Annonce
Skanderborg

Flyt ind i 'Slønglernes' klubhus: Ole Lund Kirkegaards barndomshjem til salg

Med i prisen følger Ole Lund Kirkegaards karakteristiske tegning af Gummi Tarzan og de to ”sløngler” – som han kaldte rødderne i sine bøger -  der i dag pryder gavlen på carporten ud mod strædet. Foto: Google Maps
Den folkekære børnebogsforfatters barndomshjem på hjørnet mellem Sygehusvej og Ole Lund Kirkegaards Stræde i Skanderborg er sat til salg.
Annonce

SKANDERBORG: De fleste har med stor glæde læst Ole Lund Kirkegaards elskede bøger om blandt andre Orla Frø-Snapper, Lille Virgil og Gummi-Tarzan.

Hører du til den elskede forfatters største fans, drømmer du måske om at lade dine børn vokse op i Ole Lund Kirkegaards barndomshjem? Det kan også være, at du længe har gået med ønsket om at genlæse Ole Lund Kirkegaards 13 bøger i forfatterens barndomshjem?

Nu har du chancen. Ole Lund Kirkegaards barndomshjem på hjørnet af Sygehusvej og Ole Lund Kirkegaards Stræde i Skanderborg er nemlig sat til salg.

Det skriver boliga.dk.

Det kræver dog et pænt stort greb i lommen. 4.998.000 kroner koster den 248 kvadratmeter store villa med første sal og kælder nemlig.

Forfatterens barndomshjem er bevaringsværdigt, men ikke fredet. Foto: Danbolig Skanderborg/Hørning
Annonce

Historisk hus

Carporten var tidligere et udhus, hvor Ole Lund Kirkegaard og venner havde klubhus. Generelt var haven bag villaen fra 1854 et sted, hvor gadens børn kom meget. Her var alt tilladt. Det fortæller Flemming og Birgit Hildebrandt, der i dag bor i huset.

- Fortællingerne går på, hvordan de byggede huler i haven og gravede kanaler til små både. De måtte det hele, så længe de dækkede det til igen, fortæller Birgit Hildebrandt til boliga.dk.

Parret har boet på adressen siden 1990. Huset blevet grundigt renoveret, men historierne lever videre.

- Huset har både sjæl og karisma og er i en fantastisk god stand og godt indrettet, hvilket vi, i alle de år vi har boet her, har nydt, siger Birgit Hildebrandt til Boliga.

- Det har været en spændende tid sammen med Gummi Tarzan og ”slønglerne” (på gavlen red.), som er blevet vist rigtig stor interesse af skanderborgenserne og ikke mindst besøgende i byen.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Nu skal du bestille tid for at blive corona-testet i Horsens

Annonce