Annonce
Debat

Folketingsmedlem og speedway-boss i opråb: Lad idrætslivet være en aktiv medspiller i genåbningen

Kim Valentin. Pressefoto

Læserbrev: Det har været et hårdt år for de danske kultur- og idrætsvirksomheder.

Nu venter sommeren og dermed højsæsonen for rigtig mange. Det er muligheden for, at der igen kan komme penge i kassen, og at befolkningen igen kan mødes om gode oplevelser i det kultur- og idrætsliv, som mange hungrer efter at komme tilbage til.

Jacob Olsen. Pressefoto

Derfor er der brug for en samlet og nuanceret genåbningsplan, hvor vi i langt højere grad ser kultur- og idrætslivet som en medspiller, der på forsvarlig vis igen kan sikre sammenhængskraft i befolkningen og sætte gang i økonomien.

Annonce

Det kræver, at vi ikke skærer alle kultur- og idrætsvirksomheder over en kam, men i stedet giver den enkelte virksomhed mulighed for at gøre brug af sine ressourcer til at planlægge en forsvarlig genåbning.

Vi skal udnytte, hvor organiseret den professionelle idræt er, og at de er vant til at holde styr på mange mennesker ad gangen.

I Vojens Speedway Center er der f.eks. plads til 20.000 stående tilskuere. Det er selvfølgelig ikke realistisk med en fuld åbning på nuværende tidspunkt, men det betyder ikke, at en genåbning ikke er mulig.

Der er allerede blevet indkøbt stole, lavet nye indgange og sikret opdeling af salgsboder, indgangspartier og parkeringspladser. Vel at mærke alt sammen udenfor.

Det betyder, at en blød genåbning med 2500 siddende tilskuere, som lukkes ind via forskellige sektioner, kan igangsættes allerede nu. Forhåbentligt inden sæsonens første løb 21. april.

Det vil både være til stor glæde for de danske speedwayfans og alle dem, som bare trænger til at få en god oplevelse. Ligesom det vil betyde meget for Vojens Speedway Center og andre idrætsvirksomheder, som kan tilbyde samme åbning, igen at kunne få penge i kassen.

Lad os se på, hvordan kultur- og idrætslivet kan bruges som en medspiller i genåbningen.

Vi ved, at danskerne skal lade sig teste ofte for at stoppe smitten, før den breder sig. Hvorfor ikke lade Vojens Speedway Center bidrage til den lokale smitteopsporing og samtidig give de testede muligheden for at få en god kulturel oplevelse efterfølgende?


Vi er nødt til at se på muligheder frem for begrænsninger. Det kræver en regering, som er villig til at lytte til kultur- og idrætslivet og se på, hvilke løsninger de tilbyder.

Kim Valentin og Jacob Olsen


Vi er nødt til at se på muligheder frem for begrænsninger. Det kræver en regering, som er villig til at lytte til kultur- og idrætslivet og se på, hvilke løsninger de tilbyder.

Befolkningen, økonomien og hele samfundet hungrer efter genåbning.

Lad os nu få vedtaget en genåbningsplan for kultur- og idrætslivet, hvor vi alle er medspillere frem for modspillere. Der er ingen tid at spilde.

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Horsens Kommune søger penge til CO2-neutral færge til Endelave. Pris: 98 millioner kroner

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Horsens

Vi skal have udskiftet vore vinduer. Kan kommunen nægte os at bruge plastvinduer?

Horsens For abonnenter

18 boliger har skiftet hænder den seneste uge i Horsens Kommune - se listen her

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Leder For abonnenter

Central gade i Horsens er det uforløste potentiales holdeplads

Horsens

Politiet efter drama i Nim: Der kan komme flere sigtelser

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Horsens

Skoleleder fik et uventet skulderklap: Vi sidder jo normalt ikke forrest, når der uddeles ros

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

AC Horsens

Her skal AC Horsens forbedre sig markant: Klubben halter efter de fire øvrige tophold i 1. division på et centralt punkt

Annonce