Annonce
Sport

Fodboldforbund vil undersøge italiensk racisme-kamp

Det italienske fodboldforbund, FIGC, har iværksat en undersøgelse af torsdagens racisme-kamp mellem AC Milan og Pro Patria fra fjerdebedste fodboldrække.

Forbundets præsident, Giancarlo Abete, mener, at de racistiske tilråb mod AC Milans mørke spillere er under al kritik. Racisme kan ikke tolereres, fastslår han og fortæller, at forbundet vil undersøge alt til bunds.

- Vi må reagere med stor kraft og uden tøven isolere de få kriminelle, der ændrede en venskabelig kamp til en skændsel for italiensk fodbold, siger Abete til forbundets hjemmeside.

Efter godt 25 minutter af kampen blev de mange tilråb for meget for Milans Kevin-Prince Boateng, der valgte at samle bolden op i hænderne og sparke den ud mod tribunen med de højtråbende fans af modstanderholdet.

Også holdkammeraterne M'Baye Niang, Urby Emanuelson, Sulley Muntari blev ifølge AC Milan udsat for racisme under kampen.

Kevin-Prince Boateng forlod straks banen, og alle holdkammeraterne fra Milano-klubben fulgte trop, og så blev der ikke spillet mere fodbold.

Kampens dommer valgte kort efter at afblæse kampen.

AC Milans ledere samt træner Massimiliano Allegri har senere onsdag aften rost spillerne for at afbryde kampen og på den måde tage afstand for racismen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce