Annonce
Horsens

Flyttedag på hospitalet: De medicinske sengeafsnit rykkes til nye lokationer

To medicinske afsnit på Regionshospitalet flytter midlertidigt til nye lokationer i forbindelse med den forestående renovering af hospitalets store sengetårn. Arkivfoto: Morten Marboe
Med godt en uges mellemrum flytter hospitalets medicinske sengeafsnit 1 og 2 til nye placeringer. Udflytningen giver plads til en renovering af hospitalets sengetårn.

Horsens: 54 medicinske senge og otte daghospitals-pladser vil i løbet af den næste halvanden uge flytte ud af de to øverste etager i hospitalets højhus og ind på nye lokationer. Det oplyser Regionshospitalet Horsens i en pressemeddelelse.

Medicinsk Sengeafsnit 1 tog tirsdag 17. september hul på flytningen fra plan 7 til plan 4 i højhuset. Patienter og besøgende skal fortsat gå efter destination A8 for at komme til afsnittet.

Medicinsk Sengeafsnit 2 flytter onsdag 25. september fra plan 6 i højhuset til plan 1 i det nye hospitalsbyggeri Nye Nord. Patienter og besøgende til afsnittet vil fremover skulle gå efter destination B1.

Begge udflytninger skal gøre plads til renovering af hospitalets store sengetårn, hvor renoveringsarbejdet forventes at gå i gang sidst på efteråret.

De medicinske sengeafsnit flytter tilbage til deres oprindelige lokationer, når renoveringen er gennemført. Medicinsk Sengeafsnit 1 flytter efter planen tilbage i midten af 2020, mens Medicinsk Sengeafsnit 2 forventes at flytte retur i løbet af efteråret 2022.

Hospitalet oplyser, at alle indkaldelsesbreve, skiltning, oversigtskort med mere løbende bliver rettet til, så patienter og pårørende fortsat guides til det rigtige sted.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

'Dybt bekymrende': Øget arveafgift er gift for små og mellemstore virksomheder

Læserbrev: Tirsdag 22. oktober forhandlede vi i Folketinget det finanslovsforslag, som regeringen har fremsat for 2020. Et af de emner, der blev grundigt debatteret, var det forfærdelige forslag fra de røde partier om at tredoble generationsskiftebeskatningen af danske familieejede virksomheder. Det er godt for Danmark, at vi har mange veldrevne familieejede virksomheder. Det er faktisk ikke en dårlig ting, sådan som venstrefløjen ellers gerne vil have det til at lyde, når de gang på gang påstår, at "det drejer sig om rige godsejere". Fakta er nemlig, at det overvejende drejer sig om små og mellemstore virksomheder - iværksættere, servicevirksomheder, blikkenslagere, tømrermestre, snedkere osv. Produktion, service og erhverv, altså en helt central del af dansk erhvervslivs dna. Således er det ikke grever, baroner og milliardærer, som vil nyde glæde af succesfuld generationsskifte. 23.000 virksomheder med 300.000 ansatte står foran et generationsskifte inden for de næste 10 år. Det er kun godt, at en lav arveafgift har øget sandsynligheden for, at disse virksomheder kan bevares på den enkelte families hænder i forbindelse med generationsskifte. Selvfølgelig har vi også Lego og Danfoss og et par håndfulde godsejere, som nyder godt af afgiftsnedsættelsen på lige fod med alle andre. Men det er faktisk heller ikke nogen dårlig ting. Danmark ville være et fattigere sted uden Lego og Danfoss - også i kroner og ører! Derfor er det dybt bekymrende, at regeringen nu lægger op til at øge skatten med over en mia. kr. Det er dårligt nyt for dansk erhvervsliv og ikke mindst de 800.000, som er ansat i de familieejede virksomheder. Det er en kortsigtet beslutning, som måske nok på kort bane kan skaffe finansiering til alle de milde gaver, som regeringen og deres røde støttepartier ønsker at tilgodese udvalgte grupper, eksempelvis 300 mio. kr. til overvejende herboende udenlandske børnefamilier på passiv forsørgelse. Naturligvis skal der finde en rimelig beskatning sted, når virksomhedsejere udlodder dele af virksomhedens værdier via aktieudbytte eller alt muligt andet til virksomhedens ejere. Det er kun ret og rimeligt. Men det svarer til at save i den gren, man selv sidder på, når man vil gøre generationsskifte så meget dyrere for familieejede virksomheder.

Annonce