Annonce
Kultur

Flytning efter ægteskabsforlis: Platform K har en plan og kører videre uden pakhusets grej

Det Gule Pakhus’ Venner har pakket alt sit habengut på Madevej. Flytte-manøvren får dog ikke store konsekvenser for Platform K’s koncert- og kulturplaner, forventer stedets leder, Søren Raffnsøe.

Horsens: - Rent billedligt ser det hele lidt anderledes ud, end det gjorde før jul. Men kerneopgaven i Platform K er den samme: Vi skal skabe et socialt og kulturelt tilbud og et nyt spillested for folk i Horsens. Dét er jeg fortrøstningsfuld omkring.

Sådan opsummerer Søren Raffnsøe, leder af Horsens ny kulturhus Platform K, situationen i huset på Madevej, efter foreningen Det Gule Pakhus' Venner mellem jul og nytår pakkede alt sit grej for at forlade stedet.

Det Gule Pakhus Venner var egentlig udset som en vigtig partner i Platform K, men efter måneders uenighed forliste kulturægteskabet i december, og mellem jul og nytår kørte foreningen derfor flyttekasserne i stilling.

Annonce

Det Gule Pakhus' Venner har boet på Madevej siden 2008 og har via donationer og indkøb samlet alt fra instrumenter og scene-grej til møbler og kunst.

Det, vi ikke får med i Platform K, er Det Gule Pakhus' Venners måde at tænke frivillighed og brugerstyring på. Men det udelukker jo ikke, at vi kan gøre tingene alligevel.

Søren Raffnsøe

Alt det tager foreningen nu med sig til en endnu ukendt destination, men selv om flytningen efterlader et tomrum i Platform K, får det ikke umiddelbart konsekvenser. Hverken på den lange bane eller for de koncerter og andre kulturtilbud, der allerede er planlagt, vurderer Søren Raffnsøe.

Efter det forliste kulturægteskab på Madevej 2 har Det Gule Pakhus' Venner mellem jul og nytår pakket alt sit habengut og er klar til at flytte. Det betyder, at Platform K skal have nyt grej og inventar, og den opgave er leder Søren Raffnsøe nu i gang med. Foto: Morten Pape

Investeringer planlagt på forhånd

- I forhold til afvikling af koncerter lagde vi helt tilbage i efteråret planer om at investere i et nyt lydsystem til Platform K, så det er allerede i budgettet. Det kan godt være, at vi skal bruge en smule mere end ventet, fordi Det Gule Pakhus' Venner flytter. Men det er ikke noget, der kommer til at stå i vejen for de planer, vi har, siger han og bemærker, at spillestedet KulisseLageret på Teatertorvet også er en del af Platform K.

- Der kan vi hente et par lamper eller en højttaler, hvis vi mangler, og hvis det giver mening, kan det godt komme i spil at flytte koncerter til Teatertorvet, siger Søren Raffnsøe, som også forventer hurtigt at kunne købe brugte møbler som erstatning for dem, som Det Gule Pakhus' Venner nu tager med sig.

Med mindre leverancer af det nyindkøbte tekniske udstyr bliver forsinket på grund af corona, er hans forventning derfor, at Platform K er klar til at fortsætte, når stedet genåbner 4. februar.

Annonce

Flytning hurtigst muligt

Det er ifølge Horsens Folkeblads oplysninger endnu ikke afgjort, hvor Det Gule Pakhus' Venner flytter sine ting hen, men foreningen har før oplyst, at den i samarbejde med Horsens Kommune leder efter et sted.

- Intentionen er, at flytningen sker hurtigst muligt. Nu er beslutningen taget, (om at foreningen Det Gule Pakhus' Venner ikke bliver en del af Platform K, red.). Det er der ingen, der stiller spørgsmålstegn ved længere, så jeg oplever, at alle gerne vil, at det sker snarest, siger Søren Raffnsøe.

Annonce

Der er ikke patent på frivillighed

Han pointerer, at Platform K vil fortsætte en del af det socioøkonomiske arbejde, som Det Gule Pakhus, der er en del af Horsens Ungdomsskole, hidtil har været kendt for i Horsens.

- Den økonomi, der før har været i Det Gule Pakhus, følger med over i Platform K, og det samme gør nogle af de medarbejdere, der har været de primære tovholdere på en væsentlig del af det socioøkonomiske arbejde. Vi fortsætter hele den socioøkonomiske virksomhed og afsætter endnu flere professionelle ressourcer til dette arbejde, også i samarbejde med de frivillige.

- Det, vi ikke får med i Platform K, er Det Gule Pakhus' Venners måde at tænke frivillighed og brugerstyring på. Men det udelukker jo ikke, at vi kan gøre tingene alligevel, for det er erfaringer og viden, man kan finde andre steder, og som ingen institutioner eller frivilligforeninger kan tage patent på, siger Søren Raffnsøe.


Annonce
Hedensted For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Byggefirma fik nej til dispensation fra lokalplan - og prøvede så at presse kommunen til at betale en del af regningen

Hedensted For abonnenter

DSB vender på tallerken i computersag: - Vi havde den, så det er vores ansvar

Kultur

Biograf-ejere gav aldrig op, men holder stadig filmfanen højt efter et kvart århundrede

AC Horsens

AC Horsens må undvære fire mand til testkampen mod Randers FC: Angriber træner med i HB Køge

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Horsens For abonnenter

Slut med byrådspolitik: Nu skal Anne Lene Løvbjerg tale seniorernes sag over for byrådets politikere

Horsens

Rent vand er ingen selvfølge: 145 lodsejere involveres i 1000 hektar stor jord-kabale

Navne

Find dig selv på listen: Her er de 50 mest populære navne i Horsens

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Odder

Cyklister kan godt begynde at glæde sig: Snart kommer der nye cykelstier

Navne For abonnenter

En bugnende fuld kirke sendte 45-årige Anders Bonnemann smukt afsted: Vellidt møbelpolstrer havde en enorm berøringsflade

Brædstrup

Vandværk lukker: Rensning af kulsyre i vandet vil blive for dyrt

Annonce