Annonce
Brædstrup

Folk får p-bøder: Nye cykelbaner forvirrer bilisterne

Der kom nye cykelbaner på Søndergade i Brædstrup i slutningen af 2018, men siden har mange bilister været i tvivl om, hvordan man skal parkere. Foto: Henrik Sandvad

I slutningen af 2018 blev der lavet nye cykelbaner igennem Søndergade i Brædstrup. Cykelbanerne har givet øget tryghed for cyklisterne, men de har også skabt fortvivlede bilister, der er i tvivl om, hvordan de må parkere.

Brædstrup: Det, der skulle være en hjælp for cyklisterne, har skabt forvirrede bilister. Sådan konstaterer Bendt Nielsen på Søndergade 94 i Brædstrup.

I slutningen af 2018 blev etableret nye cykelbaner gennem Søndergade i Brædstrup fra Pejsegården og frem til rundkørslen ved Vestervangen. Cykelbanerne var ment til at skabe tryghed og øget sikkerhed for cyklisterne, men det har gjort bilisterne meget forvirret omkring, hvad reglerne er for parkering på eller ved en cykelbane.

- Jeg kan se, at folk er meget usikre omkring, hvordan man skal forholde sig. Nogle parkerer oppe på fortovet, andre parkerer ved kantstenen, mens nogle få holder uden for den tykke streg og dermed ude på kørebanen. Jeg har set to bilister få en parkeringsbøde på Søndergade, fordi de har holdt forkert, og det er lidt træls at få, hvis det skyldes, at man er usikker på reglerne, siger Bendt Nielsen.

Annonce

Jeg oplever også, at folk ikke forstår reglerne, for nogle holder korrekt, mens andre parkerer forkert.

Dorte Kristensen, klagesagsbehandler for p-kontrollen i Horsens Kommune

Parkering ved kantstenen

Hos Horsens Kommune har klagesagsbehandler for p-kontrollen, Dorte Kristensen, registreret, at der er blevet udstedt tre parkeringsafgifter på Søndergade i Brædstrup fra 1. december 2018 til 3. januar 2019 - to for at holde på fortovet og en enkelt for at holde parkeret uden for en p-zone. Hun oplyser, at der kun er én måde at parkere på, hvis man vil undgå en parkeringsbøde.

- Når der ikke er cykelsymboler på vejen står der i bekendtgørelse om vejafmærkning, at andre ubrudte kantlinjer må kun overskrides af motorkøretøjer og store knallerter i forbindelse med standsning eller parkering. Det vil sige, at man gerne må holde ind over dem, og man skal derfor parkere bilen ind til kantstenen, siger Dorte Kristensen.

Hun oplyser, at hvis der havde været cykelsymbol i cykelfeltet, er der tale om en cykelsti, og man må som bilist derfor ikke holde ind over den brede fuldt optrukne streg, men derimod holde ved siden af cykelstien.

I vejafdelingen i Horsens Kommune modtager klagesagsbehandleren ikke særlig mange henvendelser omkring parkeringsregler på cykelbaner.

- Det eneste sted, jeg har fået henvendelser omkring det, er ude på Torstedallé i Horsens. Jeg oplever også, at folk ikke forstår reglerne, for nogle holder korrekt, mens andre parkerer forkert. Men generelt får jeg ikke mange henvendelser på det, siger Dorte Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FERIE I DANMARK

En anderledes sommer: Ferie i Danmark - få inspiration her

Annonce