Annonce
Odder

Folkepark på vej: Kan stå klar til leg om et år

Der har allerede været holdt en konkurrence om Folkeparken, og en lokalplan er på vej. Illustration: BOGL
Konservative og Dansk Folkeparti vil ikke støtte omfattende byfornyelsesplan, fordi de øvrige partier vil låne penge til det.

Odder: Det bliver tidligst næste sommer, en ny folkepark ved rådhuset kan blive taget i brug. Det vurderer borgmester Uffe Jensen (V).

- Jeg håber, vi kan gå i gang med arbejdet i foråret 2022 og indvie den næste sommer. Til den tid er vi på plads med ekstra parkeringspladser rundt om Løvbjerg. Det har betydet rigtigt meget at få det håndteret i den rigtige rækkefølge, så timingen er rigtigt, siger Uffe Jensen.

Der bliver nemlig nedlagt en stort parkeringsareal foran rådhuset for at lave et rekreativt mødested med legeplads og andre aktiviteter, som skal lokke folk til midtbyen til gavn for Odders butikker. Men allerede i år bliver der lavet flere p-pladser, når Kvickly udvider sin p-plads bag Løvbjerg.

Annonce


Budgetaftale gælder for et år ad gangen.

Uffe Jensen (V), borgmester


Et politisk flertal sagde ja til at gå videre med Folkeparken på et byrådsmøde mandag aften. Kun Konservative og Dansk Folkeparti stemte imod projektet, som koster omkring 15 millioner kroner, hvoraf fonden Realdania betaler halvdelen.

Kommunen har allerede sat penge af til den anden halvdel af parken.

Vil ikke låne

Men resten af en stort anlagt områdefornyelse skal finansieres med lån, og det skabte debat på det samme møde. K og DF var også imod at lave et program for at byfornyelsen.

Udvikling af Odder

Odder skal gøres lækker og tiltrække gæster, som vil bruge byen og handle i butikkerne. Det vil nemlig være til gavn for hele kommunens udvikling.

Sådan lyder tankerne for Odders bymidte. Planerne går ud på at lave et rekreativt område -  Folkeparken -  ved rådhuset samt gøre noget  ved Torvet. Der skal også arbejdes med arealet syd for Pakhuset, Vitapark, remiseområdet, Centralhotellet, og der er planer om at lave en klimaboulevard på Aabygade.

- Det kan samlet koste omkring 53 millioner inklusive Folkeparken, og det ender med, at vi skal låne 45,6 millioner kroner. Det er omkostninger, vi alligevel vil få før eller siden. Men nu får vi løftet hele bymidten indenfor fem år, og det vil sætte gang i Odder, sagde Kresten Bjerre (R).

- Vi vil gerne holde fast i, at der ikke skal lånes penge. Det er den forkerte vej at gå, når velfærden er under pres. Så må vi lave lidt mindre projekter, som vi har råd til. Låntagningen strider mod budgetaftalen, sagde Martin Mikkelsen (K).

Han henviser til, at Konservative og Dansk Folkeparti var med i budgetaftalen for 2020 og de kommende år. En del af den aftale gik ud på, at der ikke måtte optages lån i perioden 2020-2023.

Annonce

Kald mig Mads

Året efter blev der lavet en ny budgetaftale for årene 2021-2024, og her er hverken Konservative eller Dansk Folkeparti med. Til gengæld blev de øvrige partier enige om at låne til til byfornyelsen.

- Jeg var med i budgettet for 2020, og jeg gik ud fra, at et ord er et ord. Jeg er mest skuffet over, at I ikke respekterer den aftale om ikke at låne de næste fire år, sagde John Rosenhøj (DF).

De fik svar på tiltale af borgmester Uffe Jensen (V). Han understregede, at de to partier året efter havde valgt at stå udenfor den nye budgetaftale.

- De aftaler gælder for et år ad gangen, så kigger vi på overslagsårene. I må kalde mig Mads, hvis I mener, jeg ikke har overholdt den aftale, jeg lavede med de to partier, der har valgt ikke at være med i aftalen i år. Verden forandrer sig hele tiden, og der er kommet en opfordring fra KL til at vi kigger på midtbyerne og udvikling og understøtter detailhandelen. Det her er beløb, vi kan håndtere, og jeg står ved de budgetaftaler, jeg laver, sagde Uffe Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kaotisk forløb: Efter total forvirring kom der afslag på tidlig genåbning - og så åbnede det hele alligevel

Annonce