Annonce
Tema

Folkebladet med 3.m på studenterkørsel: Det er det, vi har glædet os til, siden vi begyndte

Selvom Vivetha Balasubramaniam (i midten) først kom ind i klassen i 3.g, er hun faldet godt til. Foto: Morten Pape

Alle tog så godt imod mig, da jeg kom ind i klassen, fortæller Vivetha Balasubramaniam, der først blev en del af 3.m i sommers. Søndag var Folkebladet med hende og resten af klassen på deres studenterkørsel.

Horsens: - Du får fravær, hvis du ikke kommer og fester, nu er der vogntur bagi min Tesla. Sådan lyder noget af teksten til Gulddrengs studentersang "Censor," som blev spillet for fuld udblæsning på 3.m fra Horsens Statsskoles studenterkørsel.

Det var godt nok ikke en Tesla, de kørte rundt i søndag, men derimod en orange studentervogn, der hurtigt blev døbt "det orange lyn."

Lynet startede sin færd på Frydsvej søndag morgen, hvor det meste af klassen tog plads i vognen med en ølbong og et lager af øl og ciders.

Imens 17 af de 23 elever skrålede med på Gulddrengs hit fra vognen, løb de resterende seks elever bagved fra første til andet stop, som man ifølge traditionen skal, når man har fået topkarakter til sin sidste eksamen.

- Er det sjovt at være stræber nu, spurgte en af eleverne fra vognen grinende de seks løbere, der til tider faktisk overhalede vognen.

Jeg har glædet mig rigtig meget til i dag, for det er studenterkørslen, vi har set frem til, siden vi begyndte i gymnasiet. Nu har vi knoklet i tre år, og jeg glæder mig bare til at få en fed dag og oplevelse med klassen.

Vivetha Balasubramaniam

Gymnasieliv 2015-2018

10. august 2015 begyndte 296 nye elever på Horsens Statsskoles stx- og hf-linjer. Dagen vil for manges vedkommende for resten af livet blive husket som den, der blev starten på to eller tre fantastiske år fyldt med oplevelser og faglige og personlige udfordringer.Horsens Folkeblad har fået lov til at følge m-klassen på den kreative/musikalske linje fra elevernes første møde med gymnasiet, til de en sommerdag i juni 2018 får studenterhuen på.

Formålet er at tegne et portræt af en lokal ungdomsårgang med alt, hvad det indebærer i gymnasiet og på den private front.

I dag møder vi Vivetha Balasubramaniam på klassens studenterkørsel.

Alle artikler i serien kan læses på hsfo.dk/gymnasieliv.

Fra første til andet stop måtte seks elever løbe efter vognen, da de fik 12 til deres sidste eksamen. Foto: Morten Pape

Brugte Bjarne Riis' teknik

Herman Jacobsen var en af de første løbere i mål ved andet stop.

- Jeg gjorde ligesom Bjarne Riis i '96. Da det gik ned ad bakke, så jeg min chance, så der stak jeg af fra feltet, fortalte han kort inden, han kunne iføre sig den orange førertrøje.

Den fik han dog ikke for sin Bjarne Riis-teknik, men derimod fordi han bundede en øl hurtigere end sin klassekammerat Jens Tscherning Larsen, der fik trøjen på fra start.

Med på vognen var der ud over et lager af øl og ciders en kæmpe oppustelig penis og en ølbong. Foto: Morten Pape

Fed dag og oplevelse med klassen

En af dem, der var med til at arrangere den længeventede studenterkørsel var Vivetha Balasubramaniam.

- Der har været meget forberedelse, og det har været lidt stressende at stå for det. Alle spørger, hvornår vi er ved hvem, fortalte hun.

Vivetha Balasubramaniam kom ind i klassen i 3.g, da hendes hidtidige klasse blev opløst, og selvom det var hårdt at skifte, er hun glad for, at det blev 3.m, hun færdiggjorde gymnasiet med.

- Alle tog så godt imod mig, da jeg kom ind i klassen. Jeg ville ikke ændre på mig selv, selvom det var en ny klasse, men de accepterede mig hurtigt og fandt ud af, hvordan jeg er, forklarede hun.

- Jeg har glædet mig rigtig meget til i dag, for det er studenterkørslen, vi har set frem til, siden vi begyndte i gymnasiet. Nu har vi knoklet i tre år, og jeg glæder mig bare til at få en fed dag og oplevelse med klassen, lød det fra hende, inden 3.m igen steg ind i "det orange lyn."

På et af de sidste stop fik Marius Juelsgaard (i midten) førertrøjen i druk på. Her holdes han af Katrine Matilde Lunding og Frederik Schjermer Mikkelsen Foto: Morten Pape

Vi er røde, vi er hvide

Allerede på andet stop fik to af eleverne klippet et hak i studenterhuen, da de ikke kunne holde øllene indenbords efter en lang nat med studentergilde.

De to var dog hurtigt tilbage på sporet, da klassen kørte langs Strandpromenaden mod Stensballe, hvor de alle luftede deres hæse sangstemmer til fodboldklassikeren "Vi er røde, vi er hvide."

Selvom søndagen stod i studenterkørslens tegn for 3.m, var i hvert fald en del af drengene ramt af fodboldfeber forud for Danmarks altafgørende kamp mod Kroatien ved VM.

To havde endda iført sig landsholdstrøjer på dagen.

- Delaney! Pione Sisto (danske landsholdsspillere, red.). Det bliver 4-0 til Danmark i aften, lød det fra en af drengene, mens klassen susede mod Stensballe og kastede håndtegn til de bagved kørende biler.

På klassens sidste stop søndag blev der holdt fest og formentlig også set fodbold.

Tirsdag kører 3.m igen studenterkørsel, hvor forældrene til den sidste halvdel af eleverne får besøg.

Selvom der for det meste ikke var langt mellem stoppene på turen, var der forfriskninger med på vognen. Foto: Morten Pape
Rundt på turen tog både forældre og søskende imod og vinkede farvel. Foto: Morten Pape
- Jeg forventer, at alle er glade og har gejst på i dag. Jeg har glædet mig rigtig meget til studenterkørslen, fortalte Vivetha Balasubramaniam. Her skyder hun konfetti af. Foto: Morten Pape
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce