Annonce
Østjylland

Flydeshelters: Nu kan du drømme sødt på vandet i Udbyhøj Havn

Formand for Udbyhøj Havn, Kim Møller, og havnefoged Christian Heibel Godsk i havnens nye flydeshelters. Foto: Morten Lund
Udbyhøj Havn tilbyder overnatning i flydeshelters: Flydende senge på store pontoner.
Annonce

UDBYHØJ: Denne sæson har Udbyhøj Lystbådehavn igen haft en nyhed på programmet: To flydeshelters, hvor gæster overnatter ude i vandet.

Shelterne er bygget på en form for flydende mole, som består af to store pontoner, holdt oppe af 10-15 luftfyldte plasticbeholdere. Og selv om besøgende faktisk overnatter til søs, ligger de to shelters trygt i læ i havnen, så søsyge næppe bliver et problem.

- I hvert fald har vores flydeshelters indtil videre været et tilløbsstykke. I juli har vi haft 47 bookninger, og i august er vi indtil videre oppe på 20, fortæller formanden for Udbyhøj Havn, Kim Møller.

En enkelt justering er i øvrigt allerede på vej: Sovepladserne er indrettet på et tremmegulv, hvor det har vist sig, at vinden suser lidt vel meget nedefra, så en overnatning kan være en lidt kølig affære.

- Men tømreren er bestilt og vil lægge tætte plader i bunden af shelterne meget snart.

Annonce

Gratis for medlemmer

Flydeshelterne er blevet søsat på foreningens initiativ, og foreningens medlemmer kan gratis lægge billet ind på overnatninger. Finansieringen er fundet hos forskellige fonde.


Da vi byggede saunaen sidste år, blev vi overraskede over, hvor meget den kom til at betyde for antallet af besøgende i havnen, og med årets flydeshelters er det samme sket en gang til.

Christian Heibel Godsk, havnefoged


- Vi kan da også se, at over halvdelen af de bookninger, vi har, er vores egne medlemmer.

Officielt har et flydeshelter plads til seks gæster ad gangen, men Kim Møller er realistisk:

- I virkelighedens verden er det nok mest komfortabelt at sove her højst fire gæster. Så har man også plads til sine tasker.

Annonce

Hvert år sin nyhed

Siden Foreningen Udbyhøj Havn overtog havnen i 2010, har en ambition været at tilbyde gæsterne en ny facilitet hvert år. Således spiller de nye flydeshelters perfekt sammen med den lille, tøndeformede sauna, der er bygget få meter fra vandkanten. Som så i øvrigt også har kastet en vinterbadeklub af sig.

- Da vi byggede saunaen sidste år, blev vi overraskede over, hvor meget den kom til at betyde for antallet af besøgende i havnen, og med årets flydeshelters er det samme sket en gang til, siger havnefoged Christian Heibel Godsk. Og den stadig mere aktive havn viser sig allerede at få stor betydning for Udbyhøj.

- Vi ligger nærmest i Udkantsdanmark - selv folk fra Randers ved ikke altid, hvor Udbyhøj ligger. Men med vores initiativer i havnen får stadig flere mennesker øjnene op for, at vi kan tilbyde nogle værdier, man ikke bare lige finder andre steder.

Annonce

Skaber vækst

- Det har allerede resulteret i mindst en regulær tilflytter, ligesom havnen har taget imod tre nye virksomheder. Og det er en god cirkel: Nye virksomheder betyder, at der bliver flere jobs til vores unge mennesker, lyder det.

Udbyhøj Havn har ingen ambitioner om at tjene penge på sine aktiviteter:

- Vi skal gerne have vores omkostninger dækket, men vi opererer ikke med noget overskud.

Den forhåbentligt overståede corona-tid har været med til at sætte skub i kendskabet til den lille perle ved Randers Fjord, og havnefogeden tror på, at den øgede interesse også vil holde ved, når Danmark vender tilbage til mere normale tilstande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder

Kulturen bliver samlet under ny chef

Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Horsens

Høje smittetal nærmer sig fra nord - men Horsens Kommune mærker ingen stigning

Annonce