Annonce
Hedensted

Flyttede i nyt domicil for tre år siden: Nu er lokalerne udvidet til firedobbelt størrelse

Den nuværende generation af David Super Light, Lone Hager Pedersen og Henrik Frimodt Pedersen, er allerede i gang med at forberede børnene Marc og Michela til at overtage, når tiden er moden. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Efter produktionen i de udenbys lokaler nu er flyttet til Hedensted, har lampeproducenten David Super Light i mål med sin anden udvidelse på kort tid.  Firmaet har købt yderligere jord for i fremtiden at kunne indfri drømmen om et administrationshus.
Annonce

Hedensted: Normalt når et firma flytter ud i et nybygget domicil, er det også for at fremtidssikre lokalerne til den fremtidige vækst.

Helt sådan har det ikke været tilfældet for lampeproducenten David Super Light. Blot tre år efter, firmaet i 2017 rykkede fra Gl. Rye til en placering på Glarmestervej over for Hedensted Centret, står anden udvidelse nu klar i form af en ny hal.


Rent logistikmæssigt er det en kæmpe fordel at få det hele samlet. Nu kan vi med det samme klare reperationer og specialtilretninger.

Henrik Frimodt Pedersen, direktør, David Super Light


Således er de oprindelige 450 kvm. på ingen tid godt firedoblet til nu at bestå af knap 2000 kvm.

- Den nye hal er bygget, fordi det nu endelig er lykkedes os at flytte vores produktion fra de gamle lokaler i Gl. Rye. Egentlig skulle vi have solgt bygningen først, men efter tre år kunne jeg ikke vente længere og satte gang i det alligevel, siger direktør Henrik Frimodt Pedersen, som dog midt i processen kunne glæde sig over en underskrevet salgskontrakt.

Annonce

Drømmer om mere

Med de nye kvadratmeter er hele firmaet nu samlet under samme tag. Det giver en række logistikmæssige fordele, mens omkostningerne også skæres ned og stiller David Super Light forretningsmæssigt stærkere.

David Super Light

Navnet David Super Light kommer fra grundlæggeren Mogens Davidsen, der etablerede firmaet i 1970 i Gl. Rye.

For snart 25 år siden købte Henrik Frimodt Pedersen fra Daugård firmaet, som producerer udendørslamper til erhverv i form af eksempelvis pullerter og vejbelysning.

Kundekartoteket tæller mere end 2000 navne, hvoraf ca. 15 pct. er udenlandske.

I 2017 flyttede firmaet til et nyt domicil på Glarmestervej i Hedensted. Siden er det af to gange udvidet fra 450 til 2000 kvm.

Næste del af udviklingen i David Super Light er allerede planlagt i form af et glidende generationsskifte til børnene Mark og Michela Frimodt Pedersen.

Dermed er der heller ikke udsigt til, at en tredje udbygning ligger lige for. End ikke selvom firmaet er i besiddelse af yderligere 11.000 kvm. jord på matriklen.

- Der er en drøm om en selvstændig administrationsbygning, men det bliver ikke nødvendigvis i min tid. Lige nu er der ikke konkrete planer om andet end at få lidt arbejdsro igen, siger Henrik Frimodt Pedersen, der er fra Daugård.

David Super Light beskæftiger 20 ansatte og har for nuværende plads til yderligere en håndfuld.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce