Annonce
Brædstrup

Folkeparken fik et løft: Byen har fået et dejligt åndehul her

Formanden for kommunens oplandsudvalg, Jørgen Korshøj, glæder sig over, at det er lykkedes at få genetableret den gamle hovedindgang til Folkeparken. Selv de gamle gadelamper er kommet op igen, efter at de har boet en del år i eksil på gårdmuseet Stjernholm i Nim. Foto: Henrik C. Sandvad
Forskønnelsen af Folkeparken i Brædstrup er nu færdig. Det har givet plads til leg og ophold, og det har allerede fået flere til at tage en tur i byens åndehul.

Brædstrup: De store projekter i områdefornyelsen i Brædstrup er nu færdige, og så sent som i sidste uge kunne byens borgere så tage en helt nyrenoveret og forskønnet Folkeparken i brug.

Arbejdet med at forskønne Folkeparken gik i gang i marts, og der er stort set ikke den afkrog i parken, som ikke har fået et løft. Det har blandt andet betydet, at parken nu har fået en lille sø, som samtidig dræner våde områder for vand.

Derudover er der blevet etableret legepladser til børnene, træningsredskaber og massevis af bænkesæt til ophold, og så er der et større græsareal til større arrangementer. Endelig er hovedindgangen blevet genetableret så godt som muligt, og de oprindelige gadelamper står nu igen og skinner ved parkens indgang om aftenen.

Annonce
Den nye legeplads i Folkeparken er kommet i brug, og legepladsen virker til at være godkendt af de yngste parkgæster. Foto: Henrik C. Sandvad

Den store forskønnelse af byens park er noget, som glæder det lokale byrådsmedlem og formand for kommunens oplandsudvalg, Jørgens Korshøj (V).

- Jeg gik igennem Folkeparken en søndag, hvor der var dejligt vejr, og hvor parken ikke engang var helt færdig endnu. Med der summede med liv og mennesker, og jeg tror, jeg talte omkring 25 personer. Så mange plejede der aldrig at være om søndagen i den gamle park. Der var måske bare en håndfuld. Selvom den gamle park også var skøn, så er det hele bare blevet løftet nu, og det er lidt mere lækkert, siger Jørgen Korshøj.

En park for alle

Der er i alt brugt lidt over 4,9 mio. kr. på at forskønne Folkeparken, og det har hele vejen været målsætningen, at parken skulle være for alle. Det er også lykkedes rigtig godt, mener den lokale byrådspolitiker, som også har det politiske ansvar for byens områdefornyelse.

- Jeg synes, det hele er blevet ret fantastisk. Det er skønt, at vi har en skov midt i en by, og for enden af den har vi parken. Nu har vi delt parken ind i forskellige uderum, hvor der er plads til at opholde sig. Bedsteforældre kan tage børnene ned og lege, mens de selv kan sidde på de mange bænke, som er over hele parken. Derudover er der toilet, bålplads, en lille sø og en større plads til arrangementer. Det åbner op for mange muligheder, og på sigt kunne jeg godt forestille mig en scene, som byen kunne bruge til musik eller børneteater. Det er blevet et dejligt åndehul for byens borgere, siger Jørgen Korshøj.

Det, som før var et vådområde, er nu blevet til en lille sø. Foto: Henrik C. Sandvad
Annonce

Bedre end ventet

Områdefornyelsen i Brædstrup begyndte i 2018, hvor byen fik bevilliget 18 mio. kr. af staten og Horsens Kommune til at forskønne og forbedre byens uderum. Sidste år var det første byprojekt så færdig, da ungdomspladsen blev indviet.


Jeg synes, det hele er blevet ret fantastisk. Det er skønt, at vi har en skov midt i en by, og for enden af den har vi parken.

Jørgen Korshøj (V), formand for oplandsudvalget


I slutningen af maj stod den nye banesti og banetorv klar, og nu har håndværkerne så afleveret Folkeparken i nye klæder. Herefter venter byens indfaldsveje, som får sat kunstværker op inden den store indvielsesfest for hele byfornyelsen - i forbindelse med Musik i Gaden lørdag 21. august.

- Næste år går vi så i gang med Dommertorvet, og det bliver det sidste projekt i områdefornyelsen. Jeg synes, hele områdefornyelsen er gået over forventning. Da vi startede, talte vi meget om, at områdefornyelsen ville give investeringen fem gange igen i private investeringer. Så hvis vi investerede 20 mio. kr., ville private investeringer få det beløb op på 100 mio kr. Men det beløb overstiger vi jo langt i Brædstrup, hvis vi kigger på Sønderhaven og Krohaven og det gamle mejeri, og hvad der ellers er blevet lavet. Så jeg tror, at det er den største investering i Brædstrups historie, siger Jørgen Korshøj.

Brædstrup skal holde fast i den gode udvikling, så derfor skal der nu satses på mere bosætning og nye boliger i byen, mener Jørgen Korshøj. Foto: Henrik C. Sandvad
Annonce

Positiv udvikling vil fortsætte

Udvalgsformanden er sikker på, at byen nok skal holde fast i udviklingen i de kommende år. Der er stadig mange bygninger i byen, som trænger til en kærlig hånd, og så arbejder man allerede med byfortætning i den kommende kommuneplan, hvor der blandt andet åbnes op for boligbyggeri på sygehusgrunden og på sigt også DLG-grunden.

- Jeg er sikker på, at områdefornyelsen er med til at sikre stigende boligpriser i Brædstrup, og som tingene er nu, skal man vare sig med at sætte sit hus til salg med mindre, man har noget på hånden, for husene bliver solgt i en fart. Derfor skal vi også have gang i flere udstykninger, men så er jeg også sikker på, at Brædstrup kan holde fast i den positive udvikling i årene fremover, siger Jørgen Korshøj.

Folkeparken har fået et løft for 4,9 mio. kr., og det har givet flere legeaktiviteter i parken. Her er et legeområde for de helt små børn. Foto: Henrik C. Sandvad
Annonce
Kultur For abonnenter

Det begyndte med et lille prik af en gravko: 250.000 mursten senere er vilde Vestsalen klar til brug

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Verbale overgreb og en far, som har fysisk fat i instruktøren: Svømmeklub truer med at udelukke forældre

Erhverv For abonnenter

Ulovligt afvandingssystem fra altaner findes flere steder: Anders får overboens regnvand - og det der er værre - ned på sin altan

Ikast-Brande

Gavmildt skolebudget: 60 millioner kroner til to skoler

Debat

Vi tager i høj grad trafikanterne alvorligt og arbejder seriøst med afspærring og skiltning, men vi kan nok gøre det lidt bedre og takker i den forbindelse for "hippet" fra Lene Vestergaard

Sport

HFS fik revanche mod Odder: Cheftræner tror på, at det kan blive et resultatmæssigt vendepunkt

Hedensted For abonnenter

Claus Bjørn er gået ind i politik som 54-årig: Vil byde ind i stedet for at snakke om, at andre burde gøre noget

Hedensted

Berygtet gaderæs er tilbage i industrikvarter: Hverken vagtværn eller vejchikaner stopper dem

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Podcast

For et år siden fik Horsens en ny gågade til 60 millioner - i dag savner en af butikkerne, at der blev brugt flere penge på Torvet

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Hedensted

Virksomheder plages af gaderæs: - De smider cigaretskodder og pisser på vores bygninger

AC Horsens For abonnenter

To nye AC Horsens-spillere beviste deres værd: Sejren over Hobro gav tre point og en ny afgørende formel på succes

AC Horsens

AC Horsens-anfører om oprykningsambitionerne oven på ny sejr på udebane: Nu skal holdet skaffe flere point på hjemmebane

Annonce