Annonce
Brande

Fodbold: BIF-Cup gennemføres trods færre spillere

Det er ikke så længe til den store ungdomsturnering BIF-Cup, hvor et halvt hundrede hold deltager. Arkivfoto
Ungdoms-fodboldturneringen BIF-Cup finder sted for 39. gang i juli.

Brande: Selvom antallet af deltagende hold for andet år i træk er dalende, gennemføres ungdoms-fodboldturneringen BIF-Cup for 39. gang i dagene 4. -7. juli.

Ved tilmeldingsfristens udløb 15. maj havde et halvt hundrede hold tilmeldt sig ”hovedturneringen”, mens genindførelsen af Mini-BIF-Cup endnu ikke har kastet andre tilmeldinger end fra arrangørklubbens egne U8-, U9- og U10-hold af sig. Sidste år deltog 72 hold i BIF-Cup.

- Så nu må der gøres en indsats for, at de måske kan få nogle enkelte kampe under cuppen. Grunden er simpelthen, at sommerferien er startet her, og de mindste skal med forældrene på ferie, vurderer Kent Nielsen, der igen i år har påtaget sig opgaven som formand for cupudvalget.

Kniber det lidt med antallet af hold, ser det til gengæld fornuftigt ud i forhold til afviklingen, og med hold fra både Tyskland og Norge bevarer cuppen også sit internationale præg. Holdene bliver fordelt på 8 rækker med drengenes U12-række som den største, og kabalen ser ud til at gå så godt op, at alle hold får mange kampe under hele stævnet, forklarer Kent Nielsen.

Samarbejdsklubben FCM er igen størst med 18 tilmeldte hold skarpt forfulgt af arrangørklubben. Fra Norge deltager de gamle kendinge fra Risør og Gjerstad, tyske Tura Meldorf stiller med fem hold, men det mest positive er ifølge cup-formanden, at yderligere fire tyske klubber igen sender hold til Brande efter nogle års fravær. Næst efter FC Midtjylland og Brande IF er Hellerup IK den bedst repræsenterede danske klub med tre drengehold, mens en anden mangeårig trofast deltager, Skovshoved IF, er blandt de klubber, der ikke sender hold til Brande i år.

Annonce

Udfordring med indkvarteringen

- Vi har atter en stor udfordring med at få indkvarteret alle hold med de bedste forhold, da vi ikke har så mange lokaler på Præstelundskolen på grund af skimmelsvampen. Det bliver vældig godt, når vi får en ny skole nær stadion igen, så alle hold kan bo tæt på alle arrangementerne ved fodboldstævnet, lyder det videre fra Kent Nielsen, som på trods af tilbagegangen altså alligevel har overskud til at kigge ud i fremtiden.

Her og nu gælder det dog den 39. udgave af den traditionsrige turnering, der første gang blev afviklet i 1981 – samme år som Brande IF kunne fejre 75-års jubilæum.

- Hele BIF-Cupudvalget ser frem til, at alle får et super stævne at se frem til at deltage i, lyder det afslutningsvis fra Kent Nielsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Kurdisk opråb på Rådhustorvet i Horsens: Stop den etniske udrensning

Annonce