Annonce
Brædstrup

Folk valfarter til turistbro midt i coronakrise: Nye skilte skal advare mod smittefare

Mange bruger corona-nedlukningen til blandt andet at besøge Den Genfundne Bro ved Gammelstrup. Nu vil myndighederne advare de mange brogæster mod at være for tæt på hinanden for at forhindre spredning af Covid-19. Arkivfoto: Morten Pape
Coronakrisen har ikke påvirket antallet af gæster, som samles ved Den Genfundne Bro. Hvis nye skilte ikke virker efter hensigten, er kommunen klar til at lukke broen for besøgende.

Gammelstrup: En kombination af corona-nedlukning, hjemme-karantæner og flot solskinsvejr har øget folks lyst til at tage ud i naturen, og især i weekenden var der mange folk ude og besøge Den Genfundne Bro ved Gammelstrup.

I sidste uge besluttede myndighederne ellers, at det nu var forbudt at være mere end 10 personer samlet på ét sted for at forhindre spredning af Covid-19, og derfor valgte Horsens Kommune at lukke for de kommunale legepladser af samme årsag.

Endnu er der intet forbud på vej mod at færdes på Den Genfundne Bro, oplyser borgmester Peter Sørensen (S), men de mange besøgende på broen vil nu få Horsens Kommune og Skov- og Naturstyrelsen til at sætte nye skilte op, der skal advare brogæsterne mod smittespredning.

- I første omgang sætter vi skilte op med de corona-anbefalinger, der er om at holde afstand. Det er en slags oplysningskampagne om, hvordan man skal agere, tænke sig om og holde afstand. Hvis vi observerer, at det ikke fungerer med skiltningen, så lukker stedet. Kræver det flere tiltag, er det noget, vi vil aftale med Skov- og Naturstyrelsen, siger Peter Sørensen.

Annonce

I første omgang sætter vi skilte op med de corona-anbefalinger, der er om at holde afstand.

Borgmester Peter Sørensen

Hold afstand i naturen

Han har generelt stor forståelse for, at folk i denne tid søger mod skov og strand for at nyde det flotte forårsvejr, men han påpeger, at man skal huske at holde afstand og vise hensyn.

- Vi skal ud og nyde naturen, men vi skal bare ikke forsamle os på små arealer tæt på hinanden, og vi må ikke forsamle os mere end 10 personer. Men når vi taler om området omkring Den Genfundne Bro, Vestbirk Vandkraftværk og helt ud til Klostermølle, er der tale om flere tusinde kvadratmeter, så det burde kunne lade sig gøre. Der var også mange mennesker samlet ved Bygholm Sø i weekenden, men det foregik i den afstand, der skulle være ifølge de observationer, vi har gjort os, siger Peter Sørensen.

Borgmesteren vil dog ikke afvise, at der kan komme yderligere restriktioner ved Den Genfundne Bro, hvis brogæsterne er for tæt samlet.

- Nu skilter vi, og men den vurdering, der er nu, kan ændre sig fra time til time, siger Peter Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Annonce