Annonce
Horsens

Forår og sommer i Horsens: På vej med masser af ny musik

P!nk blev tirsdag hædret med sin egen flise på Hollywoods berømte Walk of Fame. De fans, som var mødt frem, benyttede chancen for en selfie sammen med stjernen. Foto: Mike Blake, Ritzau Scanpix

P!nk bebuder nyt album, det samme gør Hugo Helmig. Mens NIK & Jay har søsat ambitiøst projekt, der rækker over hele 2019.

Horsens: Masser af ny musik venter de mange, som har købt billetter til de kommende måneders koncerter i Horsens.

P!nk, som rykker ind på Casa Arena Horsens onsdag 7. august, har netop bebudet et nyt album, som vil udkomme i april.

Et nyt album kommer også fra Hugo Helmig, som fredag 29. marts kalder til fest på Horsens Ny Teater.

Og så har Nik & Jay, der fredag 28. juni spiller med på Rock i Lunden, taget hul på et 2019-projekt med en månedlig udgivelse hele året igennem.

Single og album

P!nk var onsdag gæst i et amerikansk tv-show, hvor hun fortalte om dels en single, "Walk Me Home", der går i luften 22. februar, dels et nyt album, "Hurts to Be Human", som er klar i april.

Albummet, hendes ottende studie-udgivelse, følger op på 2017's "Beautiful Trauma", som har givet navn til turneen, der bringer den amerikanske superstjerne til Horsens.

Fra P!nk er der lidt af et spring til Hugo Helmig, men album-udgivelse er de fælles om.

Helmigs "Juvenile", som vil være på gaden 1. marts, bliver den 20-årige komets første. Dets 11 sange "kredser om at være ung og forsøge at få overblik over tilværelsen", som det siges i pressemeddelelsen om udgivelsen.

Samtidig er det offentliggjort, at Hugo Helmig til bl.a. koncerten i Horsens tager Anton Walter med som opvarmning. Han er netop nu aktuel med singlen "Min dag".

Nye sider af Nik & Jay

Med én sang om måneden gennem hele 2019 bliver det i alt 12 sange, Nik & Jay ved årets slutning kan samle på et album. Og mon ikke en god del af dem vil dukke op i Lunden?

Første udspil, "Længe leve drømmene", kom 1. januar, og 1. februar fulgte "Det' den vibe".

Nik & Jay - Niclas Petersen og Jannik Thomsen - producerer selv de nye sange. Og, fortæller pressemeddelelsen om projektet, "lytter man til årets første to udgivelser, så må man sige, at de to bagmænd formår at overraske på ny og holder, hvad de lover, når de siger, at 'vi kommer til at høre Nik & Jay som vi kender dem - og som vi aldrig har hørt dem før!'"

Der er stadig billetter til alle koncerterne.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Korshærsleder: Hjemløsetallet i Horsens stiger igen - der bør være flere 'skæve boliger'

Læserbrev: Mens hjemløsetallet i Danmark stort set er uændret, er der ifølge den seneste landsdækkende hjemløsetælling nu 181 hjemløse i Horsens. Det er en stigning på 45 personer i forhold til 2017. Det betyder, at der er 181 borgere, der på optællingstidspunktet ikke havde en fast adresse. Det er mennesker, der f.eks. sover hos en ven eller bor i et kolonihavehus, en garage, en forladt bygning eller i telt. 30 horsensianere bor på herberger (§ 110) rundt omkring i landet. Det koster ca. 30.000 kr. pr. måned for hver person, hvoraf Horsens Kommune betaler halvdelen. Staten betaler den anden halvdel. En udgift for Horsens Kommune på ca. 5,5 mio. kr. At være hjemløs er en ulykkelig situation, det er flovt og skamfuldt ikke at have et sted at bo. At have en bolig er en basal ting, som alle vi andre tager for givet. Vi møder dem på Kirkens Korshærs varmestue i Borgergade, hvor de kommer for at få morgenmad, et bad og et måltid varm mad. Vi møder dem, når de kommer direkte udskrevet fra psykiatrisk hospital eller løsladt fra fængslet uden en funktionel bolig. Vi sender dem på gaden igen, når varmestuen lukker kl. 13.30, velvidende at nogen af dem ikke har et sted at gå hen, før vi åbner igen næste morgen. Gæstfriheden er dog stor hos varmestuens øvrige brugere, som ofte inviterer de hjemløse hjem til sig. En nødløsning, som der desværre sjældent kommer noget godt ud af. Hjemløshed er et komplekst problem, fordi det ikke blot handler om at få en billig bolig. Det er komplekst, fordi man sjældent bare er hjemløs. Ofte er man også plaget af misbrug og stor gæld forårsaget af kviklån, narko og spil. Har man så også en psykiatrisk lidelse, så er det meget svært at få hverdagen til at fungere. Får man endelig en bolig, varer det ikke længe, før man ender på gaden igen. Som hjemløs er man truet på sin eksistens, og det er en ond cirkel, der starter. Man er i ekstrem fare for at blive involveret i vold, kriminalitet, afpresning og prostitution, og gentagne gange møder de hjemløse op på varmestuen og har mistet alt, og varmestuens medarbejdere må hjælpe dem med at få bragt orden i kaos igen. Mange af varmestuens brugere har fået gentagne tilbud om bolig og misbrugsbehandling i løbet af deres liv, men det har ikke fungeret. De passer ikke ind nogen steder, og misbruget fortsætter. Derfor bør der bl.a. være flere "skæve boliger" med en social vicevært tilknyttet, hvor de kan bo og leve i fred og have deres misbrug uden at genere nogen naboer. Desuden bør der være en fokuseret og forebyggende hjemløseindsats, hvor alle kommunens instanser og samarbejdspartnere arbejder sammen om konkrete løsninger for den enkelte hjemløse.

Horsens

Endnu et mislykket forsøg: Tre upålidelige pile udsætter behandling af syg vildhest

Annonce