Annonce
Østjylland

Fokus på barslende mødre: Forening indsamler viden for at knække ensomhed

Den århusianske forening Bedre Barsel har igangsat en undersøgelse blandt mødre på barsel, der skal give viden om, hvordan man forebygger ensomhed blandt kvinder på barsel. Bedre Barsel stiftede i 2018 Barselshuset i Frederiksgade, der er velbesøgt af forældre og babyer hver dag. Foto: Bedre Barsel
Ny undersøgelse skal give mere viden om, hvordan mødre på barsel kan støttes bedst muligt, så de undgår ensomhed. Bag undersøgelsen står foreningen Bedre Barsel.
Annonce

AARHUS: Siden september 2018 har foreningen Bedre Barsel inviteret gravide, barslende og deres små poder til fællesskabende arrangementer og samtalesaloner i Barselshuset i FOs lokaler i Frederiksgade.

Her møder stifterne af Bedre Barsel, Louise Cathrine Nørmark og Kristine Vestergaard Bjerre, mange mødre, der kæmper med ensomheden under deres barsel.

- Det kan være enormt svært for mange kvinder at komme ud ad døren med en baby, der kan blive ked af det og begynde at græde hvert sekund, og derfor ender flere med at isolere sig i hjemmet, siger Louise Cathrine Nørmark i en pressemeddelelse.

Og ensomheden er ikke fremmed for Kristine Bjerre, der også kæmpede med den følelse, da hun var på barsel.

- Jeg følte, at man i høj grad bare var overladt til sig selv, siger hun.

I foreningen, der som navnet antyder, arbejder for bedre vilkår for barslende forældre, har man for nyligt sat en ny undersøgelse i gang, der skal sætte fokus på mødres behov for fællesskaber under barslen.

- Undersøgelsen skal gøre os klogere på, hvordan vi som samfund kan blive bedre til støtte og hjælpe barslende forældre, så mange mødre undgår at føle sig ensomme under barslen, skriver foreningen i pressemeddelelsen.

Med undersøgelsen ønsker de to stiftere at sætte fokus på kvinders behov for fællesskab under barslen. For hvis forældrene trives, så får barnet en god start på livet, og derfor er det vigtigt at flere forældre trives under barslen, mener de to ildsjæle.

Annonce

Mor i fokus

Forskning viser, at det første år af et menneskes liv har afgørende betydning for den senere udvikling. Relationen mellem babyen og de primære omsorgspersoner meget betydningsfuld for et velfungerende liv - både senere i barndommen og helt ind i voksenlivet.

- Samfundet har stort fokus på babys trivsel - med rette, men den store omvæltning, det er at blive mor, trænger også til fokus, siger Kristine Bjerre.

En del af foreningens arbejde er at sætte fokus på fædres barsel, men i denne undersøgelse har Bedre Barsel udelukkende fokus på kvinder på barsel.

- Mænd har uden tvivl på samme måde behov for gode fællesskaber under barsel. Men da det fortsat er et fåtal af mænd, som har barselsorlov, vil Bedre Barsel have fokus på mændene via andre metoder, lyder det fra foreningen.

Mødre på barsel, der har født for mere end tre måneder siden, kan deltage i undersøgelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce