Annonce
Kultur

Folkemusik: Bragr spiller i Klovborg Kirke

På søndag kan man opleve Bragr i Klovborg Kirke. Gruppen består af fra venstre Jesper Frost Bylling, Christine Dueholm, Perry Stenbäck og Kristian Bisgaard. Foto: Signe Find Larsen
Folkemusikgruppen Bragr kan opleves i Klovborg Kirke på søndag. Efter koncerten er der afskedsreception med kirkens organist Uffe Kristiansen.

Klovborg: Søndag 2. februar klokken 19.30 spiller folkemusikgruppen Bragr i Klovborg Kirke, og efter koncerten er der afskedsreception med kirkens organist Uffe Kristiansen, der har fået arbejde som organist på sin hjemegn i Ørum-Daugård-Urlev sogne.

Bragr, der i øvrigt lige har udgivet en ny cd, har taget navn efter guden Bragr - også stavet Brage - som i nordisk mytologi er guden for skjaldekunst, musik og poesi. Det rimer godt med, at Bragr giver folkemusikken en nutidig fortolkning, og orkestret har et stort repertoire lige fra smukke melodier fra 1600-tallet til nye egne kompositioner.

Gruppens ankermand er den alsidige Perry Stenbäck, der spiller guitar og nøgleharpe og synger. Han danner par med gruppens perkussionist Christine Dueholm. Derudover består gruppen af Jesper Frost Bylling, der tager sig af bas, vokal og jødeharpe. Jesper Frost Bylling er kendt som en af Danmarks mest alsidige og melodiske bassister, og ud over Bragr turnerer han også med Ole Frimer Band. Det fjerde medlem Kristian Bisgaard sørger for piano, harmonika og vokal. Han er rytmisk pianist med en gospelbaggrund og arbejder også som kirkemusiker og organist.

Perry Stenbäck modtog sidste år en Danish Music Award som årets folkemusiker, og han er blandt andet kendt for sin mesterlige håndtering af nøgleharpen - på svensk nyckelharpa - et traditionelt svensk strygeinstrument med tangenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Tyson Fury er ny verdensmester

Annonce