Annonce
Horsens

Foo Fighters-koncert risikerer at lamme trafikken i Horsens: Væbn dig med tålmodighed

Væbn dig med tålmodighed - og forsøg at undgå Silkeborgvej og Horsens V-afkørslen. Sådan lyder rådet fra både Horsens Kommune og politiet til bilister forud for tirsdagens store koncert med Foo Fighters på Fængslet. Arkivfoto
Hjemmeværnet dirigerer trafikken på indfaldsvejene til Horsens i forbindelse med aftenens Foo Fighters-koncert på Fængslet.

Horsens: Væbn dig med tålmodighed, hvis du skal ud i den horsensianske eftermiddagstrafik tirsdag.

Sådan lyder rådet fra både Horsens Kommune, Vejdirektoratet og Sydøstjyllands Politi, som ser frem til en eftermiddag og aften med masser af trafik både på vejene i og omkring Horsens.

- Vi har jo lavet store koncerter før, og alle erfaringer viser, at du kan forvente meget tæt trafik og kø fra motorvejsafkørslen Horsens V og på Silkeborgvej og Vestergade mellem kl. 15 og kl. 18 og igen kl. 23-01. Det samme gælder på stykket Egebjergvej, Nørrebrogade og Allégade. Derfor er anbefalingen fra vores trafikfolk og Vejdirektoratet, at du finder en alternativ rute, så vidt det er muligt, skriver Horsens Kommune på Facebook.

På Silkeborgvej ved Horsens V er lyssignalerne blevet slukket i et forsøg på at kunne afvikle trafikken mere smidigt. I stedet er Politihjemmeværnet sat ind for at dirigere de mange koncertgæster, der forventes at ankomme i bil.

På tværs af byen

Og det er ikke kun udefrakommende koncertgæster, der skal væbne sig med tålmodighed i dag. Det skal også horsensianere, der har tænkt sig at bevæge sig rundt i byen i løbet af dagen, lyder det fra kommunen, som har følgende gode råd.

- Kommer du udefra og skal ind til Horsens kunne det f.eks. være en fordel at bruge afkørslerne Horsens S og Horsens N og køre en lidt længere vej for at undgå indfaldsvejene omkring Fængslet. Og skal du på vejen til og fra Stensballe vil det være hurtigere at køre over Serridslev og via Gammel Århusvej - eller anvende Bygholm Parkvej, Niels Gyldings Gade og Strandpromenaden, hvis du skal tværs gennem byen. Skal du rundt i midtbyen – særligt omkring centrum, banegården og Fængslet mellem kl. 15 og ca. 20.00, vil du møde mange gående, der er på vej fra diverse p-pladser til Fængslet. Dem skal vi passe rigtig godt på, så her vil det både være hurtigere og sikrere at køre udenom vejene, der fører til koncertområdet, skriver Horsens Kommune på Facebook.

Også den kollektive trafik vil blive påvirket af koncerten. Følg med på midttrafik.dk.

Vejdirektoratet opdaterer hele dagen med trafikinfo om vejene på trafikken.dk.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce