Annonce
Ikast-Brande

Flytning af kommunale medarbejdere er midlertidig

Når administrationsbygningen der tidligere husede Brande Rådhus skal rives ned, skal 130 kommunale medarbejdere midlertidigt til Ikast. Arkivfoto

Omkring 130 kommunalt ansatte bliver midlertidigt hjemløse, når Brandes tidligere rådhus skal rives ned. Nu er der fundet en midlertidig løsning.

Annonce

Brande: De ca. 130 kommunale medarbejdere, der bliver hjemløse, når administrationsbygningen (det tidl. rådhus) i Centerparken i Brande skal rives ned for at gøre plads for en ny skole, flyttes til den nedlagte Vestre Skole i Ikast - men kun midlertidigt.

Det står fast efter mandagens byrådsmøde, der var det sidste inden sommerferien.

Ikast-Brande Kommunes teknik- og stabsdirektør Kenneth Jensen havde på forhånd lagt op til, at der arbejdes videre med at flytte de administrative arbejdspladser fra Brande til Ikast, og den indstilling tilsluttede byrådet sig. Samtidig var der dog fuld enighed om at følge borgmester Ib Lauritsens (V) forslag om, at det inden den midlertidige placering af de administrative medarbejdere på Vestre Skole ophører skal vurderes, hvad den optimale løsning vil være for de pågældende medarbejdere - herunder den geografiske placering.

Byrådet havde på forhånd besluttet, at medarbejderne skulle flyttes til eksisterende kommunale bygninger, men det var ikke lykkedes den kommunale administration at finde egnede lokaler til formålet i hverken Nr. Snede eller Brande, hvor det gamle sygehus og den "raske" del af Præstelundskolen har været nævnt som muligheder.

Annonce

Ombygges for 5 mio.

Inden de mange kommunalt ansatte kan flytte ind på Vestre Skole i Ikast, skal den først ombygges til formålet, hvilket vurderes at kunne gøres for et beløb i underkanten af 5 mio. kr.

For ikke at forsinke nedrivningen af administrationsbygningen i Brande og dermed byggeprocessen anses det for nødvendigt at flytte medarbejderne til Ikast umiddelbart efter nytår.

Inden byrådet behandlede sagen, havde den været omkring økonomi- og planudvalget, der pointerede, at der fortsat skal være en borgerservice-funktion i Brande.

Hvor den skal placeres, når administrationsbygningen rives ned, skal administrationen nu i gang med at undersøge, men en mulighed kunne være biblioteket, der tidligere har været i spil til at overtage borgerservice.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder

Testbil bliver i Odder

Annonce