Annonce
Odder

Fodboldklub vil både inkludere og integrere: Alle klubbens 950 medlemmer skal gå i takt med vores værdier

Borgmester Lone Jakobi havde i dagens anledning iført sig Odder IGFs trøje nummer et, som hun fik i gave, da hun tiltrådte som borgmester. Lørdag kunne hun så føje en landsholdstrøje til samlingen, da hun debatterede fodboldens betydning for samfundet med DBUs formand Jesper Møller. Privatfoto
Odder-borgmester ville have boykottet VM i Qatar, det ville DBU egentlig også, men har erstattet boykot med dialog. Det har man også i Odder IGF Fodbold. Her handler dialogen bare om frivillighed, værdier og samfundsansvar.

Odder: Stod det til borgmester Lone Jakobi, så skulle Danmarks herrelandshold i fodbold ikke til VM i Qatar.

- Jeg ville være stolt, hvis vi stod på vores værdier og ikke støttede et regime, der ikke lever op til menneskerettighedskonventionerne, hvor arbejdere dør mens de bygger stadions, sagde Lone Jakobi lørdag eftermiddag i Spektrums Panoramasal.

Men hvorfor udtalte en socialdemokratisk borgmester fra Odder sig overhovedet om international fodbold?

Annonce

Det gjorde hun, fordi hun af Odder IGF var inviteret til en paneldebat om fodbold lokalt, nationalt og altså også internationalt.

Ved sine sider havde hun Odder IGF Fodbolds formand Mick Kjær, der havde taget initiativ til debatten, og DBUs formand Jesper Møller, der måske ikke var helt uenig med borgmesteren.

- DBU ville ikke have stemt for VM i Qatar, men vi vil ikke boykotte. I stedet tager vi de kritiske dialoger på baggrund af råd fra Amnesty International, som vi samarbejder med, sagde Jesper Møller.

Fodbolddebat i Spektrum lørdag middag med Odder IGF Fodbolds formand Mick Kjær, borgemster Lone Jakobi og DBUs formand Jesper Møller. Debatten blev styre af chefredaktør på Århus Stiftstidende Jan Schouby. Foto: Anya Wissendorff

Og så ikke mere snak om VM i Qatar. De godt 50 tilhørere, der primært er sponsorer i klubben, ville nemlig meget hellere høre, hvornår kommunen kommer med penge til en kunstgræsbane mere og mere belysning til kampbanerne, så der kan spilles mere fodbold hele året og sent på dagen.

DBU hjælper til

Mens Lone Jakobi ikke ville love penge til en ny kunstgræsbane med henvisning til kommunens meget pressede finanser, så var DBUs formand mere gavmild.

Ikke sådan at forstå, at Jesper Møller lige stod med en check i hånden til en helt ny bane.

- Men DBU har bedt os lave et møde mellem kommunens seks fodboldklubber og DBUs formand, hvor vi skal tale om faciliteter og muligheder, sagde Mick Kjær.

En slags lokal fodboldkluballiance, som måske også kan give ideer til udfordringerne med at finde frivillige nok.

Det møde kunne meget vel resultere i tilskud fra en pulje i DBU, som igen kunne betyde, at Odder endelig får en kunstgræsbane nummer 2.

- Men vi har selvfølgelig også politisk opmærksomhed på vores foreninger, for med befolkningstilvæksten kommer der jo også flere medlemmer, erkendte Lone Jakobi.

Annonce

Grund til stolthed

Men hvorfor overhovedet invitere sponsorer til at bruge en lørdag op til kampstart på at tale om fodboldværdier, samfundsværdier, politik og sport?

- Vi synes, faktisk det er vigtigt at fortælle, hvad det er for en holdning, vi som forening har til børneliv, fritidsliv. Og hvilket samfundsansvar vi gerne vil og allerede tager, sagde Mick Kjær indledningsvist.

Odder IGF Fodbold har 950 medlemmer.

- Og det er vigtigt, at vi får de 950 medlemmer til at gå i takt om værdierne, understregede formanden.

Det er vigtigt, at vi får de 950 medlemmer til at gå i takt om værdierne.

Mick Kjær

De værdier handler om fællesskab, frivillighed og samfundssind. Om at integrere børn og forældre fra både Syrien, Ukraine og alle mulige andre steder fra.

- Og det er altså ikke noget, man bare lige gør, men det er til gengæld noget, vi gør med glæde, forklarer Mick Kjær.

Annonce

Foreninger under pres

Men det er svært at tale om fællesskab og samfundssind i en tid, hvor foreningslivet er under pres.

- Vi har en kultur, der går imod individuel sport ikke holdsport. Det lægger et stort pres på foreningerne og vores muligheder for at skaffe alle de frivillige, vi har brug for, hvis vi skal løfte opgaven til et kontingent, hvor alle føler, at de kan være med, sagde Mick Kjær.

Og det mener han faktisk er et samfundsproblem og altså også et problem for politikerne.

- Det går den forkerte vej med sundheden, og det er og bliver et dyrt sundhedsproblem, hvis den kurve ikke vender. OG det kan vi som foreninger være en del af løsningen til, mener Mick Kjær.

Borgmesteren synes allerede, at Odder IGF gør et stort arbejde.

- Jeg synes, klubben bør være stolt af sig selv. Den løfter en kæmpe opgave og er meget aktiv ifht. børn med særlige behov og integration og samarbejder omkring ukrainske flygtninge, sagde Lone Jakobi.

Tørre tal

I den seneste opgørelse over danske kommuners udgifter til sport og fritid pr. indbygger ligger Odder Kommune ikke imponerende.

Fra 2019 til 2022 er Odder gået fra 812 kroner pr. indbygger til 737 kroner pr. indbygger.

Til sammenligning er tallene fra Skanderborg fra 966 til 983, mens man i Hedensted Kommune bruger 1257 kroner pr. indbygger i 2022 mod 1218 i 2019.

Det bliver ikke sidste gang, at Mick Kjær og resten af bestyrelsen i Odder IGF inviterer til debatter i forbindelse med topholdets hjemmekampe.

I øvrigt vandt Odder IGF Danmarksseriekampen over AaB med 3-0.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Tiltalte i sag om millionbedrageri afviser alt: Vi anede ikke, der foregik noget ulovligt, før vi blev anholdt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

I gamle dage var der ikke meget at råbe hurra for i Horsens Statsfængsel - dét var der tirsdag

Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

AC Horsens

AC Horsens jagter en matchbold: Tre ting gør holdet til favorit på den svære udebane i Nykøbing

Brædstrup

Skal Horsens have sin egen camino? Landsbyråd vil binde landsbyer i området bedre sammen

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Horsens

Det skal være slut med graffiti og knuste ruder: Ejer af øjebæ ved Vejlevej har købt øvrige ejere ud for at forskønne skæmmet ejendom

Sport For abonnenter

Kommentar: Mesterskabet er langt væk - derfor er HIC nødt til at fordele lønkronerne anderledes, hvis man retur til finalerne

Horsens

Livlig debat om forsvars-forbeholdet: Bliver det dyrere, hvis vi siger ja, og bliver Danmark mere sikkert?

Erhverv

39-årige Iben fra Vejle er blevet slagter i Glud: Uddeler luftede ideen for hende for flere år siden

Topledere mødes i Esbjerg: 10.000 vindmøller skal tidoble kapacitet for havvind i Nordsøen

Horsens

Omdiskuteret skulpturallé har fået sit gennembrud, og flere skulpturer er på vej: Formand foreslår, at der rejses et attraktions-skilt ved motorvejen

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Horsens

Annette er klar med nye tiltag: Jeg skrev og forklarede, at traktorerne var ved at være slidte - og nu har vi fået 12 nye

Annonce