Annonce
Horsens

Flytning af senge fra sygehuset i Horsens sendt til hjørne endnu engang

Om den akutte behandling af apopleksi og den efterfølgende rehabilitering skal samles her på Aarhus Universtitetshospital, er endnu et åbent spørgsmål. Foto: Jens Thaysen
Forslaget om at flytte genoptræningssenge for apopleksipatienter fra Randers og Horsens til Aarhus fandt heller ikke gehør, da det anden gang blev behandlet i Region Midtjyllands hospitalsudvalg.
Annonce

Regionen: Ganske som forventet var der heller ikke flertal for at flytte genoptræningssenge til apopleksipatienter fra Horsens og Randers til Aarhus Universitetshospital, da Region Midtjyllands hospitalsudvalg i denne uge for anden gang havde spørgsmålet på dagsordenen.

Som tidligere omtalt indgår planen om at samle genoptræningssengene for patienter, der har været ramt af en blødning eller blodprop i hjernen, i Aarhus, i en større omlægning af hele neurologi-området. Og de fleste kan godt se det fornuftige i at samle både behandling og rehabilitering på ét sted.

Men dels har der fra flere sider såvel blandt politikere som sundhedspersonale været udtrykt bekymring for nærhedsprincippet. At den flytning af sengene vil gå ud over patienternes mulighed for jævnlig kontakt til deres pårørende. Det er imidlertid først og fremmest penge, som nu for anden gang har fået hospitalsudvalget til at sende sagen tilbage til administrationen og bedt denne gøre nærmere rede for økonomien i planen.

Af forslaget, som altså endnu engang er afvist, fremgår nemlig, at en flytning af de i alt 10 senge, fire fra Horsens og seks fra Randers, vil udløse krav om ekstra millionbesparelser på ikke bare de to regionshospitaler, men også i Aarhus, som modtager sengene.

Annonce

Samlet sundhedsplan

Besparelserne udløses ved, at regionen vurderer en genoptræningsseng til årligt at koste en million kroner, hvorfor det efter forslaget er planen at trække henholdsvis fire og seks millioner ud af budgetterne i Horsens og Randers, hvis de afgiver sengene til Aarhus. Men de to sygehuse har faktisk kun brugt henholdsvis 750.000 kroner og 700.000 kroner pr. seng eller i alt tre millioner og 4,2 millioner kroner. Med andre ord vil man i Horsens skulle finde en million kroner og i Randers 1,8 millioner kroner andre steder.

- Vi var enige om, at beslutningsgrundlaget ikke var i orden, hvorfor vi sendte sagen tilbage. Og formentlig vil det næste gang blive forretningsudvalget, som tager stilling i sagen, siger formanden for hospitalsudvalget Henrik Gottlieb Hansen (S).

Han mener personligt, at beslutningen om, hvor genoptræningspladserne skal placeres, bør udsættes til efter nytår, hvor den kan indgå i en ny samlet sundhedsplan for regionen, en plan, der skal være på plads netop i løbet af foråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce