Annonce
Horsens

Flygtningehjælp efterlyser indsamlere

3. november gælder det landsindsamlingen til Dansk Flygtningehjælp. Arkivfoto: Peter Leth Larsen

Horsens: Så nærmer tiden sig for Dansk Flygtningehjælps landsdækkende indsamling, som foregår søndag 3. november. Derfor leder Dansk Flygtningehjælp efter indsamlere, der vil bruge tre timer af deres søndag på at samle penge ind. Også i Horsens.

Derfor opfordrer Annemette Jebril, der er indsamlingskoordinator i Horsens, folk til at melde sig til opgaven og på den måde at gøre en forskel for nogle af verdens mest udsatte mennesker.

Pengene fra landsindsamlingen vil blive brugt til at hjælpe mennesker, der er på flugt ude i verdens brændpunkter, og gør det muligt at sætte hurtigt ind, når katastrofen rammer et nyt sted.

Midlerne fra årets landsindsamling går blandt andet til det akutte nødhjælpsarbejde i Bangladesh, Yemen, Syrien og nærområderne.

Man kan melde sig som indsamler på tlf. 33 73 51 11 eller www.flygtning.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce