Annonce
Hedensted

Flyvefærdig Trapez

Foruden at kunne få latteren frem hos tilskuerne, når han klovner rundt i manegen, kan Marco Jackson junior også få tilskuerne til at måbe, når Jackson Family viser deres formidabelt cykelnummer. Foto: Svend Christensen/Fotograferne i Nibe

Cirkusdirektør Isabella Enoch Sosman og Cirkus Trapez er klar til at overtage pladsen efter andre i den danske cirkusverden.

Horsens: "For de gamle, som faldt, er der ny overalt". Denne strofe fra "Det haver så nyligen regnet" pressede sig på, da jeg i regnvejr kørte hjem efter at have overværet premieren på Cirkus Trapez' forestilling. Gamle cirkuskæmper som Benneweis og Dannebrog må betragtes som faldne, mens Cirkus Trapez efter en hektisk start havde sin debut sidste år. Sidste års forestilling lovede godt, men det er i år, at det virkelig skal vise sin værdi.

Og det gør Cirkus Trapez!

Isabella Enoch Sosman har sammen med andre cirkusveteraner, som den tidligere sprechstallmeister i Cirkus Benneweis, Judy Glosted, og samme cirkus' tidligere presseansvarlig, Louise Mandrup, samt Cirkus Dannebrogs mangeårige domptør Bernhard Kaselowsky, fået sammensat en forestilling, der viser, at Cirkus Trapez har klasse til at skulle regnes blandt Danmarks største cirkus.

Her er den ægte cirkus-stemning, der får tilskuerne, uanset alder, til at føle, at de har tilbragt et par hyggelige timer under teltdugen.

Annonce

Cirkus Trapez

Cirkus Trapez besøger i denne sæson bl.a. følgende byer:26. maj Hedensted

27.-28. maj Skanderborg

30. maj Odder

31. maj Ry

17.-20. august Århus

25.-27. august Horsens

29. august Østbirk

30. august Brædstrup

1. september Tørring

2.-3. september Vejle

Marc Dorfner viser i et nummer, at han er en habil jonglør, men optræder i Cirkus Trapez mest som morsom klovn. Foto: Svend Christensen/Fotograferne i Nibe

Artister og klovne i ét

Det geniale er, at Isabella Enoch Sosman har engageret to artister, der foruden at være gode artister på deres felt, også kan få tilskuerne til at more sig, når de optræder som mere eller mindre uheldige klovne mellem de mere seriøse numre.

Den ene er østrigeren Marc Dorfner, som er en særdeles habil jonglør. Imponerende let ser det ud, når han jonglerer med kegler og ringe stående øverst oppe på en fritstående stige - på et tidspunkt tilmed med en bold liggende på en stang, som står på hans pande. Men udover at jonglere kan Marc Dolfner få folk til at more sig kosteligt, blandt andet når han sammen med en tilskuer gennemfører et Wilhelm Tell-nummer med ikke blot balloner, der skal skydes, men også ved hjælp af en ballon-bue og usynlige pile.

Lige så morsom er Marco Jackson junior, når han på sin helt egen uheldige måde giver sin udgave af Frank Sinatras "I did it my way".

De to luftakrobater Seraina og Michele udfører et flot synkront trapez-nummer helt oppe under teltkuplen.

Skaber Enoch-minder

Han er samtidig det mandlige overhoved i den spanske Jackson Family, der bidrager med flere artistiske numre. Mor Fina Micaelo hænger f.eks. i håret oppe under kuplen og jonglerer med tændte fakler, datter Lara Jackson kan blandt andet balancere på en høj enhjulet cykel, mens hun med højre fod kaster og stabler fire kopper og fire underkopper samt sukker og teske på hovedet, og sammen bidrager far, mor, søn og datter med et formidabelt cykelnummer, hvor Marco Jackson med bind for øjnene blandt andet slår kolbøtte med cykel over fire bænke.

Andre af cykel-trickene skaber minder om Isabella Enoch Sosmans forældres, Solveig og Haddy Enoch, legendariske cykel-nummer.

Imponerende er også de to luftakrobater Serainas og Micheles synkrone trapez-nummer, som udføres på både en og to trapez'er.

Dertil kommer naturligvis dyredressuren, som Bernhard Kaselowsky tager sig af. En hestedressur med seks nye sorte friserheste og fire ponyer, en kamel-dressur samt et nummer med den 36-årige elefant Ramboline, som i mange år var fast inventar i Cirkus Dannebrog.

Årets forestilling placerer klart Cirkus Trapez blandt de førende danske cirkus.

Trods sine 36 år er Ramboline stadig en adræt elefant. Foto: Svend Christensen/Fotograferne i Nibe
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Fra drøm til mareridt: Min livsdrøm er væk, men jeg tænker mere på stand-lejerne end på mig selv

Annonce