Annonce
Ikast-Brande

Fokus på det mentale: Sindets Dag får det dystre frem i lyset

Den kendte frisør og stylist Dennis Knudsen har også haft sit at slås med. Det kan man høre ham fortælle om på Sindets Dag. Arkivfoto
Sindets Dag byder på foredrag med stylisten Dennis Knudsen og Afghanistan-veteranen Palle Würtz.

Brande: Det plejer at være glamour, smarte mennesker og flotte frisurer, man tænker på, når man hører navnet Dennis Knudsen, men når socialpsykiatrien i Ikast-Brande Kommune sammen med lokalafdelingerne af Sind og Bedre Psykiatri 19. september inviterer til Sindets Dag, vil frisøren og makeupartisten Dennis Knudsen også lukke døren op til det svære i hans liv, når han deler sine erfaringer med angst, depression og selvmordstanker. Det bliver med udgangspunkt i hans bog "Jeg dør kun én gang", der handler om hans liv, der også er præget af hans opvækst med alkoholisme, incest og voldtægtsforsøg.

Sindets Dag er en international dag med fokus på sindslidelser, og i år er temaet forebyggelse af selvmord.

- Vi i Ikast-Brande Kommune vil gerne være med til at rette et særligt fokus på sindet og psyken, vores to foredragsholdere fortæller om, hvordan man kan komme så langt ud, at man ikke har lyst til at leve mere og så alligevel komme videre, siger Linda Engelbreth, der er leder i socialpsykiatrien i Ikast-Brande Kommune

Afghanistan-veteranen Palle Würtz kommer også og fortæller om, hvordan det var at komme hjem fra udsendelse med militæret og lære at leve med sin PTSD og om hans kamp for at komme videre. Historien bag Sindets Dag er, at World Federation of Mental Health i 1992 tog initiativ til den første World Mental Day (den første verdensomspændende Sindets Dag) med det formål én gang årligt at skabe massiv offentlig opmærksomhed på psykisk sygdom og psykisk sundhed - og støtte til de mennesker, der måtte være berørte af en sindslidelse.

Organisationen angiver hvert år et tema, som de enkelte landes medlemsorganisationer opfordres til at arbejde videre med eller lade sig inspirere af. Læs mere på https://www.wfmh.global/.

I 2019 er temaet forebyggelse af selvmord.

Internationalt fejres dagen 10. oktober, men i Ikast-Brande Kommune har man valgt at fejre dagen 19. september.

Sindets dag

Program for Sindets Dag 19. september i RemisenBrande:

17.00 Dørene åbnes

17.30 Velkomst ved borgmester Ib Lauritsen

17.30 – 18.45 Palle Würtz

18.45 – 19.30 Standene er åbne, og der udleveres forudbestilte sandwich

19.30 – 21.00 Dennis Knudsen

Billetter sælges via www.ticketmaster.dk og koster 90 kr. stk. Der kan bestilles en sandwich til 35 kr. den udleveres i pausen. Evt. overskydende billetter sælges ved indgangen til 125 kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce