Annonce
Brædstrup

Fodboldklub er begyndt at måle på medlemmernes tilfredshed: Målet er at blive en bedre klub

BIF Fodbold vil gerne være en bedre klub til glæde for medlemmerne. Derfor har bestyrelsen i samarbejde med DBU været i gang med et udviklingsforløb, hvor der er kommet styr på værdier og visioner, ligesom klubben er begyndt at spørge til medlemmernes tilfredshed. Arkivfoto: Henrik C. Sandvad
Fodboldafdelingen i Brædstrup IF har i det seneste års tid deltaget i et udviklingsarbejde sammen med DBU. Det har betydet, at klubben nu har fået styr på værdier, mission og visioner for klubben og samtidig er begyndt at måle på tilfredsheden blandt spillere og trænere.
Annonce

Brædstrup: - Formålet i sidste ende er at blive en bedre fodboldklub for både spillere, frivillige og trænere, og det må også meget gerne medføre, at vi får lidt flere medlemmer.

Sådan siger formand for Brædstrup IF's fodboldafdeling, Allan Nielsen, om det udviklingsarbejde, som klubben har deltaget i i samarbejde med DBU i det seneste års tid.

Her har bestyrelsesmedlemmerne i BIF Fodbold brugt en del frivillige timer på at snakke sig frem til klubbens vision, mission og værdier. Baggrunden for de lange snakke har været, at klubben gerne vil synliggøre sig over for medlemmer, frivillige og trænere, så de ved, hvad det er for en klub, de er en del af.

- Mit håb er, at hvis folk kan se, hvad vi er for en klub, og hvilke værdier vi har, så bliver det nemmere at tiltrække frivillige, trænere og spillere til BIF Fodbold. Det er selvfølgelig ikke noget, man som spiller vil tænke meget over i det daglige, men det må gerne være nemt at finde de oplysninger, så man kan finde ud af, hvad BIF Fodbold står for, siger Allan Nielsen.

Annonce

Nemmere at tage klubbens temperatur

I forbindelse med klubbens strategiarbejde er fodboldafdelingen også begyndt at sende spørgeskemaer ud til de frivillige, spillere og trænere. På den måde får klubbens bestyrelsen nyttig viden om medlemmernes tilfredshed om alt fra faciliteter, til trænere og klubbens øvrige tilbud.

- Systemet, som er netbaseret, gør det nemmere for os at få medlemmernes mening, så det er så at sige nemt at tage temperaturen på klubben. Det er et rigtig nyttigt redskab, som gør, at vi i bestyrelsen kan se, hvor vi skal sætte ind, siger Allan Nielsen.

Annonce

En database med frivillige

Brædstrup IF Fodbold har netop sendt de første spørgeskemaer ud, og her har klubben fået gode anmeldelser tilbage. Systemer gør også, at BIF Fodbold kan sammenligne sig med andre fodboldklubber, og så har de elektroniske spørgeskemaer andre fordele.

- I spørgeskemaet spørger vi også om, hvis nogle har lyst til at blive træner eller har lyst til at hjælpe i forbindelse med stævner og andet. Der kan sagtens rende en U17-spiller rundt, som har lyst til at træne nogle miniputter, men hvis klubben ikke ved det, så hjælper det jo ikke. Her ryger alle oplysninger ind i en frivilligbase, som vi så kan trække oplysninger fra, siger Allan Nielsen.

BIF Fodbold

BIF Fodbold har været igennem et klubudviklingsforløb i samarbejde med DBU, hvor har klubben fået styr på sin mission, vision og værdier. Her er, hvad bestyrelsen har besluttet:

Missionen: Brædstrup IF Fodbold skal fungere som et samlingssted for alle børn, unge, forældre og fodboldinteresserede, hvor trivsel og udvikling er i fokus.

Visionen: Brædstrup IF Fodbolds vision er at blive en attraktiv klub for spillere, trænere, ledere og sponsorer. Klubben skal fremtræde som et godt sted at være, hvor der er plads til alle uanset niveau. Succes er for os at have så mange spillere som muligt – så længe som muligt.

Værdier:

  • Kultur: Gennem tryghed og sammenhold, skaber vi et tilhørsforhold for alle, der kommer i klubben.
  • Glæde: Glæde er vores drivkraft. Glæde gennem fodbold og venskab i et miljø, hvor engagerede trænere, frivillige, spillere og forældre styrker fællesskabet og klubben.
  • Udvikling: Brædstrup IF Fodbold vil gennem udvikling af spillere, ledere og interessenter fremstå som en attraktiv fodboldklub.
  • Engagement: Engagement fra aktive og frivillige er det, der skaber værdi og udvikling for vores fodboldklub.
  • Samarbejde: Vi vil være kendt som en seriøs, troværdig og konstruktiv partner af såvel sponsorer som de foreninger og institutioner, vi samarbejder med.

Den nye frivilligdatabase gør, at arbejdet med at skaffe frivillige er sat bedre i system. Samtidig har klubben indført en tøjpakke i velkomstgave til nye trænere, og der vil også være en farvel og på gensyn-gave til trænere, der stopper.

- På den måde håber vi, at flere får lyst til at være træner og yde en frivillig indsats i klubben, forklarer Allan Nielsen.

Annonce

Ønsker flere medlemmer

BIF Fodbold har i øjeblikket 350 aktive spillere i fodboldklubben og 60 frivillige.

- Så vi er heldigvis en klub med mange medlemmer. Coronaen har selvfølgelig gjort, at vi har mistet nogle, men sådan er det for alle fodboldklubber i øjeblikket. Vi håber, at de her nye tiltag gør, at vi bedre kan udvikle os og gøre BIF Fodbold til en bedre klub. Det håber vi jo så kan føre til flere medlemmer på sigt, siger Allan Nielsen.

BIF Fodbold har for tiden 350 aktive fodboldspillere, hvilket er lidt mindre end normalt. Det skyldes hovedsageligt coronaen. Arkivfoto: Henrik C. Sandvad
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Overlæge efterlyser underholdning til indlagte coronapatienter: Nogle får simpelthen en depression af at være indlagt

Annonce