Annonce
Brædstrup

Folkeparken fik et løft: Byen har fået et dejligt åndehul her

Formanden for kommunens oplandsudvalg, Jørgen Korshøj, glæder sig over, at det er lykkedes at få genetableret den gamle hovedindgang til Folkeparken. Selv de gamle gadelamper er kommet op igen, efter at de har boet en del år i eksil på gårdmuseet Stjernholm i Nim. Foto: Henrik C. Sandvad
Forskønnelsen af Folkeparken i Brædstrup er nu færdig. Det har givet plads til leg og ophold, og det har allerede fået flere til at tage en tur i byens åndehul.

Brædstrup: De store projekter i områdefornyelsen i Brædstrup er nu færdige, og så sent som i sidste uge kunne byens borgere så tage en helt nyrenoveret og forskønnet Folkeparken i brug.

Arbejdet med at forskønne Folkeparken gik i gang i marts, og der er stort set ikke den afkrog i parken, som ikke har fået et løft. Det har blandt andet betydet, at parken nu har fået en lille sø, som samtidig dræner våde områder for vand.

Derudover er der blevet etableret legepladser til børnene, træningsredskaber og massevis af bænkesæt til ophold, og så er der et større græsareal til større arrangementer. Endelig er hovedindgangen blevet genetableret så godt som muligt, og de oprindelige gadelamper står nu igen og skinner ved parkens indgang om aftenen.

Annonce
Den nye legeplads i Folkeparken er kommet i brug, og legepladsen virker til at være godkendt af de yngste parkgæster. Foto: Henrik C. Sandvad

Den store forskønnelse af byens park er noget, som glæder det lokale byrådsmedlem og formand for kommunens oplandsudvalg, Jørgens Korshøj (V).

- Jeg gik igennem Folkeparken en søndag, hvor der var dejligt vejr, og hvor parken ikke engang var helt færdig endnu. Med der summede med liv og mennesker, og jeg tror, jeg talte omkring 25 personer. Så mange plejede der aldrig at være om søndagen i den gamle park. Der var måske bare en håndfuld. Selvom den gamle park også var skøn, så er det hele bare blevet løftet nu, og det er lidt mere lækkert, siger Jørgen Korshøj.

En park for alle

Der er i alt brugt lidt over 4,9 mio. kr. på at forskønne Folkeparken, og det har hele vejen været målsætningen, at parken skulle være for alle. Det er også lykkedes rigtig godt, mener den lokale byrådspolitiker, som også har det politiske ansvar for byens områdefornyelse.

- Jeg synes, det hele er blevet ret fantastisk. Det er skønt, at vi har en skov midt i en by, og for enden af den har vi parken. Nu har vi delt parken ind i forskellige uderum, hvor der er plads til at opholde sig. Bedsteforældre kan tage børnene ned og lege, mens de selv kan sidde på de mange bænke, som er over hele parken. Derudover er der toilet, bålplads, en lille sø og en større plads til arrangementer. Det åbner op for mange muligheder, og på sigt kunne jeg godt forestille mig en scene, som byen kunne bruge til musik eller børneteater. Det er blevet et dejligt åndehul for byens borgere, siger Jørgen Korshøj.

Det, som før var et vådområde, er nu blevet til en lille sø. Foto: Henrik C. Sandvad
Annonce

Bedre end ventet

Områdefornyelsen i Brædstrup begyndte i 2018, hvor byen fik bevilliget 18 mio. kr. af staten og Horsens Kommune til at forskønne og forbedre byens uderum. Sidste år var det første byprojekt så færdig, da ungdomspladsen blev indviet.


Jeg synes, det hele er blevet ret fantastisk. Det er skønt, at vi har en skov midt i en by, og for enden af den har vi parken.

Jørgen Korshøj (V), formand for oplandsudvalget


I slutningen af maj stod den nye banesti og banetorv klar, og nu har håndværkerne så afleveret Folkeparken i nye klæder. Herefter venter byens indfaldsveje, som får sat kunstværker op inden den store indvielsesfest for hele byfornyelsen - i forbindelse med Musik i Gaden lørdag 21. august.

- Næste år går vi så i gang med Dommertorvet, og det bliver det sidste projekt i områdefornyelsen. Jeg synes, hele områdefornyelsen er gået over forventning. Da vi startede, talte vi meget om, at områdefornyelsen ville give investeringen fem gange igen i private investeringer. Så hvis vi investerede 20 mio. kr., ville private investeringer få det beløb op på 100 mio kr. Men det beløb overstiger vi jo langt i Brædstrup, hvis vi kigger på Sønderhaven og Krohaven og det gamle mejeri, og hvad der ellers er blevet lavet. Så jeg tror, at det er den største investering i Brædstrups historie, siger Jørgen Korshøj.

Brædstrup skal holde fast i den gode udvikling, så derfor skal der nu satses på mere bosætning og nye boliger i byen, mener Jørgen Korshøj. Foto: Henrik C. Sandvad
Annonce

Positiv udvikling vil fortsætte

Udvalgsformanden er sikker på, at byen nok skal holde fast i udviklingen i de kommende år. Der er stadig mange bygninger i byen, som trænger til en kærlig hånd, og så arbejder man allerede med byfortætning i den kommende kommuneplan, hvor der blandt andet åbnes op for boligbyggeri på sygehusgrunden og på sigt også DLG-grunden.

- Jeg er sikker på, at områdefornyelsen er med til at sikre stigende boligpriser i Brædstrup, og som tingene er nu, skal man vare sig med at sætte sit hus til salg med mindre, man har noget på hånden, for husene bliver solgt i en fart. Derfor skal vi også have gang i flere udstykninger, men så er jeg også sikker på, at Brædstrup kan holde fast i den positive udvikling i årene fremover, siger Jørgen Korshøj.

Folkeparken har fået et løft for 4,9 mio. kr., og det har givet flere legeaktiviteter i parken. Her er et legeområde for de helt små børn. Foto: Henrik C. Sandvad
Annonce
Erhverv For abonnenter

75-årig forvalter arbejder på fuld tid og fejrer 50-års jubilæum: Jeg stopper, når jeg bliver gammel

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Data-arkæolog krydser fingre for hjælp i Horsens: Hvem ved noget om dette ultra-sjældne apparat?

Erhverv For abonnenter

En helt ekstrem situation: Dobbelt-op på udfordringer slagtede økonomien på fjerkræslagteri

Horsens

Solnedgangen over en ådal tager sig fantastisk ud lige nu

Sport

AC siger farvel til tidligere anfører: Hallurs kontrakt ophævet

Hedensted

Rådhus berøvet for potentiel farlig medicin: Politiet advarer mod indtagning og videreformidling

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Lad os udvikle Lilli Gyldenkildes Torv til noget fantastisk: Skal vi tale Horsens op eller ned?

Horsens

Gorm brækkede armen og så fik hans mor en god idé: Nu drukner hun i stofrester

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Seneste plus

Odder

Buschauffør sagde op på grund af billetsnyderi: - Halvdelen betaler ikke for turen

Danmark

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

Hedensted

Det gode naboskab på Violvej er gået i arv: Det er så naturligt, at man ikke tænker over det

Kultur For abonnenter

Det sidste store skridt i Vestsalen er fem gange seks ton tungt

Sport

Alexander Ludwig: Det var vores egen skyld

Annonce