Annonce
Horsens

Fokus på lastbilparkering har hjulpet: P-vagter udskrev en enkelt bøde på tre weekender

Problemet med langtidsparkerede lastbiler i Horsens' industrikvarterer er stort set forsvundet, lyder det fra kommunens parkeringsvagter. Byrådsmedlem Michael Nedersøe (DF) er dog ikke enig. - Problemet er der stadig, og vi skal fastholde presset, så det ikke løber løbsk igen, siger han. Arkivfoto
P-vagter udskrev en enkelt bøde på tre weekender. Dansk Folkepartis Michael Nedersøe er dog stadig ikke tilfreds. - Problemet er der stadig. Vi skal fastholde presset, siger han.

Horsens: I de seneste tre weekender har de kommunale parkeringsvagter været på udkig efter langtidsparkerede lastbiler i de horsensianske industrikvarterer.

Og kun en enkelt gang har vagterne måttet hive bødeblokken frem og udskrive en parkeringsbøde. Derudover er et par enkelte lastbiler blevet bedt om at flytte sig og har gjort det.

Sådan lyder den status, som politikerne i plan- og miljøudvalget blev præsenteret for på sit seneste møde, oplyser udvalgsformand Martin Ravn (V).

Det var Dansk Folkepartis Michael Nedersøe, der havde bedt forvaltningen om en opdatering på, hvordan det går med at sikre, at lastbiler ikke holder parkeret i dagevis på vejene i industrikvartererne.

Sidste sommer og i løbet af efteråret var der endog meget store problemer med lastbiler i industrikvartererne, hvor der nogle steder nærmest opstod lejre med flere end 20 parkerede lastbiler med afbrænding af bål og lignende. Siden har problemet været diskuteret blandt politikerne, og i forbindelse med vedtagelsen af kommunens budget i efteråret blev det besluttet at sætte ind med flere p-vagter til at kontrollere i industriområderne.

Og det har tilsyneladende hjulpet, konstaterer Martin Ravn.

- Vi kan altså konstatere, at det har hjulpet, at reglerne er blevet tydeliggjort med bl.a. nye skilte og en øget opmærksomhed, og det er selvfølgelig tilfredsstillende, siger han.

Annonce

Jeg hører fra masser af chauffører, at der stadig er problemer, og jeg kører også selv jævnligt ud i indistrikvartererne for at tjekke, hvordan det står til, og så sent som i søndags så jeg flere ulovligt parkerede lastbiler.

Michael Nedersøe, medlem af byrådet, Dansk Folkeparti

- Vi skal fastholde presset

Men selvom problemerne ser ud til at være mindre, så er Michael Nedersøe langt fra tilfreds.

Han mener nemlig ikke, at p-vagterne har været nok til stede i områderne, hvor der har været problemer.

- Jeg er ikke enig i, at problemet ser ud til at være løst. Jeg hører fra masser af chauffører, at der stadig er problemer, og jeg kører også selv jævnligt ud i industrikvartererne for at tjekke, hvordan det står til, og så sent som i søndags så jeg flere ulovligt parkerede lastbiler. Om jeg har bedre øjne end p-vagterne eller bare har været der på et uheldigt tidspunkt, ved jeg ikke, men jeg kan konstatere, at problemet stadig findes. Jeg ved også, at der ikke har været kontrol i områderne i mange uger, og det er ikke godt nok, siger Michael Nedersøe, som dog erkender, at det står langt bedre til, end det gjorde i sommer.

- Det er markant bedre, og det er fint, at vi oplever en forbedring. Men nu handler det om, at vi skal fastholde presset, så vi kan komme problemerne helt til livs. Det har set fint ud i de første måneder af i år, men jeg ved også, at der har været mange weekender, hvor der ikke har været kontrol. Og så finder chaufførerne lynhurtigt ud af, at der ikke er konsekvenser, hvis de parkerer ulovligt, og så tænker de "går den, så går den" og begynder at parkere ulovligt igen, siger Michael Nedersøe.

Plan- og miljøudvalget besluttede på sit møde at bede forvaltningen om at sikre, at udvalget løbende får opdateringer på, hvordan det går med at få overholdt parkeringsreglerne.

- Jeg tror, det er noget, vi kommer til at tale om igen, og det er fint, at vi holder øje med, hvordan det går, siger Martin Ravn.

Parkeringsregler for lastbiler

  • Det er Bekendtgørelsen for standsning og parkering i Horsens Kommune, der formulerer reglerne for parkering på industriveje, som ligger inden for byzone.
  • Ifølge bekendtgørelsen er det ikke tilladt at parkere motorkøretøjer på over 3500 kg på industriveje i tidsrummet mellem klokken 18 og 6.
  • Det er desuden ikke tilladt at overnatte i lastbiler på industriveje.
  • Det er kommunens parkeringskontrol, der fører kontrol med lastbilparkering i industrikvartererne, ligesom politiet kan føre kontrol.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Klimaangst er de voksnes ansvar

Med mellemrum fortæller psykologer, hvordan flere og flere børn og unge bliver ramt af depression, angst og tvangstanker, fordi de er bange for, at Jorden vil blive oversvømmet, ødelagt af tørke eller helt gå under på grund af klimaforandringerne. Fænomenet har fået sit eget navn - klimaangst. At børn bliver bange, når de hører, at store dele af Danmark bliver oversvømmet, eller at jorden går under om 80 år, er ikke så sært. Problemet er, at vi voksne ikke er i stand til med ro i stemmen at sige: Du skal ikke være bange. Der sker ikke noget. Jeg har lige været en tur i Island - med fly, jeg indrømmer det straks. Her besøgte vi en gletsjer, som skrumper år for år. Og fik udpeget vulkanen Ok, som har været dækket af en gletsjer i 700 år. Det er den bare ikke længere. Søndag 18. august blev der holdt begravelse for Ok-gletsjeren, som er den første i landet, der er forsvundet på grund af klimaforandringer. På stedet er der sat en mindeplade op, som i et brev til fremtiden fortæller, at i løbet af de næste 200 år vil også landets øvrige gletsjere forsvinde. Skræmmende, når en af dem er større end Sjælland i udbredelse. De islandske gletsjere er bare ét eksempel på, hvorfor ikke kun børn, men også voksne bliver bange. Det nytter bare ikke noget, at vi som voksne udstråler angst og hjælpeløshed. Vi er nødt til både at fortælle og vise, at vi handler - at vi gør noget. Som voksne har vi en forbandet pligt til at sige til børnene, at vi tager ansvaret på os og forklarer, hvordan vi sammen kan være med til at redde kloden. Vi skal fortælle dem, at vi vil bruge mindre plastic og samle det ind, der har samlet sig som øer i verdenshavene. Og at vi skal huske at tage ispapiret og plasticposen med hjem, når vi er på strandtur. Alt det skal vi gøre, selv om der måske stadig bor en rest af tvivl inderst inde. Heldigvis bliver det mere og mere konkret, hvad vi kan gøre for at hjælpe klimaet. Som når en Gedved-borger i fredagsavisen fortæller, hvordan han sorterer sit affald i en grad, så der ikke er en krumme tilbage til skraldespanden.

Annonce