Annonce
Læserbrev

Folketingsmedlem fra Vejle: Dansk økonomi har brug for et skatte- og byrdestop

Vi skal skabe ro om danskernes og danske virksomheders økonomi. Vi skal sætte gang i hjulene med en momsrabat til danskerne og fremrykning af skattelettelser.
Annonce

Læserbrev: Corona-virusset har kastet Danmark ud i en dyb og alvorlig økonomisk krise.

Mange danske virksomheder er gået konkurs, ledighedskøen er vokset med knap 50.000 mennesker, og over 170.000 personer er hjemsendt på lønkompensationsordningen.

Det er en ekstremt alvorlig situation. Derfor har vi Venstre været med til at vedtage hjælpepakker, der holder hånden under danske arbejdspladser, men vi har brug for at tage yderligere midler i brug.

Venstre ønsker et skatte- og afgiftsstop og et byrdestop, fordi vi har brug for, at der bliver skabt ro om danskernes økonomi og danske virksomheder.

Hver gang der bliver hævet en afgift eller skruet på skatten, skaber det usikkerhed og jager jobs ud af landet.

Vi skal undgå, at privatansatte går og frygter for deres job eller holder igen med at forbruge, fordi alt tegner usikkert som følge af corona-smittens negative konsekvenser for økonomien.

Der skal være sikkerhed, så danskerne igen tør bruge penge, og virksomhederne igen begynder at ansætte og investere.

For at sætte gang i den økonomiske vækst igen, foreslår vi blandt andet i Venstre også at halvere momsen i resten af 2020 samt at fremrykke allerede vedtagne skattelettelser til en værdi af 4,5 mia. kr.

Det vil understøtte danskernes private forbrug og være en hjælpende hånd til landets små og store virksomheder.

SF og Enhedslisten har meldt klart ud, at de ikke støtter et skatte- og byrdestop.

Det er derfor nu for alvor blevet klart, at der er to veje i dansk politik, som regeringen må vælge imellem.

Venstres vej er klar. Vi skal skabe ro om danskernes og danske virksomheders økonomi. Vi skal sætte gang i hjulene med en momsrabat til danskerne og fremrykning af skattelettelser.

Vi skal tilbage til det Danmark, vi kendte fra før nedlukningen af Danmark hurtigst muligt, også hvad angår de mange, mange tabte jobs.

Christoffer Aagaard Melson. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce