Annonce
Horsens

Fodboldskolebørn har selv håndsprit med: Men på banen er det stadig sjov og ballade

Kathrine Bækkelund Hartvigsen har i denne uge været på FC Horsens' fodboldskole, hvor hun har spillet på hold sammen med 15 drenge. Foto: Morten Pape
Leder og trænere har været meget bevidste om at leve op til corona-retningslinjerne på FC Horsens' fodboldskole i denne uge, men det fylder ikke meget for deltagerne.
Annonce

Horsens: Sommerferier er traditionelt tæt forbundet med fodboldskoler for fodboldglade børn og unge, og i år er ingen undtagelse, selvom corona-situationen har ændret lidt på vilkårene.

- Vi har gode forhold alligevel, fordi vi har rigtig god plads. Der bliver sprittet af mellem måltiderne, som i øvrigt foregår i flere tempi, og vi har bedt deltagerne om også at have sprit med hjemmefra. Og så vasker de ofte hænder, siger Martin Wilken Henriksen, der i denne uge har været skoleleder på FC Horsens' fodboldskole.

Skolen har deltagelse af 168 spillere, som er delt ud på 10 forskellige hold - hver med en træner og en assistent.

Camilla Andersen (i midten) er træner på fodboldskolen for første gang. Foto: Morten Pape

Som voksne med mange timer sammen med børnene i løbet af fodboldskolen, der varer fra mandag til fredag, har trænerne i år ikke kun ansvaret for det fodboldfaglige - de skal også hjælpe deltagerne en lille smule med at huske at overholde retningslinjerne.

- I starten skulle man da lige tænke lidt over det. For eksempel må deltagerne kun spille kamp mod ét andet hold om dagen. Vi minder dem selvfølgelig om at huske at vaske hænder, og at de skal bruge et specifikt toilet og den slags, men det er mest et tema, når vi er indenfor. Ude på banen er det stadig bare sjov og ballade, lyder det fra træner Camilla Andersen.

Annonce

Ingen corona på banen

U10-spilleren Kathrine Bækkelund Hartvigsen har i ugens løb været på fodboldskole for første gang. Hun bekræfter, at corona-forholdsreglerne ikke fylder meget ude på banen.

- Når man er ude for at spille, tænker man ikke så meget over det. Så har man det bare sjovt, siger Kathrine Bækkelund Hartvigsen.

Hun er eneste pige på et hold med 15 drenge. Der er ellers masser af piger blandt deltagerne, og hun fik også muligheden for at komme på et hold med flere piger, men det takkede hun nej til.

- Jeg kendte nogle af drengene på holdet i forvejen. Og det er gået rigtig fint med at spille med dem, siger Kathrine Bækkelund Hartvigsen og tilføjer, at hun efter egen opfattelse også er ganske habil med en bold og i øvrigt gerne vil på fodboldskole igen til næste sommer.

Annonce

Kommer for fodbolden

Normalt plejer der at komme en brandbil forbi anlægget på fodboldskolens sidste dag, så deltagerne kan lave vandkrig. Sædvanligvis får de også besøg af et par spillere fra AC Horsens i løbet af ugen.

Skoleleder Martin Wilken Henriksen har med vilje ikke promoveret skolen helt så meget som normalt for at være helt sikker på at kunne have plads til alle deltagerne under forsvarlige forhold. Foto: Morten Pape

Begge dele er dog skrottet i år.

- Vi har fravalgt det, for at deltagerne får så lidt kontakt med folk ude fra som muligt. Vi forsøger generelt lige at tage lidt flere forholdsregler, end der forventes, så vi er på den sikre side, siger skoleleder Martin Wilken Henriksen, som til gengæld har arrangeret, at fodboldskolens ældste årgang får mulighed for at spille kamp mod trænerne fredag eftermiddag.

Når det kommer til stykket er det da heller ikke hverken brandbil eller AC Horsens-profiler, deltagerne kommer for.

- Det er, fordi jeg godt kan lide at spille fodbold, siger Kathrine Bækkelund Hartvigsen som det meste naturlige i verden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Udsigt til brandslukning resten af aftenen: Vi skal ind fra ydersiden, og det tager tid

Annonce