Annonce
Læserbrev

Folketingsmedlem om håndtryks-beslutning i Hedensted: Det er simpelthen et knæfald for islam

Et dansk statsborgerskab betyder, at man tager de danske love og værdier til sig, herunder ligestilling mellem kønnene. Derfor er det kun et naturligt krav, at kvinder og mænd, piger og drenge giver hinanden hånden.

Læserbrev: I Danmark giver vi hånd til hinanden. Det er en god og høflig tradition. Derfor er det også meget naturligt, at man følger denne skik, hvis man vil være dansker.

Men det mener den socialdemokratiske borgmester i Hedensted, Kasper Glyngø, bare ikke.

Han har nemlig besluttet, at det er helt okay, at kvinder ikke vil give hånd til mænd, og ligeledes at mænd nægter at give hånd til kvinder.

Den tidligere regering besluttede i 2018 at slå et slag for ligestillingen. I den såkaldte håndtrykslov blev det påkrævet, at kvinder og mænd er lige meget værd, og derfor skal man give hånd til hinanden uanset køn eller religion, når statsborgerskaber bliver uddelt.

En sådan statsborgerskabsceremoni skal foregå i Hedensted Kommune lørdag 7. marts. Det er en festdag, der fejrer det danske demokrati og de danske værdier.

Desværre har borgmesteren valgt at omgå lovens intention. Han har valgt, at kvinder og mænd selv må bestemme, hvilket køn de giver hånd.

Han siger til Horsens Folkeblad/VAF, at "forskellige trosretninger er på spil, så for at dække det af, har vi valgt, at håndtrykket kan foretages af en mand eller kvinde".

Det er simpelthen et knæfald for islam. Det er et knæfald for den manglende ligestilling, der er i islam.

At få et dansk statsborgerskab er noget af det allerfineste, man kan opnå. Det kan ikke blive større, og det er et privilegium at få tildelt.

Når man får et statsborgerskab, så skrives der samtidig under på, at grundloven skal overholdes.

Et dansk statsborgerskab betyder, at man tager de danske love og værdier til sig, herunder ligestilling mellem kønnene.

Derfor er det kun et naturligt krav, at kvinder og mænd, piger og drenge giver hinanden hånden. Det er da det mindste, vi kan forlange.

Britt Bager. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Butikker skal holde åbent søndage i sommerferien - cafélivet skal være generatoren bag

Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce