Annonce
Erhverv

Folk er gået haveamok: Der er vild rift om Brians maskiner

To haller danner rammen for Brohus Maskinudlejning. Og er man ejer af en ikke alt for velplejet have, er det som at komme ind i en slikbutik. Foto: Morten Pape
Omsætningen i Brohus Maskinudlejning steg med 60 procent, da Danmark lukkede ned i marts sidste år. Og folk står stadig i kø for at leje maskiner, som kan lette opgaverne i haven eller huset.

Saxild: Det er altid dejligt, når ens forretning er i fremgang. Men jeg kan nu bedst lide, når kurven stiger stille og roligt. For mine kunder skal have en så god service, at de kommer igen.

Ordene kommer fra Brian Brohus, indehaver af enkeltmandsfirmaet Brohus Maskinudlejning på Gl. Bygade i Saxild. Han fik ved nedlukningen i marts sidste år forrygende travlt med at udleje maskiner til kunder, som var blevet sendt hjem og nu pludselig havde tid til at give haven eller huset en ekstra overhaling.

- Det var helt vildt, så travlt jeg fik de følgende tre måneder. Pludselig var der ventelister til alt lige fra stampere og buskryddere til minigravere, og da jeg er en ordentlig mand, forsøgte jeg at efterkomme alles ønsker. Det betød til gengæld, at jeg blev så presset, at jeg  måtte købe en motorbåd, da landet åbnede igen. For nu havde jeg og familien altså brug for at slappe lidt af, siger Brian Brohus og ler lidt.

Annonce

Alt i maskiner

Den nye motorbåd står i et hjørne af de to store haller, som er base for Brohus Maskinudlejning. Langt det meste af lagerpladsen rummer dog diverse maskiner, som kan gøre enhver have- eller husejer grøn af misundelse. Ja, i grunden vil denne artikels skribent advare læserne mod at kigge på på www.brohus.eu, hvis de går med planer om at bygge om eller renovere haven for få midler. For kors, hvor findes der mange smarte maskiner, som kan forhindre hold i ryggen, ømme arme og efterfølgende søvnløse nætter.

- I dag er efterspørgslen på maskinerne stadig større end før den første nedlukning, og det glæder mig selvfølgelig. Specielt når nogle af kunderne fra foråret 2020 vender tilbage, for så har de følt sig ordentlig behandlet, siger Brian Brohus og understreger, at han sætter lige så meget pris på den 15 procents stigning af omsætningen, som han har oplevet hvert år siden starten for knap 20 år siden.

- Corona medførte mere indtjening for mig, men mindre for mange andre selvstændige. Så nej, alle havde vist været bedre stillet uden den pandemi. Jeg er mere stolt af det, jeg har fået opbygget i årene op til pandemien, siger han.

Annonce

Knopskydnig

Og der er  også noget at være stolt af.

Ideen til Brohus Maskinudlejning fik Brian Brohus for knap 20 år siden, da han blev far for første gang og ønskede at være mere sammen med sin søn. Senere kom en datter til, og de har begge nydt godt af, at deres far har været meget hjemme, mens de var små og mor, Anja Michelsen, passede sit job som frisør i Odder.

- De første mange år kørte jeg selv ud og fældede træer, klippede hække, gravede faskiner ned og så videre, når Anja kom hjem. Men for 12 år siden havde jeg købt så mange maskiner, at jeg kunne koncentrere mig om udlejning. Og det er gået ganske godt, siger Brian Brohus, der i dag har en god forretning med en årlig omsætning på 1,4  millioner kroner.


Jeg elsker, når kunderne vender tilbage. For man er ikke bedre end sin sidste optræden.

Brian Brohus, Ejer af Brohus Maskinudlejning i Saxild


Forretningen er løbende blevet bygget ud, så den 14000 kvadratmeter store matrikel også rummer 14 containere på hver 20 fod. Nogle er isolerede, andre er ikke, og lejerne er alt lige fra husbyggere, som mangler et midlertidigt sted til deres møbler, til håndværkere, der bruger en container til deres værktøj. Endvidere udlejer Brian Brohus også telte til både private og virksomheder.

Brian Brohus foran de 14 containere, som også er rykket ind på matriklen. Foto: Morten Pape

- Brohus Maskinudlejning er et enmandsfirma, så man kunne tro, at jeg ikke ser mennesker nok i løbet af en dag. Men det gør jeg skam - og når det er gengangere, bliver jeg ekstra glad. For man er ikke bedre end sin sidste optræden, siger entreprenøren fra Saxild.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Fjerde formodede gerningsmand i Nørretorv-sagen fortsat på fri fod - intet nyt om offers tilstand

Annonce