikke nok.

Han og andre forældre har nu inviteret formanden for børne- og uddannelsesudvalget Lone Ørsted (S) på besøg i Evigglad, hvor de klokken 13 giver udvalgsformanden en rundtur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce