Annonce
Debat

Forælder og skolebestyrelsesmedlem: Omgør fejl fra 2012 og tilknyt afdeling Lindvigsvej til Dagnæsskolen/Højen

"Der er plads til et helt spor mere (0.-6. kl.) på Lindvigsvej og trængsel på Dagnæs og Østerhåb, fordi Sønderbro-børnene i stor stil går der. Skal dét ikke tænkes ind i Højen-kabalen?", spørger Mette Teglhus. Arkivfoto: Mads Hansen

Læserbrev: I Horsens Folkeblad kan man læse, at borgmesteren deler ud af sine tanker om skolerne i sydbyen.

I 2012 besluttede byrådet at fusionere de tre skoler i midtbyen, Slotsskolen, Midtbyskolen og Søndermarkskolen, til Horsens Byskole.

Intentionerne var gode, bl.a. at samle udskolingen for de tre skoler på Fussingsvej for at styrke det faglige tilbud.

Annonce

Alligevel var der stor lokal modstand i forældregrupperne mod den model.

En del af modstanden gik på, at det var de tre hårdest pressede skoler i byen, man puljede sammen, med store udfordringer på trivsel, adfærd og faglighed.

Mange forældre i de tre skoledistrikter udtalte dengang, at de ikke ville lægge børn til det.

I 2019 udtalte Peter Sørensen på et møde på rådhuset, "at man nok begik en fejl dengang ved ikke at lytte til de forældre, fordi man ikke så elevfremgang" (ganske som forældrene havde lovet i 2012).

Rådhusets egen konklusion på det manglende tilvalg af deres beslutning var, at man ville lukke en afdeling af økonomiske hensyn. Sønderbro skulle være uden afdeling Lindvigsvej.

Det var der imidlertid stor modstand mod på Sønderbro. Så stor, at man omgjorde beslutningen - nu skulle Lindvigsvej reddes!

Man vil stadig have en skole på Sønderbro og gerne med flere elever. Måske er tiden kommet til, at man indser, at for mange af forældrene i området ikke vælger Lindvigsvej, fordi de ikke ønsker, at deres børn skal fortsætte deres udskolingstid på Fussingsvej?

P.t. vælger mange af de ressourcestærke forældre at søge Dagnæsskolen, fordi det giver deres barn en plads i udskolingen der.

En del af årsagen til de aktuelle trængselsproblemer på Dagnæsskolen kan altså henføres til, at forældrene på Sønderbro ikke bakker op om Horsens Byskole og derfor benytter sig af det frie skolevalg til at søge sydpå.

Hvis man nu vil løse trængselsproblemerne på Dagnæsskolen ved at inddrage Højen, skulle man overveje at omgøre sin fejl fra 2012 og tilknytte afdeling Lindvigsvejs 0.-6. klasse, så forældre til elever, der bor på Sønderbro, kan vælge deres lokale skole, men samtidig være trygge ved, at der er en plads til deres barn i udskolingen på den skole, de gerne vil til den tid, nemlig Dagnæsskolen/Højen.


Det vil forhåbentlig give en øget søgning til Lindvigsvej, mens børnene er små og har behov for det nære.

Mette Teglhus


Det vil forhåbentlig give en øget søgning til Lindvigsvej, mens børnene er små og har behov for det nære, og dermed også tage en del af det pres, der p.t. er på Dagnæsskolen, fordi Sønderbroforældrene skriver deres børn ind der så tidligt som muligt for at undgå udskolingssamarbejdet på Fussingsvej.

Der er plads til et helt spor mere (0.-6. kl.) på Lindvigsvej og trængsel på Dagnæs og Østerhåb, fordi Sønderbro-børnene i stor stil går der. Skal dét ikke tænkes ind i Højen-kabalen?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

39-årige Katrine tager kampen op med skoletræthed for at blive elektriker: Jeg er et bedre forbillede for mine børn nu

Annonce