Annonce
Horsens

Forældre bag vælgermøde: Vi er børnenes stemme

Debatmøde på Horsens Byskole, afdeling Lindvigsvej, tirsdag aften stiller skarpt på børnepolitik. Foto: Annelene Petersen
Børnene kan ikke selv stemme, så de er afhængige af, at de voksne tager ansvar og stemmer for dem. Det mener en gruppe forældre fra Horsens, som derfor inviterer til vælgermøde om børnepolitik.

Horsens: Pension, klima, grænsekontroller og integration. Børnene drukner i valgkampen, men det vil en flok forældre fra Horsens lave om på. Dagen inden valget inviterer de derfor til børnepolitisk debat i cafeen på Horsens Byskole, afdeling Lindvigsvej.

- Det er vigtigt, at vi som vælgere bliver afklaret om, hvor vi skal sætte vores kryds, så vi ikke sætter krydset ved nogle, der egentlig ikke er interesserede i at føre det her ud i livet, siger Sanne Stensig Tange, som er en af initiativtagerne bag vælgermødet.

Hun er en del af den landsdækkende bevægelse, Hvor er der en voksen”, som kæmper for minimumsnormeringer i daginstitutionerne, og som fik op mod 100.000 vrede forældre på gaden i protest 6. april, og den bølge vil hun gerne ride videre på.

- Vi skal fastholde det momentum, der er lige nu. Det er vores børn, det handler om, men også i forhold til, at vi som vælgere sætter vores kryds det rigtige sted. Med sådan en debataften her føler vi, at vi har noget at holde politikerne op på bagefter, siger hun.

- Der er ikke noget sparet på den lange bane, hvis man sparer tidligt. Vi skal tage ansvar for deres udvikling, for hvis ikke vi gør det nu, risikerer vi, at de bliver voksne mennesker, som heller ikke kan tage ansvar, når de selv er voksne.

Det er vigtigt, at vi som vælgere bliver afklaret om, hvor vi skal sætte vores kryds, så vi ikke sætter krydset ved nogen, der egentlig ikke er interesserede i at føre det her ud i livet.

Sanne Stensig Tange, en af initiativtagerne bag vælgermødet

Må ikke mundhugges

Foruden folketingskandidater fra de forskellige partier er psykolog Sanne Linke og fællestillidsrepræsentant i BUPL Horsens, Henrik Daugaard Christensen, inviteret til at holde oplæg og stille skarpe spørgsmål til politikerne. Meningen er, at debatten ikke skal drukne i politisk udenomssnak, mudderkast og afbrydelse.

- De får ikke lov til at afbryde hinanden, tale længe eller mundhugges. De to oplægsholdere er med til at sikre, at politikerne bliver fastholdt i virkeligheden og for at give det her indblik, som man kan have opfattelsen af, at politikerne ikke har, lyder det fra Sanne Stensig Tange.

Annonce

Kampen fortsætter

Kampen for minimumsnorneringer har buldret derudad de seneste måneder, og den slutter ikke, før det lykkes, siger Sanne Stensig Tange.

- Vi skal alle tage ansvar for vores børn og huske, at vi er deres stemme - ikke bare i valget, men hele tiden. Jeg har selv to drenge, og jeg ville ikke kunne se mig selv i øjnene, hvis ikke jeg bidrog til det her forældreoprør. Jeg er uddannet pædagog, men er først og fremmest er jeg mor, siger hun.

- Når vi ser den stigning, der er af psykisk mistrivsel hos børn og unge, kan den ledes tilbage til de første år af børnenes liv. For hvis ikke de har nogen voksne at spejle sig i, så har det konsekvenser. Og børnene kan kun forholde sig til de voksne, de kan se.

Ud over debataftenen, som løber af stablen tirsdag, kl 19.30, arrangerer Sanne Sensig Tange og resten af initiativtagerne en march til fordel for minimumnormeringer. Det bliver søndag 2. juni klokken 11 fra Vitus Berings Plads og op igennem byen. Begge arrangementer er for alle interesserede og gratis at deltage i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Enner Mark Fængsel skal have ny leder

Annonce