Annonce
Ikast-Brande

Fodslaw er flyttet i container

En rødmalet 40-fods container udstyret med vandreforeningens logo udgør nu Fodslaws klubhus. Foto: Mikael Lund
Vandreforeningen Fodslaw blev hjmeløs, men har nu løst problemet ved at anskaffe sig en rød container.
Annonce

Brande: Det var ikke kun de foreninger, der benyttede bibliotekets lokaler, som blev hjemløse, da bygningerne i Centerparken i Brande sidste år blev revet ned for at gøre plads for en ny skole.

Også vandreforeningen Fodslaw måtte på jagt efter nye lokaler i forlængelse af, at Præstelundskolen blev ramt af skimmelsvamp.

Indtil da havde Fodslaw-folkene i en længere årrække holdt til i et nedlagt beskyttelsesrum (kommandocentral) i kælderen under skolen, men da det sidste år blev tvingende nødvendigt at fraflytte kælderlokalerne, var Ikast-Brande Kommune ikke i stand til at anvise foreningen egnede lokaler.

Først og fremmest fordi vandreforeningen har betydelige mængder udstyr, der kræver depotplads. Derfor har foreningen ikke ønsket at tage imod tilbuddet om at anvende eksempelvis klasselokaler til deres aktiviteter.

I stedet har Fodslaw indgået en aftale med Rahbek VVS om at låne en 40-fods container, som står placeret på VVS-firmaets materialeplads på Herningvej.

Selve huslejen er særdeles beskeden. Som tak for lån af containeren har Fodslaw forpligtet sig til at forære Rahbek VVS to flasker snaps årligt til firmaets julefrokost. Derudover skal Fodslaw betale for den forbrugte mængde el.

Eftersom ingen af Fodslaws medlemmer er under 25 år, har foreningen ikke krav på lokaletilskud fra kommunen, så foreningen havde ansøgt om at blive godkendt til at søge om et ekstraordinært lokaletilskud på 12.800 kr. til indkøb af en varmepumpe, som skal anvendes til at opvarme containeren med.

Ansøgningen om at blive tilskudsberettiget blev godkendt på tirsdagens møde i Folkeoplysningsudvalget, som senere på samme møde også godkendte Fodslaws ansøgning om et ekstraordinært lokaletilskud på 12.800 kr. til indkøb af varmepumpen.

Annonce

Ingen penge til klubhus-renovering i Gludsted

I samme ombæring bevilgede udvalget bl.a. 41.500 kr. til FDF Gludsted-Hampen ligeledes til anskaffelse af varmepumper, knap 30.000 til Ikast BMX Klub til ny belægning på klubbens bane, de maksimale 100.000 kr. til nye LED-lamper i Ikast Rideklubs haller (på den betingelse, at rideklubben kan dokumentere, at den nuværende placering på Navervej som minimum bibeholdes til udgangen af 2025) og i alt 99.900 kr. til Højris Rideklub i Ikast til henholdsvis renovering af rideklubbens udendørs ridebane og udskiftning af ni loftslamper i klubbens store ridehal. Tilskuddet til renovering af dressurbanen blev dog gjort betinget af, at der indhentes to sammenlignelige tilbud på opgaven.

Til gengæld var der ingen penge til Gludsted G&IF, som havde søgt om 32.000 kr. til renovering af klubhuset. GG&IF blev i stedet henvist til at søge beløbet som ordinært lokaletilskud.

Også Ikast FC fik afslag på deres ansøgning om ekstraordinært lokaletilskud til indretning af en træner- og klublounge, da foreningen ikke selv ejer den pågældende bygning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Fem biler i harmonikasammenstød: Eftermiddagstrafik på E45 ved Horsens var lammet i en halv time

Annonce