Annonce
Debat

Folketingsmedlem og speedway-boss i opråb: Lad idrætslivet være en aktiv medspiller i genåbningen

Kim Valentin. Pressefoto

Læserbrev: Det har været et hårdt år for de danske kultur- og idrætsvirksomheder.

Nu venter sommeren og dermed højsæsonen for rigtig mange. Det er muligheden for, at der igen kan komme penge i kassen, og at befolkningen igen kan mødes om gode oplevelser i det kultur- og idrætsliv, som mange hungrer efter at komme tilbage til.

Jacob Olsen. Pressefoto

Derfor er der brug for en samlet og nuanceret genåbningsplan, hvor vi i langt højere grad ser kultur- og idrætslivet som en medspiller, der på forsvarlig vis igen kan sikre sammenhængskraft i befolkningen og sætte gang i økonomien.

Det kræver, at vi ikke skærer alle kultur- og idrætsvirksomheder over en kam, men i stedet giver den enkelte virksomhed mulighed for at gøre brug af sine ressourcer til at planlægge en forsvarlig genåbning.

Vi skal udnytte, hvor organiseret den professionelle idræt er, og at de er vant til at holde styr på mange mennesker ad gangen.

I Vojens Speedway Center er der f.eks. plads til 20.000 stående tilskuere. Det er selvfølgelig ikke realistisk med en fuld åbning på nuværende tidspunkt, men det betyder ikke, at en genåbning ikke er mulig.

Der er allerede blevet indkøbt stole, lavet nye indgange og sikret opdeling af salgsboder, indgangspartier og parkeringspladser. Vel at mærke alt sammen udenfor.

Det betyder, at en blød genåbning med 2500 siddende tilskuere, som lukkes ind via forskellige sektioner, kan igangsættes allerede nu. Forhåbentligt inden sæsonens første løb 21. april.

Det vil både være til stor glæde for de danske speedwayfans og alle dem, som bare trænger til at få en god oplevelse. Ligesom det vil betyde meget for Vojens Speedway Center og andre idrætsvirksomheder, som kan tilbyde samme åbning, igen at kunne få penge i kassen.

Lad os se på, hvordan kultur- og idrætslivet kan bruges som en medspiller i genåbningen.

Vi ved, at danskerne skal lade sig teste ofte for at stoppe smitten, før den breder sig. Hvorfor ikke lade Vojens Speedway Center bidrage til den lokale smitteopsporing og samtidig give de testede muligheden for at få en god kulturel oplevelse efterfølgende?


Vi er nødt til at se på muligheder frem for begrænsninger. Det kræver en regering, som er villig til at lytte til kultur- og idrætslivet og se på, hvilke løsninger de tilbyder.

Kim Valentin og Jacob Olsen


Vi er nødt til at se på muligheder frem for begrænsninger. Det kræver en regering, som er villig til at lytte til kultur- og idrætslivet og se på, hvilke løsninger de tilbyder.

Befolkningen, økonomien og hele samfundet hungrer efter genåbning.

Lad os nu få vedtaget en genåbningsplan for kultur- og idrætslivet, hvor vi alle er medspillere frem for modspillere. Der er ingen tid at spilde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Skuddræbt kvindes kolleger i mindeord: Vi savner hendes hjertevarme, smil, latter og dejlige humor

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce