Annonce
AC Horsens

Fodbolden er standset: Sådan kan det se ud, når den begynder igen

VB og AC Horsens mødtes senest tilbage i sæsonen 2018/19. Som stillingen i de to øverste rækker er netop nu, spiller begge klubber næste sæson superliga-fodbold. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Stopper danmarksturneringen i fodbold, rykker Vejle Boldklub op i Superligaen, hvor AC Horsens fortsat vil befinde sig - FC Fredericia slutter i givet fald som nummer tre i 1. division.
Annonce

Fodbold: Spørgsmålene er langt flere end svarene, når det handler om den resterende del af fodboldens Superliga og 1. division.

Indtil videre er turneringen suspenderet i et par uger på grund af frygten for spredning af smitte med coronavirus.

Det betyder, som tingene står netop nu, at Superligaen og 1. division spiller igen i den sidste weekend i marts dog med det forbehold, at de forestående landskampe aflyses.

Alt tyder på, at de forestående landskampe aflyses, og samtidig skrev det anerkendte franske sportsdagblad L'Équipe torsdag, at det europæiske fodboldforbund Uefa på et møde i næste uge med sine 55 medlemsnationer aflyser sommerens EM-slutrunde.

Annonce

Kampene genoptages om to uger

Genoptages kampene om et par uger, er der intet i vejen for, at både Superligaen og 1. division gennemføres som planlagt.

Spørgsmålet er, om turneringen forsøges færdiggjort til den planlagte dato, 28. maj, eller om det udnyttes, at EM-slutrunden er aflyst, og der i stedet spilles ind i juni.

Forsøges turneringen spillet færdig ved udgangen af maj, er Superligaen mere udfordret end 1. division.

Superligaen mangler to runder af grundspillet, mesterskabs- og nedryknings-spil og de efterfølgende playoff-kampe om europæisk deltagelse og om at undgå nedrykning.

Desuden er fire superligaklubber - AC Horsens, AGF, AaB og Sønderjyske - fortsat med i pokalturneringen og står med semifinaler programsat til ultimo april, og to af de fire hold får en pokalfinale, som spilles 21. maj.

Og så er FC København fortsat med i Europa League, og der findes en udsat kamp fra én af årets første runder; AGF-Randers FC.

Det kræver kreativitet fra programplanlæggerne at finde plads til kampene, og det kan sagtens vise sig nødvendigt, at kampene i den enkelte runde koncentreres omkring færre dage, så der levnes bedre plads til ekstra midtuge-runder.

1. division mangler 13 spillerunder, og da der i løbet af de resterende forårsuger blot er placeret én midtuge-runde, som spilles omkring Skærtorsdag, bliver det uproblematisk at finde nye datoer til de udsatte kampe.

I øjeblikket er de enkelte spillerunder i 1. division af hensyn til klubbernes streamingaftale med Viaplay fordelt over fire dage, torsdag til søndag, og skal der placeres et par ekstra midtuge-runder, kræver det givet ændringer i det eksisterende program. Men det er en forholdsvis enkel manøvre.

Annonce

Pokalturneringen udsættes

Flere steder nævnes det som en mulighed, at pokalkampene udsættes.

Det er muligt at skubbe pokalturneringen til begyndelsen af næste sæson og spille den for eksempel i juli og august. I givet fald vil det lette planlægningen af de resterende runder i Superligaen.

Det vil dog betyde, at vinderen af pokalturneringen ikke får plads i næste sæsons udgave af Europa League, da de europæiske klubturneringer tager fat på de første kvalifikationsrunder tidligt på sommeren.

Annonce

Flere kampe suspenderes

Suspenderes der yderligere kampe, betyder det givet, at turneringen strækkes ud over den nuværende slutdato, 28. maj.

Det lader sig gøre at spille i al fald et stykke ind i juni, uden det koster alvorligt i forhold til længden af spillernes sommerferie, og forberedelsesfasen til den kommende sæson.

I forhold til sæsonen 2020/21 er det en mulighed, at premiererunden i Superligaen rykkes et par uger fra midt i juli til begyndelsen af august. Næste sæson ændres strukturen i de to øverste rækker, og begge spiller med 12 hold. Det betyder lidt færre kampe, og i første omgang betød det, at spillerne i efteråret 2020 går tidligere på juleferie end i de seneste år.

Superligaen slutter ultimo november mod normalt i december. Hvis premieren spilles senere, kan der i stedet spilles ind i december.

Annonce

Turneringen stoppes

Viser det sig nødvendigt at stoppe turneringen helt, rykker Vejle Boldklub op og spiller i næste sæson superliga-fodbold sammen med blandt andre AC Horsens, mens FC Fredericia bliver i 1. division.

Er sæsonens sidste kamp allerede nu spillet, gælder stillingen i Superligaen og 1. division, som den er nu.

Det vil sige, at VB vinder 1. division, AC Horsens ender på Superligaens 10. plads og dermed redder sig, og FC Fredericia slutter som tredjebedst i 1. division.

Ud af Superligaen rykker øjeblikkets tre nederste hold; Hobro, Esbjerg og Silkeborg, og i 1. division ryger Hvidovre, Næstved og FC Roskilde ud.

Annonce
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce