Annonce
Horsens

Forældre belønnet for at lave et center for familier, der træner børn med hjerneskade

Formanden for Handicaprådet, Jette Birgitte Pedersen (t.v.), gratulerede prismodtagerne. Efter hende ses fra venstre Carina Linneberg Dithlevsen, Cecilie Ahonen Ruston og Mette Sejer Markvardsen. Foto: Morten Pape
Handicaprådet i Horsens uddelte tirsdag Handicapprisen 2019 til Mindsteps Horsens - et træningscenter for familier, der bruger hjemmetræning til udvikling af deres barn, som har en hjerneskade.
Annonce

Horsens: Mindsteps Horsens fik tirsdag overrakt Handicapprisen 2019 på rådhuset i Horsens.

Bag uddelingen står Handicaprådet, og herfra var der stor anerkendelse af Mindsteps, som er et trænings- og samlingssted for familier, der har et barn med en hjerneskade. Forældrene er fælles om gennem træning at forbedre deres barns fysiske, kognitive og sansemæssige udvikling, hvilket er helt i tråd med prisens mål om at at skabe forhold, der øger livsglæde for borgere med handicap.

Og det var tre glade modtagere, der modtog anerkendelsen for deres arbejde og en check på 10.000 kroner til foreningen, som drives for midler fra fonde, donationer med mere.

- Det er en anerkendelse af vores forening og vores arbejde, og så er det også en måde at få fokus på Mindsteps på, lød det fra Carina Linneberg Dithlevsen, Cecilie Ahonen Ruston og Mette Sejer Markvardsen, som er dybt engagerede i Mindsteps, fordi de alle har et hjerneskadet barn.

Vi fik at vide, at hvis Axel lærte at holde hovedet selv, skulle vi være glade. Men i september sidste år kom han op at gå. Det var en kæmpe milepæl.

Cecilie Ahonen Ruston

Annonce

Vi er stolte af stedet

De ved om nogen, at det kan være ensomt at træne sit barn derhjemme, ligesom det kan være svært at være sammen med andre og deltage i sociale aktiviteter, når man har et barn, der har skader i hjernen.

Mindsteps, som rent fysisk ligger på Marsallé, er derfor ikke bare et træningscenter. Det er også et mødested for familier, der har valgt at dedikere mange timer på at træne deres barn. Her bliver de fælles aktiviteter tilrettelagt, så alle børnene kan være en del af den.

- Vi tror på retten til et værdigt liv. Vi tror på, at børn udvikles i glæde og fællesskab. Derfor er Mindsteps stolte af, at der er lykkedes at skabe et sted, hvor børn med hjerneskade kan rummes, inkluderes og udvikles, lød det blandt andet i indstillingen til prisen, som en af de tre mødre, Mette Sejer Markvardsen, stod bag.

I dag er syv familier medlemmer af Mindsteps, dertil kommer en flok der har et 10-turs kort til brug til fælles aktiviteter, og en stor flok som deltager i enkeltstående arrangementer. Familierne kommer ikke bare fra Horsens og opland - men også fra Silkeborg, Lemvig og Rødekro.

Annonce

Nu kan hun spise selv

De har alle oplevet, at hjemmetræningen gør en kæmpe forskel.

- Vi fik at vide, at hvis Axel lærte at holde hovedet selv, skulle vi være glade. Men i september sidste år kom han op at gå. Det var en kæmpe milepæl, som også gør, at man ånder lettet op, fordi man oplever, at træningen gør en forskel, siger Cecilie Ahonen Ruston om den udvikling, hendes snart otte-årige søn Axel har gået i gennem.

Fællesskabet i Mindsteps er vigtig.

- Det er et sted at mødes og skabe et rum, som rummer børn med handicap, og så har det også været sundt for vores tvillinger på 10 år at opleve andre handicappede - ikke bare lillebror Sebastian, siger Carina Linneberg Dithlevsen.

Mette Sejer Markvardsen fortæller om datteren fire-årige Edith, som var spået til højest at kunne lære at sidde.

- I dag kan hun gumpe sig fra rum til rum, og hun kan spise selv.

Sådan noget giver mod på mere. Og nye familier er meget velkomne.

Mindsteps blev startet i Herlev for 10 år siden. Senere blev det undersøgt, hvor der kunne være basis for en ny afdeling. Valget faldt på Horsens, som slog dørene op til Mindsteps for et lille år siden. Tirsdag høstede forældrene anerkendelse for indsatsen. Og de to andre nominerede til prisen klappede også - de er set fra højre Mette Hunger, Sund By og Kirsten Nørlund, Blå Kors. Foto: Morten Pape
Annonce

Flere gode bud

I alt fem var indstillet til Handicapprisen 2019, tre blev nomineret til prisen. Ud over Mindsteps Horsens var de nominerede Kirsten Nørlund, Kræmmerhuset i Blå Kors og Mette Hunger, Sund By, hvor hun har gjort en stor forskel for mange som frivillig i selvhjælpsgrupperne.

Og som Ellen T. Schmidt, næstformand i Handicaprådet, sagde, så var indstillingerne så gode, at det var utrolig svært at vælge prismodtageren.

Men det lykkedes.

Ellen T. Schmidt, næstformand i Handicaprådet, var imponeret over de gode og grundige indstillinger, der var kommet til årets Handicappris. - I kan bare indstille dem, der ikke fik prisen i år, til at få prisen næste år, lød hendes opfordring til gæsterne i rådhussalen. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brand på Søndergade blev seværdighed: Der har været tilskuere nok, men de kom ikke for tæt på

Horsens

Borgmester: Smittetallet stiger i Horsens - husk nu corona-retningslinjerne

Annonce