Annonce
Årets Bojsen

Fokus på coronatidens lokale helte: Hvem skal hædres med Årets Bojsen?

Hans Schur, koncerndirektør for familiefirmaet Schur, fik i 2020 den store Bojsen-pris som tak for at skabe vækst og gode arbejdspladser i tråd med FN’s verdensmål nummer otte. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Hele verdenen vil huske 2020 for corona-pandemien, som satte sig spor overalt. Ingen vil glemme pressemødet 11. marts, da statsministeren lukkede Danmark ned, ingen vil glemme frygten for at blive smittet - eller smitte andre, ingen vil glemme de tomme gågader, ingen vil glemme…

Listen er lang, og midt i kapløbet om at nå frem til vaccinemålstregen har de fleste oplevet at blive ramt af mismod og tungsind.

Heldigvis er der også masser af eksempler på mennesker, som under coronakrisen har gjort en stor og positiv forskel for deres medmennesker. Noget uventet, noget medmenneskeligt, noget stort, noget småt, noget særligt.


Heldigvis er der masser af mennesker, som under coronakrisen har gjort en stor og positiv forskel for deres medmennesker.


Det er dem, Horsens Folkeblads Fond i år sætter fokus på som tema for uddeling af Årets Bojsen. Vi vil finde og hædre coronatidens helte fra Horsens, Hedensted og Odder kommuner.

I 2020 valgte fondens bestyrelse FN’s Verdensmål nummer 8 som tema. De tre modtagere blev alle hædret for at have skabt gode og ordentlige arbejdspladser lokalt.

Hovedprisen gik til koncerndirektør Hans Schur, Horsens, for sin mangeårige indsats for at skabe solide og anstændige arbejdspladser i familiefirmaet af samme navn.

De to mindre priser modtog Gitte og Christian Henriksen, der ejer og driver Rema 1000 i Torsted, og Mette og Henrik Kjær, der ejer og driver fem bagerbutikker med udgangspunkt i Hovedgård.

Gitte og Christian Henriksen fik prisen for at give plads til sårbare ansatte og give dem troen på, at alle er noget værd. Mette og Henrik Kjær har på 15 år skabt masser af vækst og gode job.

Er der nogen, der kreativt har opfundet nye job i kølvandet på coronaen, kan det sagtens være en kandidat til prisen i år.

Det kan også være hende, som i kraft af sit lederjob har knoklet igennem og givet den en ekstra skalle i månedsvis. Eller ham, der begyndte at producere visirer hjemme i kælderen med børnenes hjælp. Eller hende, der trådte til, da en syg mor bad om hjælp til at få undervist sin adhd-ramte søn. Mulighederne er mange, og vi tager gerne imod alle forslag til coronatidens helte.

I lighed med tidligere vil vi hjælpe de gode ideer på vej i en række artikler og skrive om nogle af dem, der gjorde en positiv forskel under coronakrisen.

Det er 17. gang, Bojsen-prisen uddeles. Hovedprisen er en bronzeskulptur af kunstneren Christian Lemmerz. Motivet er en hyæne, der bærer et barn i en slynge.

De to mindre priser består af en radering af samme kunstner samt 10.000 kr. til hver. Pengene kan modtagerne bruge til at gøre noget godt for corona-ramte, f.eks. på et plejehjem.

Læserne har frem til mandag 8. marts kl. 8 til at foreslå kandidater til alle tre priser. Læsernes forslag offentliggøres løbende på hsfo.dk og i Horsens Folkeblad, indtil bestyrelsen for Horsens Folkeblads Fond har valgt årets modtagere.

Årets Bojsen uddeles fredag 9. april. Hvis coronasituationen ellers tillader det, vil det foregå ved en reception i mediehuset i Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce