Annonce
Østjylland

Folkekær maskot på operationsbordet: Walther væltet omkuld

Walterfiguren i rundkørslen ved Skanderborg måtte en tur på operationsbordet, efter at han væltede natten til søndag. Foto: presse-fotos.dk
Forårskådhed eller for megen påskebryg? Det er ikke til at sige, men en statue af Smukfests maskot, skovtrolden Festi-Walther, væltede natten til søndag i en rundkørsel ved E45.

SKANDERBORG:  Han er ellers ikke sådan at vælte omkuld ham Festi-Walther, for han vejer over et ton og er hugget ud i marmor.

Men natten til søndag skete det alligevel. Walther væltede på sin placering i en rundkørsel og den folkekære maskot er nu sendt til reparation efter at nattens strabadser har knækket halsen på hans guitar.

- Vi ved ikke hvad der er sket, men nu er han hjemme på værksted for at blive taget godt af. Lige som andre ældre herrer må han en tur til lægen en gang i mellem, siger Søren Eskildsen, der er Smukfests talsmand.

Han fortæller, at Walter-figuren har stået i rundkørslen mellem Vroldvej og E45 i Skanderborg i et par år efter et ønske fra borgerne:

- Han har tidligere stået ved festivalens hovedkontor. Under en festival rykkede vi ham ud i rundkørslen. Da festivalen var slut, og han skulle tilbage på kontoret, var der en gruppe borgere, som gerne ville have, at han blev stående.

Annonce

Kendt operation

Søren Eskildsen beretter, at der ofte sker en del happenings omkring Walther-figuren, selv om denne episode må siges at være en af de mere kedelige af slagsen.

- I sidste uge var der nogle børnehavebørn derude og pynte op med påskepynt. Hvem ved, om Walther er blevet så begejstret over det, at han er faldet ned af sin stub, siger Søren Eskildsen med glimt i øjet.

Han fortæller, at Walther-statuen tidligere har haft en skade samme sted.

- Så det er en kendt operation på en kendt patient. Men derfor er det jo trist alligevel. Men vi skal nok få ham fikset og sat op igen, lover festivaltalsmanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Borgmester og hele kommuneledelsen i coronaisolation: Kommunen flirter med omsiggribende nedlukningsgrænse

Annonce