Annonce
AC Horsens

Flot uafgjort mod Brøndby, men AC skal stadig vinde i Lyngby

AC Horsens står over for overmagten, når Brøndby IF gæster CASA Arena. Men større sensationer end en AC-sejr er før set. Arkivfoto:Claus Bech/Scanpix

Horsens: AC Horsens leverede en flot præstation mod topholdet Brøndby og fik 1-1 ud af anstrengelserne. Ayo Okosun udlignede Brøndbys føring fra første halvleg. Brøndby er nu ubesejret i 23 superligakampe i træk, så det siger noget om modstanden på Casa Arena. Det var fjerde kamp i træk, at AC Horsens kom bagud med 1-0 men fik det vendt til 1-1.

Det uafgjorte resultat betyder, at AC Horsens stadig skal bruge en sejr over Lyngby på søndag for at være 100 pct. sikker på en plads i top seks.

Brøndby var klart mest i boldbesiddelse i første halvleg. Det var også gæsterne, der kom frem til de største muligheder, men Jesse Joronen var på plads i AC-målet, og da Hany Mukhtar kom til en stor hovedstødsmulighed, sendte han bolden over mål. I det 38. minut gav overtaget bonus. Brøndby fik bragte AC-forsvaret ud af balance og til sidste kunne Kamil Wilzhek køligt bringe gæsterne i front med 1-0.

AC Horsens var sjældne gæster i Brøndbys ende af banen, men Oliver Drost fik en enkelt gang sendt en afslutning mod mål. I første halvlegs døende minutter fik AC lagt pres på Brøndby, og igen var det Oliver Drost, der var ved at drible sig igennem.

AC Horsens fik en drømmestart på anden halvleg. Der var kun spillet knap to minutter, da Ayo Okosun steg til vejrs og headede Jonas Thorsens hjørnespark i nettet til 1-1.

Målet gav overskud hos hjemmeholdet, der i flere perioder kunne fastholde spillet på Brøndbys banehalvdel. Det var dog stadig Brøndby, der kom frem til de største chancer, men storspil af Jesse Joronen i målet stoppede Brøndby.

I den anden ende sled Oliver Drost sig fri, men Frederik Rønnow leverede en god redning. AC Horsens forsøgte i slutfasen af jagte den sejr, der med 100 pct. garanti ville udløse en plads i mesterskabsspillet, men sejrsmålet udeblev. Brøndbys store chancer kampen i gennem havde det også tangeret tyveri.

Bo Henriksen måtte se bort fra Kjartan Finnbogason på grund af sygdom. I hans fravær fik Hallur Hansson chancen. I forhold til kampen mod AaB måtte Mikkel Qvist tage plads på bænken. Det betød, at Thomas Kortegaard rykkede ind som venstre back, mens Jonas Thorsen blev placeret på højrekanten.

De to holds startopstillinger.

AC Horsens: Jesse Joronen, Peter Nymann, Delphin Tshiembe, Alexander Ludwig, Thomas Kortegaard, Jonas Thorsen, Bjarke Jacobsen, Ayo Okosun, Jonas Borring, Oliver Drost, Hallur Hansson.

Brøndby: Frederik Rønnow, Anthony Jung, Benedikt Röcker, Paulus Arajuuri, Johan Larsson, Christian Nørgaard, Kasper Fisker, Lasse Vigen, Hany Mukhtar, Teemu Pukki, Kamil Wilczek.

AC Horsens møder i sidste runde af grundspillet Lyngby på udebane.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens HK

Mogensen: HH rykker ikke ned

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Østjylland For abonnenter

Rektor inden elevfordeling: - Der bliver ramaskrig, hvis vi skal aflevere elever

Annonce