Annonce
Odder

Forælder til politikere: Hvordan ved I at indsatserne virker?

Deltagerne af aftenens møde fik de helt nytrykte udgaver af børne- og ungepolitikken i hånden, så de på overskuelig vis kunne sætte sig ind i politikken og baggrunden for den.
Bestyrelserne er bindeleddet mellem forældre og politikere, men ingen skole- eller daginstitutionsbestyrelser deltog i onsdagens møde.

Odder: Hvor vil I få at vide fra om det, I beslutter, det virker?

Spørgsmålet blev stillet af Marianne Rasmussen - en af de få forældre, der havde valgt at tage imod onsdagens invitation til børne-, uddannelses- og kulturudvalgets borgermøde om den netop vedtagne børne- og ungepolitik og arbejdet med inkluderende fællesskaber.

Både politikken og analysen af de inkluderende fællesskaber og kommunens inklusionsindsatster kom i fokus, efter at der ved starten af skoleåret 2017 pludselig var et boom i antallet af børn visiteret til specialklasser.

Der var på mødet onsdag aften flere svar på det indledende spørgsmål.

- Vi har faktisk endnu ikke drøftet, hvordan vi får dokumentation, sagde Lone Jakobi (S), der er formand for udvalget, og som sendte bolden videre til direktør Karsten Poulsen.

- Vi sidder lige nu i forvaltningen og arbejder med, hvordan vi får viden uden at teste. Vi vil gerne have en sammenhæng mellem barn og politiker, og det skal vi også nok finde en måde at gøre på, forsikrede Karsten Poulsen.

Annonce

Børne- og ungepolitikken

Den helt overordnede vision er, at "Livsduelige børn og unge, der inkluderer hinanden, og som hver især er en betydningsfuld del af fællesskabet".

Herunder har børne,- uddannelses- og kulturudvalget defineret syv pejlemærker for at sikre, at der leves op til visionen.

Inkluderende fællesskaber

Læring, udvikling, trivsel og dannelse

Barnets stemme

Samarbejde hele vejen rundt om barnet

Forebyggelse og tidlige, rettidige indsatser

Helhed og sammenhæng

Sundt og aktivt børne- og ungeliv

Savnede bestyrelser

Som det er nu, er det trivselsmålinger og kvalitetsrapporter, der giver politikerne et indblik i, hvordan det står til på kommunens skoler og i institutioner.

- Men der hører I ikke nødvendigvis fra de børn, der er i skolevægring og dermed ikke går i skole eller kun går i skole meget lidt, påpegede Kristina Ditlev, som en af de to håndfulde forældre, der supplerede cirka 30 medarbejdere fra børne- og ungeområdet i Hjerterummet på Vestermarkskolens afdeling Skovbakken.

Lone Jakobi pegede flere gange i løbet af aftenen på forældrebestyrelserne som et vigtigt bindeled mellem forældrene og politikerne.

- Bestyrelserne er jo repræsentanter for forældrene. De er vigtige og skal være proaktive, sagde udvalgsformanden.

Bestyrelser var der ingen af til at høre budskabet.

- De var ellers også inviteret og er jo helt centrale i arbejdet, for de er jo leddet før os for forældrene, sagde Lone Jakobi, der sammen med resten af udvalget mødes med bestyrelserne for både daginstitutioner og skoler to gange om året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce